Alföldi Róbert Trianonról szóló előadásban szerepel

2022. március 07.
Az Átrium legújabb bemutatója Alföldi Róbert és Péterfy Bori szereplésével kerül színpadra. A téma nem mindennapi, a darabot március 12-én mutatják be.

A trianoni döntés századik évfordulójára készülő zenés előadása az egyik legszuperebb határon túli színházi társulat, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház együttműködésével készül, hiszen ők nap mint nap átélik azt, amit mi itt az anyaországban csak elképzelni tudunk: hogy milyen magyarként kisebbségben élni. És mint tudjuk, a képzelet mindig más, mint a valóság. A serpenyő másik felében az Átrium csapata van, hogy A trianoni csata című előadás valóban arról tudjon szólni, ami a trianoni örökség valódi személyes mindennapja, és ne csak a politikáról. Hiszen ez a száz év velünk történt és történik, nem csak történelemkönyvek lapjain.

A trianoni csata című produkció a trianoni téma jellegzetes zenei műfajaiban kínál dalokat, amelyet a háromtagú zenekar játszik élőben az Átrium színpadán. Az operettből, a korabeli sanzonokból és az irredenta zenei hagyományokból is merít az előadás zenei világa, hiszen a nemzeti sírva vigadás az egyik, amelyik biztosan összeköt minket, magyarokat.

A előadás az alkotók személyes történeteiből, a próbákon történt improvizációkból és tematikus jelenetekből készült el a szabadkai társulatot vezető Urbán András rendező és Ugrai István dramaturg munkája nyomán. A trianoni csata így egy teljesen friss és jelenidejű színdarab lett, amely a nemzeti identitás megélése mellett a helyzet politikai és emberi mindennapjainak lehetetlenségét, az egész helyzet gyarlóságát állítja pellengérre.

Bővebb infót az előadásról ITT találsz!

Fotó: Lakatos Péter, Mészáros Csaba

Promóció