Ingyenes IT-kurzus indul nőknek

2021. június 14.
A magabiztos informatikai tudás ma már az egyik legkeresettebb érték az álláspiacon, és ez a trend minden jel szerint csak erősödni fog. A júliusban induló ingyenes, Hello IT! for Women kurzuson most 300 nő kap lehetőséget, hogy igazi power userré váljon.

Az INCO Academy – Work in Tech nemzetközi program keretében indított Hello IT! for Women kurzuson 300 nő kap lehetőséget arra, hogy térítésmentesen sajátítsa el az alapvető IT tudást. Érdekel az IT világa, de nem tudod még, merre indulj? A munkádhoz fontos lenne, hogy jobban értsd az IT nyelvét? Szeretnéd a saját vállalkozásodat digitális alapokra helyezni? Ez a program épp ebben segíthet.

7 dolog, amit érdemes tudnod a Hello IT! For Women kurzusról

  1. Csak hölgyeknek: Az INCO Academy – Work in Tech program célja, hogy növelje az egyenlő hozzáférést a jövőbiztos iparágakban. A Women in Digital Scoreboard 2020 kutatás szerint hazánkban még mindig mindössze a felnőtt lakosság fele rendelkezik alapvető digitális készségekkel, és közöttük is alacsonyabb a nők arány, ezért ez a program most kifejezetten a hölgyeknek ad lehetőséget.
  2. Google tanúsítványt ad: A tananyagot a Google szakemberei állították össze, a kurzust sikeresen teljesítők Google tanúsítványt kapnak. Hogyan lehetséges ez? A kurzus egy nemzetközi kezdeményezés, az INCO Academy – Work in Tech program része, ami Európa 17 országában valósul meg a Google.org és a Coursera támogatásával.
  3. Részidős, így munka és család mellett is elvégezheted: A résztvevők a saját tempójukban végezhetik el a programot, akár már heti 5-10 óra ráfordítással. Így munka mellett, sőt, akár kisgyermekes anyaként is érdemes belevágni.
  4. Mentori támogatással: A program hazai partnere a Green Fox Academy, így a résztvevőket a programozó bootcamp mentorai segítik majd a kurzus során (tudtad, hogy már több mint 1200 hallgatót indítottak el a karrierváltás útján? 🙂 ). Emellett a Green Fox pszichológusai készségfejlesztő és elhelyezkedést támogató workshopokat is tartanak a program résztvevőinek, így ha belevágsz, az IT tudás mellett további hasznos készségeket sajátíthatsz el.
  5. Kis csoportokban: Sokkal könnyebb csapatban tanulni, az együtt haladás segíthet átlendülni a nehéz pillanatokon. Éppen ezért a kurzus során kis csoportokra osztják a résztvevőket, így egymást is támogathatjátok a tanulásban.
  6. Online, így bárhonnan csatlakozhatsz: A teljes tananyag online elérhető, sőt, a mentorokkal és csapattársakkal is online találkoznak a résztvevők, így az ország bármely pontjáról csatlakozhatsz.


Szívesen belevágnál? A Hello IT! For Women július 19-én indul, de érdemes minél előbb leadni a jelentkezésedet.

Promóció