Egyiptom érdekel? Kapcsolj a Viasat History-ra!

2019. szeptember 26. |

A Nílus parti Egyiptom több mint 5000 évvel ezelőtt jött létre, titkait pedig kutatók és régészek százai igyekeznek megfejteni. Különleges építészeti remekművek, sajátos szobrok, lélegzetelállító méretű piramisok és múmiák – a Viasat History tévécsatorna zsinórban több olyan műsort tűz a képernyőre, amelyek új technológiák és megközelítések mentén fedik fel ezt a rejtélyes világot.

Az időutazás A piramisok titkai című dokumentumfilmmel indul. Régészek ugyanis egy piramisépítő munkás 4500 éves naplóját dekódolták, amely alapján megpróbálják felgöngyölíteni, hogyan is épültek valójában ezek az ámulatba ejtő monstrumok. Aztán érkezik a közismert angol író és történész, Bettany Hughes A Nílus: 5000 évnyi történelem című dokumentumsorozata, amely a világ leghíresebb folyójának mentén utaztatja végig a nézőket, miközben olyan ókori pletykákat is feszeget, amelyek a híresek és gazdagok szexuális életét érintik.

Ami pedig a legújabb technológiai kutatásokat illeti, az Egyiptom tisztázatlan aktái című dokumentumsorozat egy egészen új látásmód mentén vezet be az ókori világ egyik legnagyszerűbb civilizációjának hihetetlen dinamikájába. Szintén izgalmas újdonságokat tartogat a Napóleon: az egyiptomi hadjárat című kétrészes tényfeltáró alkotás, amelyből megtudhatjuk, hogy Egyiptom még a nagy hódító számára is igen különös nehézségeket okozott. Az egyiptomi sor végét a legújabb és igen sokat ígérő A piramisok: A rejtély megoldása című dokumentumsorozat zárja, amely légi- és műholdas képek segítségével fejti meg a piramisépítés régóta keresett titkát, majd újraalkotja az ötezer éves Egyiptomot.

A műsorok a Viasat History csatornán a következő időpontokban tekinthetők meg:

A piramisok titkai: szeptember 20. péntek 22:00 (második epizód: szeptember 23. 22 óra)

A Nílus: 5000 évnyi történelem: szeptember 21. szombat 14:15-től (teljes évad)

Egyiptom tisztázatlan aktái: szeptember 28. vasárnap 14:15-től (teljes évad)

Napóleon: az egyiptomi hadjárat: szeptember 30. hétfő 15:40-től (teljes évad)

A piramisok: A rejtély megoldása: szeptember 30. hétfő 22:10 (folytatás hétköznaponként 22 órától)

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera