Hogyan ápold a száraz bőrödet télen?

2022. december 19.
A téli hidegben akárhogy igyekszünk, kiszáradhat a bőrünk. Biztos te is tapasztaltad már, hogy a hideg, szeles idő pirossá, repedezetté teszi a bőrödet. Az ellenállhatatlan forró vizes kézmosás és fürdés pedig csak tovább ront a helyzeten. Ezért fontos, hogy megfelelően ápoljuk és hidratáljuk bőrünket. Natúrkozmetikumokkal, például a Weleda termékeivel ezt ráadásul természetes módon tehetjük meg.

Mi okozza a száraz bőrt?

A száraz bőr komoly kellemetlenséget tud okozni, főleg ha már annyira dehidratált, hogy húzódik, kirepedezett, és emiatt viszket is. Ahhoz, hogy minél hamarabb orvosolni tudjuk a problémát, muszáj tudnunk a forrását. A bőrszárazságnak többféle, külső és belső okai is lehetnek.

Külső tényezők

Az időjárás és a vegyszerek (pl. tisztítószerek) az elsőszámú külső tényezők, ha bőrszárazságról van szó. Az erős szél és a hideg téli levegő megterhelőek a bőr számára, csakúgy mint a sokszori kézmosás és a forró vízben való hosszú fürdőzés. Ezek ugyanis mind a bőr védőrétegét támadják, elvonva fontos természetes olajokat, melyek naturális hidratálók.

Belső tényezők

Az elsődleges belső tényező a száraz bőrt illetően a nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, de a száraz bőrre való hajlam sajnos örökölhető is. Sokszor azonban a stressz vagy az öregedés során bekövetkező hormonális változások idéznek elő szárazabb bőrt. Ezért fontos, hogy pótoljuk az elvesztett nedvességet folyadékbevitellel és megfelelő kozmetikumok, pl. Weleda Skin Food használatával.

3 tipp, hogyan ápold száraz bőröd

A száraz bőr megfelelő törődéssel és ápolással mérsékelhető, bizonyos esetekben (főleg külső tényezők esetén) idővel meg is szüntethető. Íme néhány tipp, hogy hogyan ápold a dehidratált, száraz bőrödet.

1. Használj természetes olajokat! Adj fürdővizedhez néhány csepp természetes olajat! A fürdő nemcsak ellazít majd, hanem a benne lévő olajok segítenek védőréteget képezni a bőrön, hogy megóvják a külső hatásoktól. Fürdés után kend be magad mélyen hidratáló testolajjal, -vajjal, vagy –ápolóval is.

2. Ne vidd túlzásba a mosakodást! A túlzott kézmosás, fürdés, valamint a forró víz használata elvonják a bőrből a fontos zsírokat és olajokat, melyek természetes módon hidratálják azt. Próbálj langyos vagy hideg vizet használni, hogy kevésbé szárítsd hideg csípte bőrödet.

3. Keresd a natúrkozmetikumokat! A bőröd táplálékként szív be mindent, épp ezért fontos, hogy milyen kozmetikumokat kensz rá. Keresd a magas minőségű, természetes összetevőket és natúrkozmetikumokat, hogy támogasd bőröd erejét és egészségét!

További bőrápolási tippekért kattints IDE!

 

A száraz bőr szupertápláléka

Ahogy fentebb is említettük, nagyon fontos, mit kenünk magunkra. Natúrkozmetikumokkal biztosítjuk, hogy csak természetes anyagok kerüljenek bőrünkbe. A Weleda Skin Food termékcsalád tagjai például nemcsak hogy 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak, de kifejezetten az erősen igénybevett, száraz bőr táplálására jöttek létre több, mint 90 évvel ezelőtt. Öt termék, egy hatékony formula: Rozmaring, árvácska, kamilla, és körömvirág kivonatai segítenek a bőr regenerálásában, mélyhidratálásában, és puhításában, természetes módon boldoggá téve bőrödet!

Ha extra száraz a bőröd, a Skin Food testvaj és testápoló hosszan tartó hidratálást nyújtanak. Ha pedig kifejezetten az arcod lenne száraz, kétféle, egy gazdagabb és egy könnyedebb krém közül is választhatsz. Utóbbi, a Skin Food Light még sminkalapként vagy highlighterként is megállja a helyét, miközben intenzíven ápolja bőrödet. Száraz ajkaidról pedig a Skin Food ajakvaj gondoskodik, mely szintén bio növényi kivonatokat tartalmaz.

Válassz bármilyen kozmetikumot, az összetevőkre mindig figyelj oda – a legjobb a natúrkozmetikum! Télen pedig öltözz fel jól, és hordj kesztyűt is, hogy minél jobban megvédd bőrödet az időjárási viszontagságoktól!

Tudj meg többet a bőrápolásról IDE kattintva!

Promóció