Ez a trópusi virág a nyár kötelező kelléke lesz idén

2022. március 15.
Ha szeretnénk idén is bővíteni a szobanövény-gyűjteményünket, függetlenül attól, hogy bentre vagy kintre keressük az új növénycsaládtagot, jó ha tudjuk, hogy idén ez a trópusi virág lesz a nyár slágere minden jel szerint.

A szakértők szerint a különleges, madárra hasonlító virággal rendelkező papagájvirág lesz az idei év slágernövénye a növénymamák és -papák körében. Ha jobban belegondolunk, ez nem is túl meglepő. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az építészeti, geometrikus formák, a lélegzetelállító trópusi virágok valóban hozzátesznek egy-egy helyiség karakteréhez. A papagájvirágra ez különösen igaz.

noveny-trend-nyar-papagajvirag

Arról nem is beszélve, hogy ez a látványos növény tökéletesen illik a minimalista, teljesen letisztult otthonokba, és a legújabb trendhez, a maximalizmushoz is, mely a tavalyi évben indult hódító útjára, és azóta megállíthatatlanul hirdeti: a több az több. 

Ha szeretnénk mi is papagájvirágot, néhány dolgot jó, ha tudunk előre. Szereti a napfényt, ám a direkt napfénytől óvni kell. Öntözni hetente-kéthetente szükséges, ezt folyamatosan ellenőrizzük. Mivel trópusi növény, így a párás, nem túl hideg helyen érzi legjobban magát. A gazdag, jó átfolyású, ám egy kis nedvességet mégis magában tartó talaj az optimális számára. Ha pedig azt szeretnénk, hogy virágozzon is – ez beltéren csak ritkán következik be –, helyezzük ki a teraszra vagy a kertbe, ha már stabilan itt a jó idő.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!