Megérkezett a várva várt, őszi-téli Czukormadár kollekció

2021. november 17.
A Sugarbird márka már alapítása óta előtérbe helyezi a magyar matyó és kalocsai Richelieu motívumokat. Minden évben a legjobban várt kollekciók közé tartozik a Czukormadár, aminek a most megjelent ősz/téli darabjai egy nem minden napi kampánnyal debütáltak. Tóth Gabi énekesnő állt modellt, aki szemmel láthatóan nem csak hordja, de büszkén viseli is a különleges Czukormadár újdonságokat.

„Egyrészt nagyon tetszik az a nőiesség, az a vonalvezetés, amitől egységessé válik a Czukormadár kollekció az autentikus matyó és Richelieu motívumokkal. Ami engem nagyon megfogott önmagában ebben a kollekcióban és a Sugarbird márka tematikájában is, hogy igényesen van megteremtve egy olyan összhang, üzenet, amire én is próbálok a zenémen keresztül törekedni, hogy visszaadhassam a számomra fontos értékeket. Nagyon szimpatikus az a stílus, elképzelés, amit a Sugarbird képvisel, hogy egyrészt munkát ad iparművész asszonyoknak, a hímzések és printelések révén és a mintákat modern köntösben, modern nőkre adják, így őrizve a hagyományainkat, évezredes kultúránkat. Minden szempontból fantasztikus és mindig megújuló kollekcióval tud kijönni a Sugarbird, a Czukormadár esetében mindig a régi elemeket használva. Tényleg igaz, hogy divatba hozzák a magyart.” – mondta el Tóth Gabi, énekesnő.

A márka elmélyült már a hímzés művészetében és előszeretettel használja akár eredeti, vagy printelt változatában a magyar heritage jegyeket. A Czukormadár Hungarian Heritage 2021 fall/winter kollekcióban első sorban matyó motívumokkal találkozhatunk, de a kalocsai Richelieu is visszaköszön egy limitált széria idejéig Tóth Gabi egyik kedvenc ruháján, ami nagy visszatérő fazon egy újra gondolt darabja.

„A mostani Czukormadár kollekció esetében szabadabb kezet kaptam Parrag Anditól, a gyártásvezetőnktől – – avatott be minket a tervezés rejtelmeiben Juhász Viktória, a Sugarbird grafikusa. – Eleinte a fazonokat dolgoztuk ki, majd ezt a folyamatot követték a grafikai munkálatok. A kézzel hímzett motívumokat számítógéppel feldolgozhatóvá tesszük, átalakítjuk digitális formátumokká, ezt követően dolgozom velük tovább grafikailag. Direkt szublimációval kerülnek a minták az anyagokra, a grafikai munka során nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a textilen visszaköszönő matyó vagy Richelieu minél élethűbb legyen. Művészi szabadságunk lehetővé teszi, hogy az eredeti színeket újra gondoljuk, így előfordul csak fekete-fehér színhasználat is a kollekcióban. Egyik nagy kedvencem egyébként az a kampányruhánk, ami kifejezetten Tóth Gabi számára terveztünk, de hamarosan elérhető lesz limitált darabszámban a vásárlóink számára is. Erről még nem spoilerezhetek, de biztos vagyok abban, hogy nagyon különleges és hatalmas lesz a sikere. Tóth Gabival nagyon szívesen dolgoztunk együtt ismét, hiszen látni rajta, hogy közel áll hozzá ez az irány és nem csak hordja, de viseli is a Czukormadár darabokat.”

Kattints a képre a galériáért!

5 fotó megtekintése

Jagasics v. Csonka Hedvig soha nem rejtette véka alá, hogy számára személyes misszióvá vált, hogy a magyart divatba hozza. Külön tiszteletre méltó az is, hogy minden egyes kollekciójuk Magyarországon készül, ezzel is támogatva az itthoni ipart.

A legújabb Czukormadár kollekció első darabjai már elérhetőek azOnline Shopban.

Promóció