Így hidratáld az intim területeket! (x)

2021. október 01.
A hüvelyszárazságról még mindig sokan vélik úgy, hogy az legfeljebb az idősebb nőknek okozhat problémát – a női hormonok megfogyatkozása miatt. Holott életkortól függetlenül hosszabb-rövidebb időre bármikor kialakulhat hormonszintcsökkenés. Nem árt tehát tudnod, hogy létezik olyan, ráadásul hormonmentes segítség, amely akár hosszabb távon enyhítheti a hüvelyszárazság okozta panaszokat.

Tünetek, amelyek hüvelyszárazságra utalnak

Általában az intim együttlétek során tűnik fel leghamarabb, ha valami nem stimmel „odalent”, hiszen ha a dolgok nem csúsznak olajozottan, akkor az aktus kényelmetlenséget, sőt fájdalmat is okozhat, akár mindkét fél számára. Az intimitás ellehetetlenülése könnyen tönkre is teheti a párkapcsolatot, ráadásul a hüvelyben és a szeméremtájékon ilyenkor szinte folyamatosan tapasztalható húzódó-viszkető szárazságérzet az érintett nő mindennapjait ugyancsak megkeserítheti. Arról nem is szólva, hogy a kiszáradt szövetek jóval fogékonyabbak lehetnek a különféle fertőzésekre. A hüvelyszárazságot tehát tanácsos megszüntetni, máskülönben gyakrabban tarthatunk az olyan kellemetlen női nyavalyák kialakulásától, mint a bakteriális hüvelyfertőzés vagy a hólyaghurut.

hüvelyszárazság

Nem a hormonpótlás az egyetlen lehetőség

Bár a hüvelyszárazságért a legtöbb esetben a hormonhiány a felelős, a tünetek csillapítására mégsem a hiányzó hormonok mesterséges visszapótlása az egyedüli gyógyír. Egyébként is egyre több nő fordul szívesebben a természetesebb, hormonmentes alternatívák felé. Sokaknak amúgy sem javasolt a hormonterápia: például várandósság vagy szoptatás időszakában, illetve ha valakinek a családjában fokozott a hajlam az emlődaganatra, mivel az ösztrogénpótlás növelheti a mellrák kialakulásának kockázatát.

Hormonmentes, ápoló hüvelykúp, akár hosszú távú kezelésre

Ha téged is érint a hüvelyszárazság, és magad is inkább a hormonmentes módszereket részesíted előnyben, akkor a Cikatridina hüvelykúp jó választás lehet a számodra. Ez a készítmény hialuronsavat, valamint hámosító, illetve gyulladáscsökkentő hatású gyógynövények ápoló kivonatát tartalmazza. Recept nélkül megveheted a gyógyszertárban, vagy akár webes patikákból is megrendelheted magadnak. A hialuronsav rendkívül magas vízmegkötő képességű molekula, amely nem véletlenül található meg számos márkás arckrémben is: ahogyan a bőrünket hidratálja, úgy a hüvely kiszáradt hámszövetét is képes újra feltölteni nedvességgel. A kúpban több olyan ismert gyulladáscsökkentő, illetve hámregeneráló hatású gyógynövény kivonata is megtalálható, amelyek hozzájárulhatnak a hüvelyt bélelő érzékeny hám erősítéséhez, táplálásához. A készítmény használatával nemcsak az együttlét közbeni nehézségeket enyhítheted, hanem sokat tehetsz az intim tájakon jelentkező általános viszkető-feszülő érzés megszüntetéséért is.

Miért érdemes a kúpot hosszabb távon használnod?

Ahogyan az arcunkat is nap mint nap krémezzük, ugyanúgy a belső, láthatatlan szöveteink is hálásak lesznek a rendszeres hidratálásért. A Cikatridina hüvelykúpot ezért érdemes hosszabb távon alkalmaznod: kezdetnek indíthatsz egy 10 napos kúrával, minden este 1 kúpot felhelyezve, a későbbiekben pedig a tartós hatás érdekében – szükség szerint – hosszan tartó kezelés is lehetséges.

Mennyiben nyújt mást a Cikatridina kúp, mint egy intim síkosító?

Az intim síkosítók valóban megkönnyíthetik a szexuális aktust, azonban ne feledd, hogy hatásuk csupán átmeneti. Ezek a szexboltokban vagy drogériákban kapható termékek nem jelentenek tartós segítséget hüvelyszárazság esetén, mint ahogy az intim területen tapasztalható húzó, feszülő, viszkető érzést sem enyhítik a mindennapokban. Sőt, folyamatos hidratálás híján aligha képesek megóvni a kiszáradt intim szöveteket az esetleges fertőzésektől. A síkosítót ráadásul jellemzően a legintimebb pillanatokban kell nekiállni kenegetni, ami sokak számára lehet illúzióromboló, és még a „harci kedvet” is lelohaszthatja.

cikatridina-doboz-20-nagyitos

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Cikatridina hüvelykúpot ezzel szemben nem alkalmilag, hanem kúraszerűen és az együttléttől teljesen független időben lehet és kell alkalmazni, rendszeres használatától ugyanakkor nem csupán pillanatnyi enyhülést, hanem hosszabb távú segítséget remélhetünk.

Kik azok, akiket leginkább érinthet a hüvelyszárazság – és miért?

  • klimaxos vagy idősebb nők – a petefészkek hormontermelésének csökkenése, illetve végleges leállása miatt
  • várandós vagy szoptatós kismamák – az átmenetileg alacsonyabb ösztrogénszint miatt
  • fogamzásgátlót szedő nők – mivel a hormonszint ilyenkor is csökkenhet
  • egyéb gyógyszereket, pl. antidepresszánsokat szedők – a gyógyszermellékhatások miatt
  • bizonyos betegségekkel élők (pl. diabétesz, endometriózis)
  • sugár- vagy kemoterápiában részesülők – a kezelés mellékhatásaként
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció

Fotó: Shutterstock