Virágillatba burkolózva (x)

2019. június 13. |

Kétségtelen, hogy az idők során a Dior J’adore illata ikonikussá vált. Magában hordoz több korszakot, hangulatot. De vajon mi a titka?

A parfüm sikerét kétségtelen, hogy a benne rejlő virágeszenciáknak köszönheti, amelyeket nagy figyelemmel válogattak össze, és gondoskodtak róluk, hogy a parfüm egy cseppjétől is határozott, gyönyörű istennőnek érezzük magunkat. Az ikonikus illat a mai napig egyet jelent a nőiességről alkotott eszmékhez: a Dior mindig is a független és győztes nőket képviselte.

Christian Dior képzeletében a felszabadult, szép és boldog nő képe jelent meg, amikor megalkotta ikonikus illatát. Ma pedig a nők határozottabban hallgatnak az ösztöneikre, kiállnak a saját döntéseik mellett, hisznek az életben és a szerelemben. Ilyen a J’adore nő is.

A jázmin varázsa

A parfümben található Sambac és a Grasse-i jázmin teljes mértékben egyesülnek, hogy együtt még erősebb hatást váltsanak ki belőlünk. Francois Demachy, az illat megálmodója, utóbbit csak a Grasse-I királynőnek nevezte. Ez a fehér kis virág legendás és törékeny, és a megfelelő pillanatban kell leszedni (a korai reggeli órákban), amikor még harmatos, és a nap első sugarainak hatására már kinyílt, hogy megmutassa teljes erejét.

“Reggel, a jázmin erőteljesebb, már-már fekete ribizli illatokat mutat – meséli Francois Demachy. – Amikor leszedik, mindenét odaadja, kimutatja erejét. A párás, hűvösebb esti levegőben, amikor újra kinyílik, rendkívüli illatokat áraszt magából. Amikor lejár a betakarítás, a jázmin elengedi önmagát és még gazdagabb, szenzuálisabb, barackos illatokat ad á. Szerettem volna megmutatni egy parfümben ennek a virágnak a teljes szépségét.”

Fotó: Dior PR

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera