Ezért hidratáljunk ott is, ahol a legtöbben nem látják (x)

2023. április 03.
Sokunknak mellbevágó érzés, amikor először szembesülünk az öregedés jeleivel. Szöveteink rugalmassága, hidratáltsága idővel csökken, ami meglátszik a bőrünkön, hajunkon, csontrendszerünkön – és a hüvelyünk állapotán is. Tartsuk szem előtt: a megfelelő hidratálásnak életminőségjavító hatása van.

A legegyszerűbb szabály: megfelelő folyadékbevitel

Alapigazság, hogy a kiszáradást könnyebb megelőzni, mint kezelni. Vagyis jobb, ha a szöveteinket sem hagyjuk kiszikkadni. A legegyszerűbb, sokak által mégsem tartott szabály a napi 2-2,5 liter folyadék – lehetőleg tiszta víz vagy gyógytea – elfogyasztása. Ennek hiánya ugyanis azonnal meglátszik rajtunk: ha a szervezetünkben nincs elég víz, akkor először a bőrünktől fogja azt elvonni, hogy biztosítsa a létfontosságú szervek működését.

A hidratált bőr rugalmas, életteli, kisimult

Sokan küzdünk száraz hajjal vagy bőrrel: utóbbi nemcsak az öregedés látható jeleinek megjelenését gyorsítja fel, hanem a kórokozókkal szemben is kiszolgáltatottabb. A bőrünk különösen igényli a törődést, hiszen a kültakarónk rengeteg vizet tartalmaz. A megfelelően hidratált bőr rugalmasabb, élettel telibb, kisimultabb. A rugalmasság, életteliség, kisimultság testünk rejtettebb részein is megvalósítható, akkor is, ha a szöveteink az évek során már igencsak sokat vesztettek a nedvességtartalmukból. Ahogyan a száraz bőrünket és hajunkat is rendszeresen ápoljuk, úgy a hüvelyszárazság tényébe sem kell beletörődnünk.

Vannak az életben is „száraz évszakok”

Törvényszerű, hogy vannak szárazabb időszakok: ilyen a menopauzát követő életkor. A petefészkek működésének leállásával megszűnik a női nemi hormonok termelődése, ami az öregedés természetes velejárója. A lecsökkent hormonszint miatt megjelenhetnek nálunk a változókori tünetek: a hőhullámok, az ingerlékenység vagy éppen a hüvelyszárazság. A csökkenő ösztrogénszint miatt meggyengül a hüvelyt bélelő, érzékeny hámréteg. Szárazabbá válása nemcsak a hálószobában okoz gondot, hanem a mindennapokban is kellemetlen, húzódó, viszkető érzéssel jár, ráadásul az elvékonyodott, sérült hámszövet kevésbé ellenálló a fertőzésekkel szemben.

Ahogyan a természet felfrissül egy-egy zápor után, úgy a mi szöveteinkbe is visszaköltözhet az élet a megfelelő, hosszú távú hatású hüvelyhidratáló használatától. A változókori panaszok ugyanis nemcsak hormontartalmú gyógyszerekkel enyhíthetők, ahogyan a hüvelyszárazságnak sem egyetlen ellenszere a síkosító. Érdemes hosszabb távon gondolkozni, és kúraszerűen végezni a hüvelyhidratálást, így erősítve meg a szöveteinket.

Cikatridina hüvelykúp: támogatja a szöveti regenerációt

cikatridina-doboz-20-nagyitos

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Bármilyen életkorban, bármilyen eredetű hüvelyszárazság esetén segíthet a hialuronsavat és ápoló hatásukról ismert gyógynövények kivonatát tartalmazó, hormonmentes Cikatridina hüvelykúp. A hialuronsav magas vízmegkötő képességű molekula, amely igazoltan támogatja a kiszáradt szövetek regenerációját. A Cikatridina hüvelykúp további összetevői pedig hámregeneráló és gyulladáscsökkentő hatásúak. A Cikatridina kúpot a tünetek változásától függően, szükség esetén akár hosszan tartó kezelésként ajánlott használni a hüvelyszárazság okozta panaszok tartós enyhítésére.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció