Weisz Fanni a környezetbarát autózás mellett tette le a voksát

2019. szeptember 02.
A fotómodellként és esélyegyenlőségi aktivistaként is dolgozó Weisz Fanniról már régóta tudjuk, hogy a természetesség és a természetes szépség híve, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a környezettudatosság is fontos ügy számára. Épp ezért választotta nagykövetének a Lexus új, UX crossover névre keresztelt környezetbarát hibrid elektromos modelljéhez.

A Lexus UX a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtását kínálja, amely városi forgalomban akár 50-70 százalékban tiszta elektromos közlekedést tesz lehetővé. A zöld autózás legújabb vívmánya ráadásul divatos, egyszerre letisztult és futurisztikus külsővel érkezik, így minden szempontból tökéletes társ Weisz Fanni modell, szépségkirálynő mellé. Az esélyegyenlőségi aktivistaként is felelősséget vállaló Fannival környezettudatosságról és a lelkifurdalás nélküli vezetés örömeiről beszélgettünk.

 – Számodra mennyire fontos a környezettudatosság, milyen lépésekkel igyekszel zöldíteni az életeden?

 – Nagyon fontosnak tartom a környezettudatosságot, mindig azt mondom,hogy ne legyünk önzőek, ne csak magunkkal törődjünk hanem a jövővel is, hiszen rajtunk múlik, hogy milyen világban élünk majd. Épp ezért szelektíven gyűjtjük a szemetet, illetve igyekszünk műanyagmentesen élni.

– Szerencsére ma már a vezetésben is léteznek zöld alternatívák, a Lexus UX például  kényelmes módon biztosít környezettudatos autózást. Milyen élmény egy ilyen autót vezetni, mennyiben más a hagyományos kocsikhoz képest?

 -Hihetetlenül szerencsésnek érzem magamat,hogy a Lexus UX autójának lehetek a nagykövete,és annál is boldogabb vagyok hogy a Lexus márka a hibrid motorjaival próbálja óvni a környezetet.Ezek számomra nagyon fontosak. És hát hogy milyen vezetni… szerintem muszáj kipróbálni, mert azt az érzést nem lehet se elmondani se leírni! Az egyik kedvencem egyébként ezekben a hibrid motorokban, hogy teljesen simán, fokozatmentesen vált a váltó… egyszerűen imádom! Nagyon praktikus, dinamikus, ráadásul gyönyörű autó!

– Ahogy te is utaltál rá, az sem elhanyagolható, hogyan mutat az autó… Neked mi tetszik leginkább a Lexus UX-ben? 

 -Amint először megláttam a UX modellt, szerelem volt első látásra! Annyira tetszik kívül, belül… mindenhogy! Számomra még az is fontos szempont, – ha nem a legfontosabb – hogy nagyon biztonságos autónak tartom, és vezetés közben is teljes biztonságban érzem magam az utakon. A külseje vagány, mégis elegánsan sportos, de nem szeretnék semmit sem kiemelni, mert szerintem tényleg egy az egyben tökéletes ez az autó!

– Úgy tudom, a UX az első olyan Lexus modell, amelynek női főmérnöke van. Érezhető a „női kéz” az autó kialakításán?

 -Bevallom őszintén, eddig nem tudtam, hogy női főmérnöke volt, de azt tudom, hogy akárki is tervezte ezt az autót, annak szuper ízlése van és nagyon jót alkotott. Nappal és éjjel is minden tekintet a kocsin van, ahogy végighaladok vele bárhol és bármilyen úton.

– Rengetegen követnek és szeretnek téged. Fontos számodra az is, hogy edukáld az embereket a zöld életmóddal kapcsolatban?

 -Természetesen igen, és dolgozom is ezen, még ha sokan úgy is gondolják, hogy “jaj, ez az egész nem rajtam múlik”. Én azonban azt gondolom, a környezetünk védelme olyan közös ügy, ami igenis mindenkin múlik.

Promóció