7 üléssel is sikkesen

2019. augusztus 19.
Rég elmúltak azok az idők, amikor egy hétüléses autó idomtalan gépszörny volt, amit csak egy férfi tudott megzabolázni. A Ford modern családi autóit nők vezetik, méghozzá könnyedén, elegánsan és magabiztosan. Ja, és 2,5 millióval olcsóbban.

Gondoljuk csak végig: mi mindent várunk egy családi autótól? Először is azt, hogy mindenki, de tényleg mindenki kényelmesen férjen el benne. Szóval kell az a hét ülés, és persze a tágas csomagtartó is. Aztán legyen könnyű vezetni, mert nemcsak a nagy nyári utazásokhoz fogjuk használni, hanem nap mint nap leparkolunk vele a suli előtt, a bolt előtt, a ház előtt, beállunk a garázsba, a parkolóházba… Az is nagyon fontos, hogy praktikus legyen, mert a kicsiket be kell majd emelni a gyerekülésbe, a nagyok tölteni akarják a telefonjukat, és mindenki szeretné a keze ügyében tudni az üdítőjét, a tabletjét, a könyvét, a rágcsáját. És persze legyen szép, modern, biztonságos, fogyasszon keveset… És még valami: legyen megfizethető.

Hát ez így igencsak ellentmondásosnak tűnhet, de a Ford szerencsére készen kínálja a megoldást – sőt ha már itt tartunk, mindjárt négy megoldást is. Kínálatukban ugyanis négy olyan autót is találhatunk, amelyek egytől egyig kipipálják a fenti kívánságlista összes tételét, ráadásul a nagycsaládos kedvezménnyel akár 2,5 millióval kevesebben kell fizetnünk értük. Ritkaság, hogy egy autógyár portfóliójában négy ilyen modell is szerepeljen – és ritka nagy szerencse, hogy mind a négy autó más-más karakterű, mert így mindenki megtalálhatja azt, ami passzol az ízléséhez és az igényeihez.

Ford S-MAX – hogy néha apa is örüljön

Attól, hogy egy autó hétüléses, még igazán lehet sportos. Itt van mindjárt az S-MAX, amiről már első pillantásra látszik, hogy akkor is igazi élvezet vezetni, ha hátul három gyerek és két nagyi várja, hogy megérkezzünk végre a szállodához. Ahol egyébként nem kell majd bajlódni a parkolással, mert az autó magától, egyetlen gombnyomásra beáll a legszűkebb parkolóhelyre is.

Ha a parkoló szűk is, az S-MAX kabinjáról ez még véletlenül sem állítható, ráadásul az utastérben 32 különféle kombinációban állíthatók be az ülések. Így aztán nincs az az utazás, ahol ne találhatnánk meg az ideális arányt az utasok száma és a poggyász mennyisége között.

Ford Galaxy – luxus négy keréken

Nem rossz dolog az, ha a hátul utazók is maguknak állíthatják be a klímát, vagy ha az utastér olyan csendes, hogy menet közben is szinte suttogva lehet beszélgetni. Az sem hátrány, ha a kamaszok a hátsó ülésen is kényelmesen kinyújtóztathatják a lábukat, és az is jól jöhet, ha nem kell nehezen járó kallantyúkat cibálni a harmadik üléssor felállításához, hanem elég megnyomni egy gombot.

A hosszú utakon kincset ér a kifinomult, sima rugózás, akárcsak az, hogy az autó még teljesen megpakolva is hajszálpontosan, stabilan irányítható. És akkor még nem beszéltünk az orvosszakértők bevonásával megtervezett ülésekről, amik nemcsak fűthetők és hűthetők, hanem finoman masszírozzák az utasok combját, fenekét és derekát.

Ford Tourneo Connect – a megtestesült praktikum

Tolóajtók kétoldalt, hogy könnyű legyen beszállni és kiszállni; tágas, levegős és világos utastér, hogy kellemes legyen az utazás; kompakt méretek, hogy könnyű legyen manőverezni; vidám dizájn és szép színek, hogy jó legyen ránézni – ezt kell tudnia ma egy modern családi kisbusznak. A Ford viszont nemcsak a kötelező gyakorlatot teljesíti, hanem rá is tesz még jó pár lapáttal: például a központi szórakoztató rendszerrel, amihez vezeték nélkül is csatlakozhatnak az okostelefonok, és olyan biztonsági megoldásokkal, amelyek egyedülállók a kategóriában.

És ha eljön az idő, amikor a friss jogosítványos kamasz először viszi el önállóan az autót, megnyugtató lesz a tudat, hogy az indítókulcs beprogramozásával korlátozhatjuk a kocsi sebességét és a hifi hangerejét. Sőt azt is beállíthatjuk, hogy a zene addig ne szólaljon meg, amíg a vezető és utasai be nem kötik a biztonsági öveiket.

Ford Tourneo Custom – mindent bele!

Ezek a kisbuszok már nagyon mások, mint tíz évvel ezelőtt, hiszen pont olyan könnyű vezetni őket, mint egy hétköznapi autót. Ráadásul magasan ülünk, ahonnan tökéletesen és biztonságosan átlátjuk az egész forgalmat, úgyhogy elfelejthetjük végre a váratlan helyzeteket és a hirtelen fékezéseket.

A Tourneo Custom lenyűgöző méretű kabinjában akár nyolcan vagy kilencen is elférnek, miközben a csomagtérbe akár bútorokat is pakolhatunk. Külön érdekesség, hogy a két hátsó üléssort egymással szemben is felállíthatjuk. Ezt a megoldást először üzleti célokra találta ki az autóipar (nem véletlenül hívják konferencia-elrendezésnek), de aztán a családosok körében is villámgyorsan népszerűvé vált, mert így a hátul utazó hat ember akadálytalanul beszélgethet, játszhat vagy egyszerűen csak együtt lehet – ahogy az egy családban szokás.

További információkért látogasson el a honlapra!

Promóció