Virágillatba burkolózva (x)

2019. június 13.
Kétségtelen, hogy az idők során a Dior J’adore illata ikonikussá vált. Magában hordoz több korszakot, hangulatot. De vajon mi a titka?

A parfüm sikerét kétségtelen, hogy a benne rejlő virágeszenciáknak köszönheti, amelyeket nagy figyelemmel válogattak össze, és gondoskodtak róluk, hogy a parfüm egy cseppjétől is határozott, gyönyörű istennőnek érezzük magunkat. Az ikonikus illat a mai napig egyet jelent a nőiességről alkotott eszmékhez: a Dior mindig is a független és győztes nőket képviselte.

Christian Dior képzeletében a felszabadult, szép és boldog nő képe jelent meg, amikor megalkotta ikonikus illatát. Ma pedig a nők határozottabban hallgatnak az ösztöneikre, kiállnak a saját döntéseik mellett, hisznek az életben és a szerelemben. Ilyen a J’adore nő is.

A jázmin varázsa

A parfümben található Sambac és a Grasse-i jázmin teljes mértékben egyesülnek, hogy együtt még erősebb hatást váltsanak ki belőlünk. Francois Demachy, az illat megálmodója, utóbbit csak a Grasse-I királynőnek nevezte. Ez a fehér kis virág legendás és törékeny, és a megfelelő pillanatban kell leszedni (a korai reggeli órákban), amikor még harmatos, és a nap első sugarainak hatására már kinyílt, hogy megmutassa teljes erejét.

“Reggel, a jázmin erőteljesebb, már-már fekete ribizli illatokat mutat – meséli Francois Demachy. – Amikor leszedik, mindenét odaadja, kimutatja erejét. A párás, hűvösebb esti levegőben, amikor újra kinyílik, rendkívüli illatokat áraszt magából. Amikor lejár a betakarítás, a jázmin elengedi önmagát és még gazdagabb, szenzuálisabb, barackos illatokat ad á. Szerettem volna megmutatni egy parfümben ennek a virágnak a teljes szépségét.”

Fotó: Dior PR