Az arctisztítás csúcsa bőrtípusra szabva

2021. február 22.
A megfelelő arctisztítás kihagyhatatlan lépés a szépségrutinban. Ugyanakkor érdemes jól és célirányosan megszabadítani a sminknek és a napi szennyeződéseknek alaposan kitett pórusainkat, azaz kifejezetten a bőrtípusunk szerint választani cleansing terméket. A kínálat óriási, de vajon melyik a mi bőrünknek a nagy Ő? Sokoldalú és hatásos megoldásokat mutatunk be, amelyekkel személyre szabottan tisztíthatjuk és szépíthetjük is egyszerre a bőrünket!

Megnéztük, hogy a vattakorongos arctisztítás világán túl milyen alapos és célirányos megoldásokat vethetünk be, ha a pórusainkat a maximalizmus jegyében szeretnénk megtisztítani a napi szennyeződésektől. A kínálat óriási, a szinte zavarba ejtő felhozatalból pedig egyáltalán nem könnyű választani, már a textúrákat illetően sem. Vajon kétfázisú, hab-, tej- vagy éppen gélállagú tisztító az, ami igazán bejön nekünk? Ha viszont már eldöntöttük, melyik is a mi kedvenc arctisztító típusunk, ugyanaz a szabály érvényes mindegyikre. Miután felvittük a bőrünkre, minden esetben jól masszírozzuk át vízzel az arcunkon, majd ezt követően következhet az alapos leöblítés. Így tudjuk garantálni, hogy – a vattakorongos lemosással ellentétben – itt tényleg mélyrehatóan kitisztítottuk a pórusainkat.

babor-arctisztito

Tökéletes arctisztítás

Szakértői tanácsok alapján a kombinált vagy zsíros bőrnél a befutók a gél letisztítók, a habállagú verziókat választhatjuk normál, kombinált, fáradt és stresszes bőrtípusnál, míg az arclemosó tejért a száraz, víz- vagy zsírhiányos bőr lesz igazán hálás.

És hogy honnan is tudhatjuk, hogy megtaláltuk az igazit? Egyszerű. Onnan, hogy lemosás után tényleg tökéletesen tiszta lesz a bőrünk, ugyanakkor semmiféle feszülő bőrérzet nem marad utána. Sőt, szépen táplált, pihe-puha lesz a bőrünk már a szépségrutinunk „arctisztítás” lépése után is.

Most néhány olyan sokoldalú, egyszerre tisztító és tápláló cleansing kedvencet mutatunk be, amelyek között jó eséllyel könnyen megtalálhatjuk a mi bőrünknek tökéletes választást.

babor-arctisztito

Száraz bőrrel küzdesz?

A feszülő, húzódó bőr, a folyamatos diszkomfort, de akár a viszketés, hámlás tüneteit is jól ismerhetjük, ha éppen száraz bőrrel küzdünk. Ráadásul a tél, a szeles idő és a fűtési szezon még tovább fokozza a problémát, amely ellen szerencsére sokat tehetünk – arctisztítás terén is… Ha kétfázisú, mélytisztító cleansing rutint keresünk száraz bőrre, de emellett van még pár fontos elvárásunk (többek közt ragyogó arcbőrt szeretnénk, mindezt pedig élénkítő és frissítő növényi összetevők erejével), akkor a Babor legendás letisztító duója, a Babor Hy-Öl + Phytoactive Hydro Base (1) lehet nálunk a befutó. A téli mínuszokban különösen fontos érv mellette, hogy a páros nemcsak mestere a hatékony és tartós letisztításnak, hanem ezzel párhuzamosan meseszépen hidratálja és ápolja is a bőrt. A kétfázisú Hy-Ölt ráadásul személyre szabhatjuk, elég csupán a bőrtípusunkhoz leginkább passzolót kiválasztani a 4-féle Phytoactive közül. Ráadásul ez a különleges duó most 4-féle limitált kiadású szettben is elérhető.

Az érzékeny bőr barátja

Az érzékeny bőr kellemetlen tünetei között ott találjuk a viszketést, hámlást, kiütéseket, de sok esetben duzzadás, feszülő, égő vagy fájdalmas érzet is kapcsolódhat hozzá. Az érzékeny bőr nem könnyű bőrállapot, éppen ezért, ha megtaláljuk a legzseniálisabb kísérő és ápoló társait szépségrutin terén a mindennapokban, nagy megkönnyebbülést jelenthet. A mi tippünk, a Babor Gentle Cleansing Milk (2) éppen ilyen. Egy hihetetlenül gyengéd, bőrbarát letisztító tej, amely olyan szépen és hatásosan előkészíti a bőrt a továbbiakban bevetett bőrápoló termékek használatára, hogy öröm nézni! Bónuszként pedig mindemellett még a bőr természetes védekezőképességét is erősíti a káros környezeti hatások ellen.

Zsíros bőrrel is jó kezekben

A tisztátalan vagy zsíros bőrre szintén nem érdemes találomra, vagy éppen finom illat alapján letisztítót választani. A pattanásos, mitesszeres bőr ugyanis sokunknak feladja a leckét, ahogyan a zsíros arcbőr is. Ilyenkor fontos, hogy megfelelően segítsük kívülről a bőr szabályozását, és a napi rutinban kizárólag a bőrtípusunkkal harmonizáló, azt célzottan és profin kezelő terméket vessünk be. A Babor Gel & Tonic (3) pontosan ezekre a bőrproblémákra ad választ, mégpedig egy kellemes és hatásos gél és tonik letisztító kettőseként. Ahogyan azt a tisztátalan és zsíros bőr kifejezetten igényli, olajmentes formulával frissít, ráadásul hihetetlenül praktikusan. Hiszen könnyen és gyorsan használhatod, mivel itt nincs szükség további tonizálóra sem!

Hab a tortán a kombinált bőrnek

Azoknak, akiknek vegyes „tüneteket” produkál az arcbőrük, érdemes a kényeztető textúrájú, habállagú letisztítók között keresniük az igazit. A Babor Cleansing Foamja (4) a száraz-zsíros zónákkal egyaránt rendelkező arcbőrt teljes körűen letisztítja, miközben kifejezetten frissítő érzést és egyenletesen puha arcbőrt hagy maga után. A pörgős, városi életvitel mellett persze az is ugyanolyan fontos érv lehet mellette, hogy a bőr természetes védekezőképességét is megerősíti a külső környezeti hatásokkal szemben. Igazi jolly joker.

Fotó: Getty Images

Promóció

Olvass tovább!