„A felfázás tette tönkre a házassági évfordulónkat” (x)

2023. január 09.
Romantikus meglepetésnek indult, kínzó panaszokat eredményezett… Elmesélem, hogyan siklott félre a férjem által szervezett házassági évfordulónk.

Ma is tisztán emlékszem arra a hideg januári napra, amikor gömbölyödő pocakkal, 22 évesen kimondtam életem szerelmének a boldogító igent. Mindig is forró, nyári esküvőre vágytam, a meglepetés terhességem azonban keresztbe húzta a számításainkat. Ne értsetek félre, természetesen egy percig sem bántam a dolgot, sőt végül kifejezetten romantikusra sikeredett a téli álomvilág tematikára épült nagy napunk. A téli esküvő pedig azt jelentette, hogy onnantól fogva minden évben a fagyos januárban ünnepeltük a házassági évfordulónkat.

Azt tudni kell, hogy a férjem egy kicsit spórolós… Az ünneplés éveken át annyit jelentett, hogy kaptam tőle egy szép csokor virágot. Igazából én sem vágytam többre, már az is megdobogtatta a szívemet, hogy soha, egyik évben sem feledkezett meg a napunkról. Tavaly, a 10. évfordulónkon azonban gondolt egyet, és megszervezett nekünk egy komplett második nászutat – persze, ezt is a spórolás jegyében. A karácsony utáni januári holtszezonban kibérelt egy mátrai apartmant, amelynek a megmaradt karácsonyi dekorációját újrahasznosította, és évfordulós partidísszé alakította. Meghívta a legközelebbi barátainkat és családtagjainkat, hogy néhány órát együtt ünnepeljünk, majd az estére egy romantikus kuckózást tervezett csak kettőnknek.

hó-tél-pár

Az állam is leesett a férjem szervezésétől, de a legnagyobb meglepetés mégiscsak akkor ért, amikor egy óriási, kivilágított szánkó parkolt le a szálláshelyünk előtt. Mint kiderült, a párom egy különleges antrét szánt nekem: tettem egy kört a Mátrában a gyönyörű, hófehér lovakkal húzott szánon, majd pontban délben azzal állítottam be az apartmanhoz, a buli kezdetére. Hatalmas élmény volt, tényleg nagyon élveztem – csak egyetlen aprócska hiba csúszott a férjem számításaiba. A szánra elfelejtettek nekem takarókat biztosítani, ami azt jelentette, hogy a félórás szánkózás végére majdnem jégkockává dermedtem. Nem túlzás azt mondanom, hogy az egész testem átfagyott. A látványos belépőm után rögtön szaladtam is a fűtött szobába, hogy átmelegítsem minden porcikámat. Ám ekkor már késő volt.

Este, amikor a vendégek hazamentek, és végre eljött volna a romantikázás ideje, egy ismerős és rendkívül kínzó érzés lett rajtam úrrá. Ahogy megéreztem a semmihez nem hasonlítható, sürgető vizelési ingert, már tudtam, mi a baj: a szánkózáson felfáztam, a romantikus kuckózásnak pedig valószínűleg lőttek.

Kuckózás, csak másképp

Nem ez volt az első alkalom, hogy meggyűlt a bajom a felfázással, vagy hivatalos nevén hólyaghuruttal. A betegség nem közvetlenül a hideg és a fázás miatt alakul ki, de az altest lehűlése csökkenteni tudja az immunrendszer védekezőképességét, és elősegítheti, hogy a szervezetben alapesetben is megtalálható baktériumok a húgyhólyagba jutva megtapadjanak és elszaporodjanak. Mindezzel azért vagyok ennyire tisztában, mert ez a fránya kór jó párszor belerondított már a nyaralásunkba, és az orvosom korábban részletesen elmagyarázta a fertőzés kialakulásának folyamatát. Tudtam tehát jól, hogy mennyire fontos idejében cselekedni és az első tünetek jelentkezése után minél előbb kezelni a problémát. A férjem számára sem volt ismeretlen a bajom, általában ő az, aki ezekben az esetekben elrohan gyógyszertárba, hogy hozzon nekem kifejezetten a felfázás kezelésére alkalmas, vény nélkül kapható készítményt. Most sem kellett neki több: ahogy elmondtam, mi történt, már vette is a cipőjét, és célba vette a legközelebbi nyitva lévő gyógyszertárt. Miután hazaért, ölelkezve összebújtunk a takaró alatt, és átbeszélgettük az éjszakát.

Köszönhetően annak, hogy időben elkezdtem a kezelést, másnap estére el is múltak a kellemetlen tüneteim, és így – ha egy nap csúszással is, de – be tudtuk pótolni az évfordulós szenvedélyes éjszakánkat. Igaz, a felfázás miatt a 10. évfordulónk egy kicsit félresiklott, de a mai napig mosolyogva gondolok vissza arra a bizonyos szánra, és a férjemre, ahogy azon a téli estén a kedvemért gondolkodás nélkül rohant a patikába.

Felfázás? Cselekedj időben!

urzinol

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Fotó: Getty Images

Promóció