Ilyen, amikor az okostelefonod felér egy ékszerrel – teszteltük a Xiaomi Mi 11-et

2021. május 26.
Lenyűgöző teljesítmény, profi fotók, nemes formatervezés: a Xiaomi legújabb prémium kategóriás készüléke azon túl, hogy felér egy komplett fotó-és filmstúdió technikai arzenáljával, divatkiegészítőként is tökéletesen helytáll. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, olyan, mint egy high-tech ékszer.

Design

Az elmúlt évek okostelefon-kínálata nem rejtett túl sok izgalmas meglepetést – legalábbis, ami a formatervezést illeti. Ezt a mintát töri meg a Xiaomi egyik legújabb készüléke, a Mi 11, ami már nem elégszik meg az átlagos külsővel: eleganciája, minimalizmusa, látható minősége, a négy oldalon lekerekített kijelző design és a kék-fekete színösszeállítás kiemeli a tömegből. A fényes fémkeretbe ültetett matt hátlap szinte észrevétlen folyik össze a strapabíró üveg előlappal, hogy aztán ideális méretének, extravékony kialakításának, ergonomikus íveinek és pehelysúlyának köszönhetően jó érzés legyen kézbe venni.

xiaomi_mi11

Kijelző

A kijelző minősége azt is lenyűgözi majd, aki nem pontosan érti, mit jelent a 3200 x 1440 pixel felbontás vagy a 120 Hertzes képfrissítés. Az élmény minden túlzás nélkül csúcskategória: a színek frissek, élénkek (felfoghatatlan, de a megjeleníthető színek száma több, mint 1 milliárd), a kontraszt kiváló, a fekete pedig tényleg fekete. Plusz pont jár a készüléknek azért, hogy a panel vakító napsütésben is kiválóan olvasható. Sokan leírták már, megtesszük most mi is: a Xiaomi Mi 11 jelenleg az egyik legjobb kijelzővel rendelkező telefon a világon.

xiaomi_mi11_

Teljesítmény

Már az első használat után olyan érzése van az embernek, mintha zsebre vágta volna az asztali gépét: legyen szó nagyfelbontású képek szerkesztéséről, videószerkesztés, online játékról vagy navigációról, a különleges hardvernek köszönhetően, ezen a telefonon minden, de tényleg minden hibátlanul „fut”. Az már csak mellékes extra, hogy 256 GB memóriája több évre is elegendő helyet biztosít a tartalmainknak, továbbá támogatja az 5G-t, Android rendszere pedig gyors és felhasználóbarát.

xiaomi_mi11_

Kamera

Az Mi 11-gyel újabb komoly riválist kaptak a profi fényképezőgépek, jelenleg ugyanis a világon ez a telefon hátlapi kamerája rendelkezik az egyik legnagyobb felbontású nagylátószögű kameraszenzorral: 108 megapixeles felbontása, az F/1.8 rekeszértéke és az optikai stabilizátora fotós tudás hiányában is profi képeket készít – akár sötét fényviszonyok mellett is. Készítsünk akár portrét, makrót, tájképet, a végeredmény felfoghatatlanul tökéletes lesz. Persze a 20 megapixeles előlapi kamera sem okoz csalódást, biztosak lehetünk benne, a selfie-n és a videókonferencián is a legjobb arcunkat mutatja.

A felsorolásnak persze itt még messze nincs vége: a készülék ismeri a profi stúdiókamerákra jellemző beállítási módokat, illetve hat, egyetlen érintéssel elérhető, mesterséges intelligenciára épülő mozimódot is kínál, amelyek segítségével játszi könnyedséggel lehet művészi felvételeket készíteni. Ilyen például a Magic Zoom mód, amely a thrillerek hátborzongató illúzióját adja vissza azzal, hogy a kamera egyszerre közelít és távolodik bizonyos jelenetektől.

xiaomi_mi11

Hang

A készülék a zenekedvelők és a sorozatfüggők számára sem okoz majd csalódást, beépített Harman Kardon által hangolt sztereó hangszórói mozihangulatot idéző hangminőséget biztosítanak. Fülhallgatóval a hangzás csak fokozódik, az ember könnyen elfelejti lekapcsolni a Spotifyt.

xiaomi_mi11

Töltés

Nem lehet panaszunk a töltésre sem, használattól függően a Mi 11 körülbelül 7-10 órás üzemidővel bír, ráadásul a dobozban található 55 wattos vezetékes gyorstöltés segítségével akár 45 perc is elég ahhoz, hogy teljesen feltöltsük a készüléket. Az 50 wattos vezeték nélküli gyorstöltés szintén kiemelkedő töltési sebességgel rendelkezik.

 

Kinek ajánljuk a Xiaomi Mi 11-et?

Annak,

akinek fontos a megjelenés, az elegancia,
akinek egy csúcskategóriás, megbízható telefonra van szüksége,
akinek különösen fontos a kamera és a kijelző,
aki tartós, strapabíró mobilra vágyik.

(Promóció)

Olvasd el ezt is!