Kipróbáltuk: így tesznek csodát a mélyrétegi vízhiányos bőrrel a booster arcápolók

2021. február 11.
A boosterek a legmagasabb koncentrációban tartalmazzák az értékes hatóanyagokat, és célzott megoldást jelentenek az olyan egyéni bőrproblémákra, mint a vízhiány, a kitágult pórusok, az aknék vagy épp a szeborrea. Kipróbáltuk, milyen hatás érhető el az arcdiagnosztikával egybekötött booster-kezeléssel.

Lassan egy éve költözött önkéntes karanténba az életünk – a munkahelyünk, az edzőtermünk, a kedvenc helyeink, a barátaink, a lelkünk és a küllemünk. Alig pár négyzetméterre koncentrálódnak a mindennapok, aminek nemcsak pszichés, de fizikális tünetei is vannak. Esetemben ilyen a három centiméteres lenövés, az összenőtt szemöldök, a plusz öt kiló, a monitor fényétől sápadt bőr és a poros sminkkészlet, amihez hónapokat óta nem nyúltam. Mindennek fényében egyáltalán nem lepődöm meg, hogy az Attila úti Ilcsi Szépségmanufaktúra kozmetikus szakembere ezúttal sem tudott túl jó diagnózissal szolgálni.

Az arcdiagnosztika során kiderül: negyvenes bőröm nemcsak a felszínen, de a mélyebb rétegekben is vízhiányos, a pórusaim tágabbak a kelleténél, a mimikai ráncaim jelenléte egyre erősebb, de feszesség és rugalmasság terén is csak közepesen állok jól – és ha továbbra is félvállról veszem a célzott bőrápolást, a gravitáció és a káros környezeti hatások belátható időn belül átveszik az irányítást. A szakember kedvesen az értésemre adja, kár volna megvárni ezt, néhány – kimondottan a bőrömnek való – termékkel nemcsak javíthatnám, de fenntarthatnám bőröm egészségét, fiatalságát, ragyogását.

Ilcsi booster

Tipikusan ilyen termékek az úgynevezett boosterek, amik a bőrre gyakorolt hatások nagyon széles skáláján működnek. Mivel az értékes hatóanyagokat maximális koncentrációban tartalmazzák, célzott megoldást nyújtanak az egyéni bőrproblémákra. Ahogy a neve is elárulja, a booster feladata a bőr erősítése: mivel a mélyebb rétegekbe is eljutnak, képesek beindítani a bőr aktív működését, ezzel pedig megsokszorozzák a mellette használt natúrkozmetikumok hatását. Ez a magyarázata annak, hogy a boostereket kombinálva vetik be a szakemberek: a letisztított arcbőrre előbb a boostert, majd a különböző szérumokat, habkrémeket, hidratáló-és intenzív krémeket viszik fel. Egy, az enyémhez hasonló bőr esetén a kozmetikus szakember egy boosterrel kombinált hyaluron-anti-aging kezeléssel tud hatékonyan segíteni:

Az első legfontosabb lépés a bőr kíméletes megtisztítása, amihez rózsaszirom arctejet használ a kozmetikus. A selymes állagú arctej a mindennapi szennyeződések letisztítására és a smink eltávolítására alkalmas. A rózsa magas peptidtartalma már a letisztítás fázisában gyengéden ápolja és előkészíti a bőrt az arcápolás következő mozzanataihoz – ami az én anti-aging kezeléseim forgatókönyvében a peeling, avagy az arc finom leradírozása.

Ilcsi rózsaszirom arctej

Rózsaszirom arctej

A Pillanat peeling nem más, mint hidratáló krémes alapba dolgozott fűzfalevél, tejsav és tengeri homok finom keveréke, ami feloldja és eltávolítja az elhalt szarusejteket a bőr felszínéről. Hatására a bőr – és a pigmentfoltok – enyhén kivilágosodnak, a bőr pedig alig pár percen belül friss, üde és bársonyos lesz.

Bár tükör nélkül is érzem, a bőrömbe visszatért az élet, az érzet fokozható: a pektinekben gazdag rózsaszirom tonik elixírként hat a vízhiányos, tág pórusú, szeborreás arcbőrre, a vörös rózsa hatóanyaga egyszerre frissít, hidratál és teszi vízmegkötő tulajdonságának köszönhetően rugalmassá a bőrt. A tonikot követő negyedórás rádiófrekvenciás kezeléstől a pillanatok törtrésze alatt alfába zuhanok, és miközben a micronap műfajának hódolok, a gép kezelésbe veszi az apró ráncaimat, a tág pórusaimat és a rugalmatlan bőrszerkezetemet.

Ilcsi booster

Ilcsi rózsaszirom tonik és Ilcsi rózsaszirom booster

Mélyzuhanós álmomból a rózsaszirom booster ébreszt fel, amit úgy nyel el a bőröm, mint tikkadt szivacs a vizet. A kozmetikusomtól megtudom, a xantinokban gazdag erősítő csökkenti a finom vonalak hosszát és számát, a ráncok területét; illetve hatóanyag-kombinációja révén növeli a bőr rugalmasságát és feszességét. A hyaluron, valamint az F-vitamin hozzájárul a bőr regenerálásához, a rózsaszirom hatóanyagai pedig a szövetek ásványianyag- és vitamin ellátását segítik, miközben fokozzák a mélyhidratáló érzetet – és ezzel egyidőben előkészítik a terepet az újabb hatóanyagoknak, az anti-aging és hyaluron szérumnak illetve az anti-aging hyaluron zselének. Előbbi különleges összetételű, könnyű állagú szérum, ami ugyancsak a bőr legmélyebb rétegeiben fejti ki hidratáló és ráncsimító hatását. A zselé koncentráltan tartalmazza a hyaluron és a növényi hatóanyagok kombinációját, így azonnal érezhető és látható lesz a bőr simasága, feszessége.

A rózsaszirom booster hatásai:

  • frissíti a bőrt
  • tonizál és megújuló bőrérzetet nyújt
  • selymesen simává teszi a bőrt
  • mélyhidratáló érzést biztosít
  • láthatóan csökkenti a finom vonalakat és ráncokat

(Az Ilcsi termékcsaládban fellelhető további booster az almás citromos C-vitamin booster az olajos, korpás, szeborreás bőrre, a fokozott faggyúmirigy-működésre, aknéra jelent megoldást, míg a karotin extra booster a felszíni és mélyrétegi vízhiányos, érett bőrre tökéletes választás).

A kezelés fénypontja a masszázs, a kozmetikus csoda kezének és a puha hexapeptid-hyaluron krémnek köszönhetően második alkalommal is megjárom az alfa állapotot. A kezelés zárásaként vitalizáló hidratáló maszkot és rózsa habkrémet kapok – búcsúzóul pedig egy csokor jó tanácsot, hogy a sok jóból mit vigyek haza magammal, és mit építsek be a mindennapi bőrápolási rutinomba.

Ilcsi rózsa habkrém

Ilcsi rózsa habkrém

A kozmetikus tippjei otthon arckezelésre

Az Ilcsi professzionális minősített natúrkozmetikumok minden esetben friss gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből készülnek, így nem kivonatokkal, hanem élő hatóanyagokkal dolgoznak a bőrön. A szigorú követelményeknek megfelelő növényi összetevőket a legmodernebb biotechnológiai módszerekkel kinyert hatóanyagokkal társítják. A termékek fejlesztése során nem kerül sor állatkísérletekre, hiszen az az EU-ban amúgy is tilott.

Fotók: Ilcsi Szépségmanufaktúra, Czvitkovits Judit

Promóció

Olvasd el ezt is!