5 tipp, hogy ősszel is motivált maradj

2021. október 19.
Ha felvettük a hétköznapok ritmusát, tudjuk, melyik nap milyen szakkörre kell vinni a gyerkőcöket (és elhozni őket onnan), melyik házi feladatot kell leellenőrizni, melyik napra fogy el a kenyér, vagy épp a tiszta zokni a családban. Ez egyrészt biztonságos, másrészt ha belekényelmesedünk a hétköznapok monotonitásába, az könnyen vezethet a motivációnk hiányához. Most 5 tippel segítünk felrázni egy kicsit a mindennapokat, hogy az őszi teendők között is olyan lelkesedéssel lavírozz, mintha épp egy régóta várt nyaralást tervezgetnél.
  1. Keretezd át!

Este 7-kor derül ki, hogy madáretetőt kellett volna készíteni a hétvégén? Bosszankodás helyett próbálj meg lehetőséget látni benne: ez most fontos, ezért félreteheted a házimunkát, és egy kicsit újra gyereknek érezheted magad.

oszi-tipp

  1. Irány a természet!

Mikor csináltatok utoljára valami izgalmasat együtt? A gyerekeket nem egyszerű kimozdítani a gép elől, de talán valamivel mégis sikerül. Tegyetek egy fotós sétát a természetben, hiszen az őszi táj most a legszebb, és senkinek sem árt egy új profilkép!

  1. Gondold át!

Ironikus, de minél több dologra figyelünk, annál inkább romlik a produktivitásunk. Ideje leülni egy finom kávéval, priorizálni a teendőket, majd megfogadni, hogy egyenként veszed sorba a pontokat ahelyett, hogy mindent egyszerre próbálnál megoldani. Az egész családnak jót tesz, ha kiegyensúlyozottnak lát téged.

  1. Lepd meg magad!

Mikor tettél utoljára valamit csak azért, mert boldoggá tesz? Készítsd el a kedvenc kajádat, amit az egész család utál, vegyél magadnak valami apróságot vagy porold le egy régi hobbidat! Magaddal foglalkozni nem önzőség, hanem az út egy boldogabb, lendületesebb önmagadhoz.

  1. Ragadd meg a lehetőséget!

Hány „úgyse” csúszik ki a szádon naponta? „Nekem úgyse sikerül”, „úgyse én leszek az”, „úgyse lesz jó” – ugye ismerős? Ez mind egy-egy elszalasztott lehetőség, amelyek új lendületet adhattak volna. Vedd észre az apró jeleket, és élj a lehetőségekkel! Ha például azt mondanánk, hogy most hetente nyerhetsz egy 250 000 Ft-os Media Markt utalványt, te mit felelnél?

Ha azt, hogy szeretnéd próbára tenni a szerencsédet, akkor van egy jó hírünk: a Mokate nyereményjátékán most éppen erre van lehetőséged! Vásárolj kettőt kedvenc Mokate 2in1 vagy 3in1 Mixedből, töltsd fel a vásárlástigazoló blokk kódját a https://www.mokatenyeremeny.hu/ weboldalra, és nyerj!

Fotó: Getty Images

Promóció