Programajánló: irány a VeszprémFest

2022. július 06.
Július 11. és 16. között minden zenekedvelőnek Veszprémben a helye. Hat napon át nemcsak a legnagyobb világsztárokat hallgathatjuk meg a VeszprémFest színpadán, de számos izgalmas programot is találunk.

A VeszprémFest zenei fesztivál idén sem bíz semmit a véletlenre. Varázslatos helyszínein olyan világsztárok lépnek színpadra, mint például Diana Krall (akinek a koncertjére már minden jegy elkelt). De ne csüggedjünk, számos kiváló zenei élményben lehet még részünk.

Július 12-én az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművésze, a jazzt, a popot és a rockot egyedi megközelítésben ötvöző JAMIE CULLUM lesz a fesztivál fellépője, aki 2016-ban már járt Veszprémben, akkor a VeszprémArénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, mely egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt.

A fesztivál harmadik napján a világ legsikeresebb fado előadója, ANA MOURA áll közönség elé. Portugália talán legszebb zenei hagyományát, a melankolikus, keserédes stílust képviselő művész bejárta a világot, de 2007-ben fellépett a Rolling Stones-szal is Lisszabonban, és együtt dolgozott Prince-szel is, aki akkora rajongója lett, hogy 2011-ben inkognitóban megnézte az énekesnő fellépését a Sziget Fesztiválon.

Július 14-én a flamenco-salsa-pop legenda, Nicolas Reyes énekes vezetésével a GIPSY KINGS játszik. Az együttes tagjai 1988-tól a műfaj világsztárjainak számítanak, az elmúlt három évtizedben uralták a World Music listákat. Összesen 13 stúdió albumuk jelent meg, melyekből több mint 14 millió darabot adtak el világszerte. 2013-ban másodízben nyerték el a legjobb világzenei album Grammy-díját.

Az ötödik napon a jazz, a soul, és a francia sanzon stíluskeverékében éneklő francia sztár, ZAZ koncertjét élvezheti a közönség. 2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, amelyről a Je veux című dal bombasiker lett. Ötödik, legújabb stúdió albumát a világjárvány ideje alatt készítette, és októberben jelentette meg ISA címmel.

A fesztivál zárónapján a brit szupersztár, JAMES BLUNT ad koncertet. Az énekes 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet című Európa turnéjának keretében lép fel Veszprémben.

A nagyszínpados programok mellett július 15-én és 16-án JAMIE WINCHESTER játszik, aki két programmal lép színpadra:az első nap a Veszprémi Petőfi Színházban Jamie Winchester Hrutka Róberttel közös, Wood and Strings című műsorát mutatja be, július 16-án pedig a Jezsuita Templomban egy szál gitárral adja elő dalait.

Bővebb információ és jegyek: https://www.veszpremfest.hu

Promóció