Digitális szupererő a pénzügyekben

2022. október 10.
Zsebbe dugott ezresekkel, befőttes üvegbe gyűjtögetett apróval aligha lehet a mai korban pénzügyi tudatosságra nevelni a gyerekeket. A kézenfekvő megoldás az okostelefon használata, amelyet jellemzően iskolakezdéskor kapnak meg először a gyermekek.

A mobilra letölthető – és a gyermekek számára 6 éves kortól használható – GRÁNIT Family appot kifejezetten azért fejlesztette a digitális csatornákon szolgáltató GRÁNIT Bank, hogy támogassa a szülőket a gyermekek pénzügyi tudásának fejlesztésében, így segítve felkészítésüket a „nagybetűs életre”. Az applikáció és a gyermekeknek kibocsátott bankkártya is díjmentes, ahogy az applikációhoz tartozó Family Junior bankszámla vezetése is, ráadásul a szülő és a gyermek közötti pénzmozgást sem terheli  díj, amennyiben az egyszeri utalás összege 20 ezer forint alatt marad a Family számlacsomagban.

Nemcsak költségelőnyei miatt élmény a gyermekkel közös pénzkezelés az új applikációval. A Family appot kifejezetten kiskorúak igényeire szabott játékos funkcionalitással és látványos képi elemekkel látta el a GRÁNIT Bank, a biztonságot is szem előtt tartva. A szülők bármikor zárolhatják gyermekük bankkártyáját, illetve egy gombnyomással fel is oldhatják, állíthatják annak limiteit, teljeskörű felügyeletet gyakorolva a kártya felett.

A gyermekek az appban takarékoskodhatnak saját maguk által meghatározott célra, míg a szülők a zsebpénz növeléséért cserébe különböző feladatokat is kitűzhetnek. Az appban a gyermek egy gombnyomással kérhet pénzt a szülőtől és az összeg – ha a szülő elfogadja a kérést – pár másodpercen belül jóvá is íródik a gyerek számláján. A félretett zsebpénzre a GRÁNIT Bank – év végéig tartó akcióban – évi 5 százalékos kamatot fizet (EBKM: 5,00%).

Az app használatához a magyar bankpiacon elsőként teljesen online nyithat számlát a szülő és gyermeke. A Bank új ügyfele és gyermeke VideóBankos azonosítással, míg a Banknál már számlát vezető ügyfelek szelfis számlanyitást is választhatnak gyermeküknek, amennyiben mindketten rendelkeznek chippel ellátott új típusú (2016. január 1. után kiállított) személyi igazolvánnyal. A sikeres szelfis számlanyitásért a Bank október végéig tartó akcióban 12 ezer Ft-ot jóváír.”

Az app az App Store-ból már letölthető és hamarosan elérhető a Google Play áruházból is

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, az abban foglalt információk tájékoztató jellegűek és nem teljes körűek. A kondíciók módosításának jogát a GRÁNIT Bank Zrt. fenntartja. GRÁNIT Family Junior számlanyitás legalább 6. életévét betöltött kiskorú számára kezdeményezhető olyan törvényes képviselője által, aki a GRÁNIT Banknál lakossági bankszámlát nyitott. Az online történő számlanyitás feltétele mind a kiskorú mind pedig törvényes képviselő tekintetében VideóBank esetén plasztik formátumú; Szelfis számlanyitás esetén pedig új típusú, chipes személyazonosító igazolvány. A termék részletes leírása megtalálható a www.granitfamily.hu weboldalon, további feltételeket és kondíciókat a vonatkozó szerződés és az ahhoz kapcsolódó általános szerződési feltételek valamint hirdetmények tartalmazzák, melyek megtekinthetők a Bank honlapján, valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.

Promóció