Testi-lelki harmónia bio illóolajokkal

2022. szeptember 19.
Az illatok nemcsak a lelkünkre, de a testünkre, az egészségünkre is hatnak. Akár hisszük, akár nem. Fontos azonban, hogy a minőséget itt is tartsuk szem előtt, és válasszunk 100 százalékban természetes illóolajat.

Az Aromax BIO illóolajai 100 százalékban természetesek, a növényi olajok mindegyikét a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítette. De mit is jelent a bio minősítés ebben az esetben? Az ökológiailag fenntartható, ellenőrzött biogazdálkodásban termesztett növény fejlődését kizárólag szerves tápanyagokkal és biológiai növényvédelemmel segítették. Ezek az ültetvények sem hormonokat, sem antibiotikumokat, sem egészségre káros növényvédő szert nem használnak, és nem termesztenek génmódosított növényeket sem. Azaz az organikus gazdálkodásnak köszönhetően a bio illóolajokat hatóanyagokban és mikroelemekben gazdag, egészséges növényekből nyerik.

aromaterapia-bio-illoolaj

Az illatok ereje

Mindenki más és más illatot kedvel, de az élettani és az egészségre gyakorolt hatásaik egyformán hatnak mindannyiunkra. Lehet, hogy nem kedveljük a rozmaring illatát, és inkább a mentolos illatokért vagyunk oda, ettől még ha, akár aromaterápia részeként, akár az otthonunk illatosítására használunk bizonyos illóolajokat, a hatásuk nem marad el.

aromax-bio-illolaj

Lássuk a bio illóolajok közül, melyik mire hat:

A nyugtató BIO levendulaolaj (francia): friss és karakteres, lehet, hogy nem a kedvenced, de antibakteriális, fertőtlenítő, anitoxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bír, szabályozza a faggyútermelést is, így kiváló a zsírosabb bőrre is. Puhává varázsolja az arcunkat, és mindezek mellett a hajunknak is jót tesz, a rendszeres illóolajos fejbőrmasszázs ugyanis serkenti a haj növekedését. Közvetlen az illóolajat a bőrre azért óvatosan használjuk, ha lehet inkább keverjük krémbe vagy egy pár csepp jojoba-, vagy mandulaolajba, mert helytelen használattal irritációt, sérülést is okozhatunk vele.

A feszültségoldó BIO rozmaringolaj: kellemesen fűszeres, kissé kámforos illat, segíti a szellemi tevékenységet és a koncentrációt. Csillapíthatja a mozgásszervi panaszokat, alkalmazhatjuk stresszoldásra, memóriajavításra és rovarűzésre is. Külsőleg a hajhullás megelőzésére is ideális: keverhetjük samponba egy cseppjét, de a fejbőrbe is masszírozhatjuk hajmosás után.

Az érzékeket frissítő BIO indiaicitromfű-olaj: frissítő hatással rendelkezik. Alkalmas az idegrendszer megnyugtatására, a fejfájás tüneteinek enyhítésére, bőrápolásra, és hasznát vehetjük rovarriasztóként is. Érdemes jótékony hatását kihasználni: elalvás előtt vagy meditációhoz cseppentsünk 3-4 cseppet például egy száraz diffúzorba.

Az antimikrobális BIO teafaolaj: nemcsak a rovarcsípés okozta bőrirritációt enyhíti, de akkor is hasznát vehetjük, ha megfáztunk vagy náthásak lettünk, ugyanis tisztán tartja a légutakat. Emellett jótékony hatása van az idegrendszerre is. Fertőtlenítő hatását akár takarításnál is alkalmazhatjuk: adjnk 4 dl vízhez 1 csepp citromolajat, 1 csepp teafaolajat , és 1,5 dl almaecetet.

A légzőszervi és mozgásszervi problémákra szuper BIO eukaliptuszolaj: jól ismerjük az eukaliptusz hatásait. Nemcsak frissítő hatással rendelkezik, de segíthet a nyákoldásban, a gyulladáscsökkentésben, és köptető hatása is van. Arra kell csak vigyáznunk, hogy csecsemőknél és 5 éves kor alatti gyermekeknél ne használjuk ezt az olajat.

aromax-bio-citromolaj

Az energizáló BIO citromolaj: hangulatjavító, stresszoldó és frissítő, energizáló hatással rendelkezik, nyugtatja az elmét, segíti a koncentrációt és az éberséget. Illatos szíéjvizet is készíthetünk belőle: keverjünk össze 2-4 csepp citromolajat 1 dl langyos vízzel, és öblögessünk a keverékkel.

A fertőtlenítő BIO borsosmentaolaj: enyhítheti a fejfájást, alkalmazható helyi érzéstelenítésre, de 5 éves kor alatt szintén nem ajánlott. Akár még a pattanásos arcbőrt is kezelhetjük, tisztíthatjuk vele: oldjunk fel 1 l forró vízben 1 csepp borsosmentaolajat, majd az edény fölé hajolva max. 10 percig hagyjuk, hogy a forró gőz megtisztítsa a pórusainkat. Tényleg csodákat tesz.

Mire van még szükséged?

Ahhoz, hogy otthon, bármelyik helységben vagy épp a munkahelyünkön, utazás alkalmával is kiélvezhessük az aromaterápia hatásait, a legjobb választás, ha a száraz diffúzor mellett döntünk. Az Aromax hordozható, ultrahangos száraz diffúzora igazán elegáns, és nem csak praktikus. Diszkréten letehetjük bárhova, még a lakás hangulatát is feldobja. Persze az elsődleges szempont a kényelem: egyfelől vezeték nélkül is használható, így amikor home office-ban a nappaliból átteszem a székhelyemet a konyhába, akkor is könnyen magammal vihetem. Nagyon csendes, és nem kell víz sem hozzá, így, ha a munkahelyemre is magammal vinném, biztos, hogy nem csepeg össze semmit útközben. Hidegen porlasztja a belecsavart illóolajat, az új generációs ultrahangos panel segítségével az illóolaj molekulái órákig a levegőben maradnak. Időzítővel is rendelkezik, és napokig üzemeltethető egyetlen töltéssel. Ha pedig lemerül, csak feltesszük a töltőállványra, és feltölti az akkumulátort. Tényleg nagyon kényelmes a használata, így nappal a citromos, mentás illatokkal lengi körbe a lakásomat, estére viszont egy gyors csere után a levendula aromái járják körül a teret.

Ha bővebben olvasnál az Aromax BIO illóolajakról, kattints IDE!

Promóció

Olvasd el ezt is!