Teremtsd meg az illóolajok varázslatos világát otthonodban!

2021. november 19.
A mai rohanó és stresszes helyzetekkel teli világban kulcsfontosságú a mentális egyensúly megőrzése, melynek egyre fontosabb részét képezik a hangulat javítására és a stressz oldására irányuló tevékenységek.

Érdekességek az illóolajok világából

Az illóolajokat már sok ősi civilizáció, köztük Egyiptom, Kína vagy India is használta és napjainkban is széles körben ismertek ezeket a növényekből kivont aromas olajok.

Az illóolajokat elsősorban külsőleg alkalmazzák inhalálással, párologtatással, mely így az egyik legfontosabb érzékszervünkre a szaglásra hat. Az orrban lévő szaglóreceptorok által képződött jel a szaglógumóból több agyi struktúrába is elér, például a limbikus rendszerünkkel közvetlen kapcsolatban van, ezért a különböző illatok befolyásolhatják az érzelmeket, a hangulatot, felidézhetnek emlékeket.*
Gyakori felhasználási módszer, hogy az illóolajokat samponokba, krémekbe, fürdővízbe csepegtetik, masszázsolajhoz keverik, így a természetes összetevők a bőrön keresztül is felszívódhatnak. Számos tanulmány vizsgálja a közérzetre és testi problémákra kifejtett hatásukat.

 Az új Glade® Aromatherapy kollekció gondosan kifejlesztett illataival és termékválasztékával megteremtheted otthonodban az illóolajok varázslatos világát. Az új kollekció illatait a letisztultság jellemzi, mivel minden illat két fő illatkomponensből tevődik össze, melyek tökéletesen harmonizálva egymással más-más hangulat megteremtésében nyújtanak segítséget.

MOMENT OF ZEN

A Moment Of Zen illat két fő komponense a gyógynövényes province-i levendula és a krémes, ausztrál szantálfa. Ez az illatkombináció a munka utáni rexaláxiós szeánszot tökéltesen kiegészítve nyugodt környezetet teremt a kikapcsolódáshoz és a napi stressz levezetéséhez akár az otthonodban, akár az irodában.

PURE HAPPINESS

Tudtad, hogy az öröm, a jó kedv és a pozitív gondolatok jótékony hatással vannak a kisugárzásra?  A Pure Happiness két fő illatkomponense a brazíliai napon érett narancs és az édes, észak-afrikai neroli virág, melynek élénkítő keveréke gondoskodik a pozitív hangulat megteremtéséről. Indítsd a reggeleidet ezzel a pezsdítő, citrusos aromával, mely feltölthet pozitív energiával és gondolatokkal ezáltal hozzájárulhat a kellemes hangulathoz, erősítheti a boldogság érzését és felmelegíti a lelket.

CALM MIND

A pihenés művészete alapvető módszer a test regenerálására és az elme frissítésére. A Calm Mind illat a friss, olasz bergamot és a guatelmalai citromfű illatának tisztító keverékével a kávé és/vagy teaszünetek tökéletes kiegészítője, ugyanakkor harmónikusan illeszkedik akár egy feszültség oldó meditációs gyakorlathoz is.

A hangulathoz leginkább illő illat kiválasztása mellett a megfelelő termékformátum alkalmazása is hozzájárulhat a pozitív illatélmény megteremtéséhez. Az otthoni relaxációs hangulathoz jól illik a Cool Mist Diffuser, mely csendes működésével és állítható fényeivel személyreszabható élményt biztosít. Az illatgyertyák megtöltik a szobát kellemes aromákkal és meghitt, természetes fényekkel. Amennyiben a folyamatos illat megteremtése a cél, akkor az elektromos párologtató vagy a fapálcás illatósító tűnhet ideális választásnak.

*Forrás: Sowndhararajan K, Kim S. Influence of Fragrances on Human Psychophysiological Activity: With Special Reference to Human Electroencephalographic Response. Sci Pharm. 2016;84(4):724-751. Published 2016 Nov 29. doi:10.3390/scipharm84040724

Promóció