A felfázásból inkább ne csinálj divatot! (x)

2021. április 01.
A tavaszi divattrendek valóban csábítóak, mégse kövesd vakon semelyik felkapott irányzatot, amennyiben az nem felel meg az aktuális időjárásnak. Tavasszal ugyanis könnyen felfázhatsz, holott megfelelő öltözködéssel simán el is kerülhetnéd a bajt!

Tavasszal mindig kezdd a napod az időjárás-előrejelzéssel!

Ma már minden okostelefon gyárilag tartalmaz időjárási applikációt. Élj a lehetőséggel, és használd ki ezt a valóban „okos” kis alkalmazást, hiszen így máris számos kellemetlenségtől óvhatod meg magad. A tavaszi napsütés még gyakran csalóka, ezért ne tévesszen meg a reggeli verőfény, hanem mindig pillants rá az aktuális időjárás-előrejelzésre, mielőtt kiválasztod az aznapi outfitedet. Ezzel elkerülheted az olyan nem várt „meglepetést”, mint egy tavaszi megfázás, vagy a talán még annál is kellemetlenebb felfázás.

tavasz-no

Öltözz okosan!

Ne tartozz azok közé, akik nem törődve az egészségükkel, máris felhajtott szárú nadrágban, csupasz bokával flangálnak még azokon a napokon is, amikor a hőmérséklet még inkább téliesnek lenne mondható. Némelyik lánynak gyakran a pucér dereka is kilátszik a rövid dzseki alól, amit még nézni is rossz. Holott újabban a fiatalok leginkább szabadtérben élik a társasági életüket, ezért nekik különösen oda kellene figyelniük a megfelelő öltözködésre. De persze az idősebbeknek sem árt átgondolniuk, hogy ami a déli napsütésben kellemes viselet, az a napfény nélküli esti órákban már nagyságrendekkel csekélyebb hőérzetet biztosít!

Ha ilyesmit érzel, valószínűleg felfáztál…

A hólyaghurutot ugyan nem közvetlenül a hideg, hanem baktériumfertőzés okozza, azonban a kihűlt altest jóval fogékonyabb lehet a fertőzésre. Különösen nekünk, nőknek kell vigyáznunk magunkra, hiszen a mi esetünkben a húgycső ugyebár jóval rövidebb a férfiakéhoz képest, így viszont a kórokozók rövidebb úton, tehát könnyebben juthatnak fel a húgyhólyagig, ahol megtapadva gyulladást, azaz hólyaghurutot okozhatnak.

Ha megvan a baj, és észleled a felfázás kezdeti tüneteit, a sűrű vizelés ingert, az égő, csípő érzést pisilés közben és az alhasi görcsöket, fontos, hogy minél előbb megkezdd a célzott kezelést. Ha időben cselekszel, akkor jó eséllyel megúszhatod az antibiotikum-szedést, és akár gyógynövényes segítséggel is megszabadulhatsz a fertőzéstől.

A medveszőlőlevél segíthet

Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer, amely a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazza magas koncentrációban. A medveszőlőlevelet már évszázadok óta sikerrel használják húgyúti fertőzésekre, a gyógynövényben rejlő hasznos hatóanyag baktériumellenes hatása pedig immár tudományosan is igazolt. Az Urzinol tabletta szedése mellett ugyanakkor fontos, hogy bőségesen fogyassz folyadékot is – feltétlenül alkohol-, és lehetőleg cukormentes italokat, sőt a legjobb a tiszta víz vagy a gyógytea –, hogy ezáltal minél alaposabban átöblíthesd a húgyutakat.

urzinol-doboz

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Fotó: Getty Images