Ha folyton pisilni kell, mert felfáztál, ne várj a csodára (x)

2023. január 11.
Folyton csak a vécére rohangálsz, mert úgy érzed, pisilned kell, de vizeletet már alig tudsz kipréselni magadból, és a hasad is fáj? Ez bizony a felfázás jele lehet, és jó tudni, hogy ilyenkor mit tehetsz…

A hidegtől fázol fel?

Amióta világ a világ, az anyukák rászólnak a kislányaikra: „Ne ülj a hideg kőre, mert felfázol!” De valóban a hidegtől leszünk betegek? A hólyaghurutot gyakran felfázásként emlegetik, bár a hidegnek csak annyiban van köze az egészhez, hogy ha lehűl az altest, akkor a kismedencében gyengül a kórokozók elleni védekezésben fontos szerepet játszó immunsejtek működése, és könnyebben alakul ki a fertőzés. Ezért nem érdemes hideg felületeken hosszasan üldögélni, és fontos, hogy a téli évszakokban rétegesen, az időjárásnak megfelelően öltözzünk fel.

felfazas-shutterstock

A nők könnyebben felfáznak

A hólyaghurutot legtöbbször a húgycsőbe kerülő baktériumok okozzák, amelyek a húgyhólyagba feljutva elszaporodnak. A nők húgycsöve rövidebb, mint a férfiaké, így hajlamosabbak is erre a betegségre.

A hólyaghurut legjellemzőbb tünetei

Gyanakodj a felfázásra, ha a következőket tapasztalod magadon: szinte egyfolytában úgy érzed, hogy pisilned kell, és akkor sem múlik a sürgető inger, amikor kínnal-keservvel csak egy-két csepp vizeletet vagy képes kipréselni magadból, ráadásul a vizeletürítés sem hoz megkönnyebbülést. Pisilés után az inger továbbra is megmarad, mivel a szervezeted azon dolgozik, hogy mielőbb megszabaduljon a hólyagban tanyázó betolakodóktól. Ajánlatos hólyaghurut idején rengeteget inni, mert a sok folyadékkal kiöblíted a kórokozókat a hólyagból.

Gyorsan cselekedj!

A hólyagba jutott baktériumok gyorsan szaporodnak, ezért azonnal cselekedj, amint észleled magadon a felfázás kellemetlen tüneteit! Az enyhe hólyaghurut kezdeti tüneteinek csökkentésére hasznos segítség lehet a patikában recept nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer, az Urzinol tabletta. Az Urzinol a húgyutak betegségeinek kezelésére évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. A medveszőlőlevélben található növényi összetevők enyhe vízhajtó, antibakteriális és fertőtlenítő hatásúak.

Ne várj a csodára!

Ha arra vársz, hogy a kellemetlen tünetek enyhüljenek, azzal hosszú távon csak megnehezítheted a saját helyzetedet, hiszen a panaszok felerősödhetnek, és sokkal nehezebb lesz a betegségből kilábalni. Ellenben, ha időben nyakon csíped a hólyaghurutot, akár meg is úszhatod az antibiotikumos kezelést. Amennyiben belázasodnál vagy vér jelenne meg a vizeletedben, kérj mielőbb orvosi segítséget.

urzinol

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Fotó: Shutterstock
Promóció