Isten hozott Toszkánába!

2019. szeptember 23.
A Reserved Re.Design kollekciójában a reneszánsz és a barokk hangulata tökéletes harmóniába kerül a természet bájos egyszerűségével: Paloták pazarló fényűzése, csendes falvak, művészeti alkotások és egymástól eltérő textilek és ékkövek varázslatos kombinációját láthatjuk. A kollekció alkotói egy több évszázadon átívelő utazásra invitálnak bennünket Olaszország ezen részének kultúrájába és művészetébe.

A kampányképeket Bartek Wieczorek készítette, fotósorozatában visszaköszön az olasz hétköznapok miliője: az élet apró örömei, mint például egy finom kávé elszürcsölése egy hangulatos olasz város főterén, egy esti séta vagy látogatás a moziba – színesítik és egyedi hangulatot adnak a képeknek, csak úgy, mint ahogy teszik ezt a mindennapjainkkal.

A legújabb Reserved kollekciót, melynek arca Lili Sumner szupermodell – ismerhetjük őt a Saint Laurent, a Kenzo és a Celine kampányaiból – a melankólia, a régi idők pajkossága és a dolce vita, az olaszok híresen művészi életvitele iránti vágy találkozására épül. A tervezők a régmúlt burzsoázia báját megragadva a kor bonyolult kreációit elevenítik fel a padlás mélyéről: vintage stílusú ékköveket és rég feledésbe merült kincseket idéző megoldásokkal találkozunk a gazdagon díszített, hosszú, csillogó ruhákon. A kollekció kiemelkedő elemei a puffos, hangsúlyos ujj részek az ingeken, pulóvereken vagy ruhákon, az elegáns részletek a nyak körül, és a retró stílusú kiegészítők. A bő fazonok uralkodnak a kollekció darabjai közt, melyekben az egymástól eltérő anyagok kombinációját figyelhetjük meg- a könnyed szatén vagy a selyem anyagokat jacquarddal vagy gyapjúval egészítik ki. A színeket Caravaggio munkái inspirálták, így a meghatározó árnyalatok a rubinvörös, az arany, a smaragdzöld és a fekete.

Nézd meg a teljes kollekciót!

17 fotó megtekintése

A kollekció romantikus és költői része a divattervezés mai, modern és fenntartható irányelveivel is találkozik – erre példa a báránybőrt imitáló műszőrméből készült teddy kabát – a tervezők az állatok jogait tiszteletben tartó szőrmementes trendre reagálnak a kollekció ezen kulcs darabjával.

A Re.Design alkotói a férfiaknak is csodás darabokat álmodtak meg az idei szezonra, melyet ha egy hasonlattal szeretnénk leírni, akkor a kortárs utazó tökéletes gardróbjaként tehetnénk meg. Olyan férfiaknak terveztek, akik függetlenül attól, hogy épp világ városokat fedeznek fel, vagy pont azokból menekülnek el a vad, érintetlen természetbe, készen állnak az új hódításokra és az ismeretlen területek felfedezésére. Érzékenyek és nyitottak az emberek irányában, ugyanakkor a magányt is igénylik bizonyos időközönként.

Nézd meg a teljes kollekciót!

33 fotó megtekintése

Az univerzális, szabadság inspirálta megoldások és a sportruházat jelleg az, ami megragadja tekintetünket. Ebben a funkcionális kollekcióban – amely élén a Calvin Klein és Givenchy kifutókról ismerős Kalib Besher látható – a klasszikus művészetre is találhatunk utalásokat… a szabászat művészetére.

A Re.Design kollekció elérhető Magyarországon a Váci utcai üzletben, illetve online a www.reserved.com oldalon.

Fotós: Bartek Wieczorek
Fotós asszisztens: Wojtek Affek
Művészeti vezető: Bart Pogoda
Stylist: Ewelina Gralak
Stylist asszisztense: Przemek Falarz
Smink: mr Wilson
Haj: Michał Bielecki
Produkció: Łukasz Lewandowski/ Masik Production
Női modell: Lili Sumner
Férfi modell: Kalib Besher

Promóció