5 tipp a megfelelő koktélruha kiválasztásához

2022. július 29.
Ha szeretnénk igényesen megjelenni valamilyen összejövetelen, vagy épp csak bulizni készülünk, keresve sem találhatnánk jobb viseletet a különféle koktélruháknál. Nem véletlen, hogy sokszor csak partiruhaként emlegetik ezeket a viseleteket. Azok számára, akik nincsenek tisztában a koktélruhák fogalmával: ezek olyan ruhákat takarnak, amelyek legfeljebb lábszárközépig érnek és általában mutatós dizájn jellemzi őket. Milyen szempontokat érdemes viszont figyelembe vennünk a megfelelő darab megtalálásához, ha épp készülünk valahová?

Az ideális fazon megtalálása

Ahhoz, hogy a megfelelő koktélruha virítson majd rajtunk az adott rendezvénye, először az ideális fazon megtalálását érdemes megcéloznunk. Itt azonban fontos figyelembe vennünk az adott rendezvény jellegét. Ha például diszkrétebb közegbe megyünk, például iskolai ballagásra, akkor nem a legjobb választás a mély dekoltázs és a combvillantás. Ilyenkor tehát a szolidabb fazonok közül érdemes válogatnunk. Amennyiben valamilyen elegánsabb rendezvényre készülünk, ahová az estélyi még igencsak túlzásnak számít, akkor a különféle koktélruhák között is megtalálhatunk kifinomultabb, akár fodros darabokat is. Tehát az adott fazont mindig annak fényében válasszuk meg, hogy milyen jellegű rendezvényre készülünk.

A ruha hosszának kiválasztása

Ahogyan a fazon esetében, itt is az adott rendezvény lesz a mérvadó. A koktélruhák között ugyanis számtalan különféle hosszúságú darab előfordul. Ha például egy konkrét szórakozóhelyre készülünk éppen, például valamilyen klubba megyünk bulizni, akkor bőven beleférnek a rövidebb, kirívóbb darabok is. Ellenben a konzervatívabb közegben magától értetődően az olyan darabokra érdemes korlátozni a választékot, amelyek legalább térdig érnek.

Színválasztás

Ha bulizni megyünk vagy épp ballagásra, diplomaosztóra, akkor a színek megválasztására is érdemes kellő figyelmet fordítanunk. Amennyiben szabadosabb közegben mozgunk, úgy a vörös és hasonlóan figyelemfelkeltő, rikító színek is szóba jöhetnek. A diszkrétebb rendezvények alkalmával viszont az olyan árnyalatok közül érdemes válogatnunk, amelyek ennél jóval visszafogottabbak. Ilyenek például az égszínkék, a mályva, a világoszöld és a halvány rózsaszín is.

Anyagválaszték

A koktélruhák között is számtalan különféle anyagú darabbal találkozhatunk. Az anyag viszont ugyanannyira meghatározza a ruha jellegét, mint annak a színe vagy a fazonja. Míg az elegánsabb helyekre nagyszerűen mutathatnak a selyemhatású anyagok és különféle flitterek, addig a diszkóba egy női farmerruha jóval ideálisabb választást jelent majd.

Mintavilág

A minták szintén sarkalatos pontját képezik a megfelelő ruha kiválasztásának. Ezek között sokszor elég nehéz lehet kiigazodni, mivel nekünk kell kiokoskodni, hogy milyen minta az, ami még az adott rendezvény dresszkódjába belefér. Általánosságban viszont elmondható, hogy ha elegánsabb közegbe készülünk éppen, akkor jobban tesszük, ha a mint nélküli darabok közül válogatunk.

Promóció

Olvass tovább!