Szeptember végén te is kipróbálhatod a trendi vadonatúj Toyota Yarist!

2020. szeptember 23. |

A szeptember 25. és október 10. között a Toyota márkakereskedésekben tartott „Új Yaris hetek” keretében kipróbálható és egyedi ajánlatokkal megrendelhető vadonatúj Yaris hazánk legnépszerűbb kisautóját váltja le. A minden ízében vadonatúj modell az elképesztően trendi megjelenést és élvezetes vezethetőséget hihetetlenül alacsony fogyasztással kombinálja: a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásláncával az új Yaris 3,7 l/100 km-es fogyasztást és 85 g/km-es károsanyagkibocsátást kínál. A Toyota azonban nem érte be ennyivel: a világ legbiztonságosabb kisautójának fejlesztett Yaris alapfelszereltségként kínálja a legfejlettebb aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszereket, az Apple Carplay és az Android Auto okostelefon integráció mellett pedig nagy felületű, és a legújabb generációs készülékek kiszolgálására is alkalmas vezeték nélküli okostelefontöltő is szolgálja az utasok kényelmét.

Történetének két évtizede alatt a Toyota Yaris a hazai vásárlók szívében is belopta magát: hazánk legnépszerűbb kisautójából több, mint 50.000 darab talált eddig gazdára Magyarországon, ha ezek mind egymás után parkolnának, körbeérnék a Balatont. Ez a modell volt az is, amely a környezettudatos szemléletmódot meghonosította a kisautó kategóriában, elsőként kínálva környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtást.

A szeptember 25. és október 10. között megrendezésre kerülő „Új Yaris hetek” keretében bemutatkozó vadonatúj, negyedik generációs Yaris nem csupán a városi élet minden követelményét teljesíti maradéktalanul, de az országúton és az autópályán is élvezetesen vezethető. Dinamikusan mozog a zsúfolt, szűk városi utcákon, hála kompakt méreteinek és szűk fordulókörének; miközben a tágas, kényelmes és kiváló minőségű utastérben a modern ügyfelek minden igényét kielégítő kapcsolódási és információs szolgáltatások várják az utasokat. Az autóhoz fejlesztett vadonatúj padlólemez (amelyre később Toyota modellek egész sora épül majd) kulcsszerepet játszik a Yaris minden eddiginél dinamikusabb menetteljesítményeiben, köszönhetően a mélyebb tömegközéppontnak és a karosszéria fokozott merevségének. Ugyanez a platform tette lehetővé, hogy a tervezők egy még karakteresebb, erőtől duzzadó formavilágot hozzanak létre, amely vonzó és egyedi személyiséggel ruházza fel az autót.

Akár a menetidő 50-80%-ban tisztán elektromos, fogyasztás és károsanyagkibocsátás-mentes közlekedés

Az új Yaris a Toyota negyedik generációs hibrid elektromos hajtásláncának legfrissebb evolúcióját alkalmazza. Ez egyrészt kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást jelent, másrészt a hajtáslánc minden eddiginél szélesebb üzemi tartományban (nagyobb sebességnél, hosszabb távon) képes tisztán elektromos energiával haladni. Ez olyannyira igaz, hogy az új Yaris városi használat során a menetidő jelentős részében károsanyag-kibocsátás nélkül üzemeltethető, akárcsak az akkumulátoros elektromos gépkocsik, ugyanakkor azokkal ellentétben a vezetőnek nem kell aggódnia az akkumulátorok lemerülése és töltése miatt.

Nincs hozzá foghatóan biztonságos kisautó

A Yaris eddig is kategóriája legbiztonságosabb képviselőjének számított, és most még magasabbra emeli a lécet. A Toyotának a biztonság demokratizálására irányuló törekvéseivel összhangban a Yaris a Toyota Safety Sense aktív biztonsági rendszerek minden eddiginél szélesebb körét kínálja alapfelszerelésként, beleértve az olyan fejlett vezetőtámogató rendszereket (ADAS), mint a sávkövető asszisztens, a vészhelyzeti kormányzási asszisztens vagy a kereszteződés kanyarodási asszisztens. Az ütközést megelőző biztonsági rendszer funkcionalitását kiterjesztették, így az nem csupán a gyalogosokat ismeri fel (nappal és éjjel), de a kerékpárosokat is (napfénynél.)

Az új Yaris emellett a méretosztályban először kínál kereszteződés kanyarodási asszisztenst, amely kereszteződésnél bekanyarodva észleli a szemből érkező forgalmat, illetve a gyalogosokat. Szintén a Yaris az első olyan Toyota modell, amelyet középső légzsákkal szerelnek fel. Ez utóbbi megakadályozza, hogy a vezető és az első utas oldalirányú ütközés esetén egymásnak csapódjanak. Ezeknek a fejlesztéseknek, valamint a GA-B platformból adódó, számottevően megnövelt karosszéria-merevségnek köszönhetően az új Toyota Yaris a várakozások szerint a világ legbiztonságosabb kisautója lesz.

A korábbi generációhoz hasonlóan az új Yaris is Európában, Franciaországban készül majd, míg a vadonatúj, 1,5 literes Hybrid Dynamic Force motort és a hibrid hajtásláncot Lengyelországban gyártják.

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera