Így kezeld a felfázást antibiotikumok nélkül (x)

2022. január 19.
Csíp, szúr pisilés közben és hiába rohangálsz percenként a vécére, csak nem tudsz megkönnyebbülni? A felfázás nem válogat, a legtöbb nő élete során legalább egyszer biztosan megtapasztalja a kínzó tüneteket. Jó hír azonban, hogy a gyógyuláshoz ma már nem feltétlenül van szükség antibiotikum-kúrára.

Az egyik percben még úgy érzed, hogy azonnal pisilned kell, de mire a vécére érsz, csak néhány cseppet tudsz kipréselni magadból – azt is fájdalmas, csípő, égő érzés kíséretében? Igen, ez a hólyaghurut, vagy ahogy a letöbben ismerik, a felfázás. A betegség népies elnevezése ellenére a hólyaghurutot valójában nem a hideg, hanem baktériumfertőzés okozza: az esetek 80 százalékáért az E. coli nevű bélbaktérium a felelős. A szervezetben egyébként is megtalálható baktériumok a húgyhólyagba jutva és annak falán megtapadva tudják kiváltani az említett tüneteket.

felfazas

Felfázásra antibiotikum?

Mivel a felfázást baktérium okozza, a kínzó panaszokra tényleg gyors és hatékony megoldást nyújthat az antibiotikum-kúra. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű. Tudni kell ugyanis, hogy az antibiotikumok nemcsak a fertőzést okozó baktériumokat irtják ki a szervezetből, hanem a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen hasznos baktériumfajokat – például a bél- vagy a hüvelyflóra jótékony baktériumait is megtizedelik. Ha pedig a jó baktériumok is kipusztulnak, az a fertőzések ördögi körét tudja elindítani a szervezetedben: mivel a felfázásra szedett antibiotikumok kipusztítják a hüvelyflóra egyensúlyát biztosító Lactobacillusok nagy részét is, így a hüvelyben élő más baktériumok szaporodásnak tudnak indulni, és máris kialakulhat a kínzó hüvelygyulladás.

És persze arról se feledkezzünk meg, hogy a gyakori és felesleges antibiotikum-használat az olyan baktériumok kifejlődéséhez is hozzájárul, amelyek képesek ellenállni az antibiotikumoknak. Egyes előrejelzések szerint 2050-re az antibiotikum-rezisztens baktériumok okozta megbetegedések a vezető halálokok közé fognak tartozni. Ammenyire tehát lehetséges, érdemes elkerülni a felesleges antibiotikum-szedést, és minden esetben mérlegelni, megéri-e azonnal egy ilyen kezelésbe belevágni.

Mi segíthet antibiotikum helyett?

Ha a szervezeted egyébként egészséges és az immunrendszered jól működik, akkor egy enyhe hólyaghurutot antibiotikum nélkül is le tudsz küzdeni. Csak arra van szükség, hogy egy kis odafigyeléssel megtámogasd a szervezetedet: bőségesen fogyassz folyadékot, ezzel is elősegítve a kórokozók mihamarabbi kiürülését, és mellette segítségül hívhatod a gyógynövények erejét is.

Urzinol tabletta: az akut felfázás kezelésére

A vény nélkül kapható Urzinol tabletta a népi gyógyászatban régóta ismert gyógynövény, a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazza, amelynek húgyúti fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és enyhe vizelethajtó hatását vizsgálatok igazolják.

urzinol

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

A medveszőlő egyik nagy előnye, hogy – ellentétben az antibiotikumokkal – vele szemben nem alakul ki rezisztencia, így ismételt kezelések során is hatásos marad. Segíthet csillapítani az enyhe hólyaghurut kezdeti, hirtelen jelentkező, kellemetlen tüneteit, köztük a sürgető vizelési ingert, illetve az égő érzéssel járó hólyagürítést. A felfázás első jeleinek észlelésekor azonnal megkezdett kezelés 2-3 napon belül eredményt hozhat. Ám ha a néhány napos kezelés nem jár eredménnyel, mindenképpen orvoshoz kell fordulni a diagnózis pontosítása, valamint a további kezelés megbeszélése céljából.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció