5 friss trend, amivel nem tudsz hibázni idén ősszel

2021. szeptember 15.
A nappalok rövidülnek, az éjszakák egyre hűvösebbek, és előkerülnek a meleg ruhadarabok is… akár szomorkás, akár jó érzésekkel tölt el téged, amikor ezt olvasod, egy biztos: az ősz már itt van, és az öltözködésedet is az új évszakhoz kell igazítanod. A szandálokat és topokat felváltják a zárt cipők és a dzsekik, de szerencsére ez az az évszak, amikor a legváltozatosabban öltözködhetünk! Nem kell még télikabát alá elrejtenünk kedvenc outfitjeinket, viselhetünk szoknyát és nadrágot, sneakert és elegánsabb bokacsizmát is, és felsők tekintetében is végtelen a lehetőségek tárháza. Te mit fogsz viselni idén ősszel? Ehhez szeretnénk adni pár tippet, 5 olyan friss őszi trend bemutatásával, amivel idén nem lehet hibázni.

Őszi lábbelik – előtérben a kényelem

 Van egy nagyon jó hírünk: az őszi cipődivatban egyértelműen a kényelemé lesz a főszerep. Nyugodtan válaszd a legkényelmesebb lábbelit, most még szuper trendi is leszel vele! Jönnek a puha, plüss, műszőrme és textilbetétes lábbelik. A nyári szezonban megismert szögletes cipőorrok ősszel is velünk maradnak, és a fazonok tekintetében is hangsúlyosak lesznek a geometrikus formák. A sneakerek terén a fekete sneaker lesz a szezon slágere, a Nike cipők között például számos trendi változatot találsz.  

Hosszabb kabátok

A könnyű, rövid nyári dzsekik után egy élesebb váltás jön, ugyanis az őszi kabátok divatjában egyértelműen a hosszabb fazonok dominálnak. Választhatsz divatos földszínekben, de akár élénk színekben játszó darabokat is, és természetesen minden őszi szezon nagy slágere, a trenchcoat is visszatér. A szomorkásabb, hideg időt remekül ellensúlyozza egy vidám virágmintás kabát, érdemes idén ezt is kipróbálni.

Poncsók és pelerinek, a nagy visszatérők

Az előző őszi szezonban a farmerdzseki mindent vitt, és természetesen most sem tűnik el ez az örök darab, de idén egy újabb divatklasszikus is visszatér. Ez pedig nem más, mint a poncsó és a pelerin! Készülhetnek sportosabb vagy elegánsabb változatban, bársonyból vagy szövetből, és természetesen klasszikus között változatban is. Válaszd ki azt a verziót, ami a te stílusodhoz legjobban illik!

Hódító aszimmetria

A nyitott vállú felsőkről és ruhákról az őszi szezonban sem kell teljesen lemondanod, ugyanis alkalmi, estélyi ruhákban még ilyenkor is viselheted őket! A legdivatosabbak idén az aszimmetrikus, félvállas fazonok lesznek, és mi is imádjuk őket, mert egyszerre szexik és kifinomultak. Bulis estékre is jó választás egy félvállas felső, például magas derekú farmerrel és csizmával.

Kosztümmustra

Gondoltad volna, hogy ez a már-már elfeledett klasszikus is visszatér idén? A kosztümöket még Coco Chanel hozta divatba a 20-as években, és azóta számos változáson, megújuláson mentek keresztül, de egy dolog állandó maradt: a kosztüm a női visszafogott elegancia első számú szimbóluma a divatban. Nincs ez máshogy most sem, és akár nőies, karcsúsított fazonú, akár lezserebb blézerrel kombinált kosztümöt választasz, biztos lehetsz benne, hogy lesz egy stílusos darab a szekrényedben, ami nagyszerű jolly jokerként funkcionál majd.

Reméljük, sikerült kis iránymutatást adnunk az elkövetkező szezon trendjeihez, és van még egy bónusz tippünk is: bármilyen aktuális divatirányzatot is követsz, az öltözéked legfontosabb eleme te magad vagy. Az a fontos, hogy a friss trendeket hogyan tudod a saját stílusodra formálni, összehangolni meglévő darabjaiddal. Ehhez nem kell más trükk, mint egy kis önismeret, hogy tudd, mi áll jól neked, miben érzed jól magad. Ha ez megvalósul, akkor nem fogsz tudni hibázni.

Fotó: Unsplash.com

Promóció

Olvass tovább!