Természetkímélő megoldások az F&F-től

2019. október 22.
Egyszer használatos műanyag száműzése, szelektív hulladékgyűjtés, megújuló energiaforrások, és fenntarthatóbb divat - a vészesen csökkenő energiakészletünk, a környezetszennyezés hatásai az egész világot cselekvésre kényszerítették, beleértve a divatipart is, amely egyre inkább a fenntarthatóság felé fordul.

Ennek jegyében az F&F is a zöld etika és a modern dizájn ötvözésének útjára lép, így a márka fehérneműit, női, illetve férfi farmer kollekcióját és a szeptembertől polcokra került gyerekruhákat is olyan pamutból készíti, amelynek előállításához kis ökológiai lábnyommal, valamint kedvező munkahelyi feltételekkel termelik a pamutot. A farmer az egyik leginkább problémás szektor a divatiparon belül, mert a gyártása jelentősen szennyezi és pazarolja a vizet, az F&F farmereinek gyártásánál viszont kilónként 3080 literrel, így idén összesen több, mint 70 millió literrel kevesebb vizet használtak fel, amivel a márka hozzájárul a fenntartható és környezetkímélő divatipar előtérbe kerüléséhez!

Az őszi-téli kollekcióban is ügyeltek a fenntartható források fontosságára és három ikonikus kabát is újrahasznosított poliészterből készült. A szövetkabátokat 100%-ban, míg a tollkabátot 25%-ban újrahasznosított poliészterből állították elő.

További inspiráció: f-f.com