Kis erkélyek, nagy lehetőségek

2022. április 18.
A teraszon reggelizni, madárcsicsergés mellett dolgozni, este pedig onnan kémlelni az eget és számolni a csillagokat – az egyik legjobb dolog a tavaszi-nyári időszakban, hogy ezt akár minden nap megtehetjük!

Mindehhez pedig nincs szükség egy óriási kertre vagy teraszra, hiszen néhány trükkel egy icipici erkélyen is kialakíthatjuk a saját kényelmes oázisunkat. És mindettől csupán csak pár lépés választ el – most meg is mutatjuk, hogyan fogj hozzá!

1. lépés: teríts le egy kültéri szőnyeget

50%-ban újrahasznosított anyagból készült szőnyegek – forrás: BUTLERS

Minden az alapoknál kezdődik – tartja a mondás és ez az állítás egy apró erkélyen is megállja a helyét! Egy az időjárás viszontagságait jól viselő, UV-álló kültéri szőnyeggel könnyedén megalapozhatod az otthonos hangulatot – mintha csak a nappalidban ücsörögnél! Ha pedig mindezt újrahasznosított anyagból készült szőnyegekkel teszed, akkor nem csak magadnak, de a környezetnek is jót teszel.

2. lépés: válassz összecsukható kerti bútort

Összecsukható kerti bútorokkal egy pici erkélyen is kényelmesen ücsöröghetsz – forrás: BUTLERS

A kis erkélyekről nem hiányozhatnak a könnyedén kinyitható és összecsukható kerti bútorok, melyek mindig akkor és ott állnak a rendelkezésedre, amikor és ahol épp szükséged van rájuk.

Épp befejezted a reggelit és szívesen napoznál? Csukd össze a széket és az asztalt néhány mozdulattal, nyisd ki a nyugágyat vagy teríts le egy törölközőt és már indulhat is a pihenés! Vagy csak lógass le egy függőszéket a plafonról és ringatózz ameddig csak jólesik. Jól hangzik, ugye?

Legyen szó akár robusztus fáról, mint amilyen a tölgy- vagy az akácfa, ellenálló bambuszról, porszórt, festett vasról vagy szintetikus rattanról, a kerti bútor vásárlásnál az egyik legfontosabb szempont az időjárásálló alapanyag, hogy éveken át ugyanolyan minőségben élvezhesd a szabadtéri pillanatokat.

3. lépés: bújj el a napsugarak elől

Hűsítő árnyék a legkisebb erkélyen is – forrás: BUTLERS

Ki mondta, hogy a napernyőknek csak egy nagy teraszon van helye? Ma már  többféle méretben, színben, kör és félkör alakban is találsz napernyőket, amelyek biztosítják számodra a hűsítő árnyékot a legmelegebb napokon – és a legkisebb erkélyen is.

4. lépés: vedd magad körbe növényekkel

Növényekkel igazi oázis hangulatot varázsolhatsz a város közepén – forrás: BUTLERS

Akaszd az erkély korlátjára, lógasd le a plafonról vagy a falról, hogy helyet spórolj vagy tedd a párkányra, a földre, az asztalra – a növények bárhol élettel és színekkel töltik meg a legkisebb teraszt is. Gyengéden körbevesznek, tisztítják a levegőt, igazi oázis hangulatot varázsolnak, ráadásul a szomszédoktól hemzsegő városi létben is segítenek egy privát tér kialakításában.

Minél több, annál jobb – a növények számában szerintünk csak a rendelkezésre álló hely szabhat határt. Megfelelő kültéri virágládákkal pedig az időjárástól sem kell tartanod – szerezd be őket különböző színekben és tedd még színesebbé a szabadtéri pillanatokat!

5. lépés: teremts meghitt hangulatot

Hangulatos esték a szabadban – forrás: BUTLERS

Akárcsak a hab a tortán, az apró kiegészítők is igazi ékkövekként teszik még különlegesebbé az otthonos és meghitt hangulatot az erkélyen.

A kültéri szőnyeggel megalapozott nappali hangulatot további kiegészítőkkel – párnákkal, kültéri égősorokkal, lámpásokkal és gyertyákkal – még tovább fokozhatod.

Tekerj egy égősort a korlátra vagy futtasd végig a párkányon, helyezz a padlóra lámpásokat, tegyél néhány apró mécsest az asztalra és már indulhat is az esti szabadtéri pihenés!
Forrás: BUTLERS

Promóció