Vigyázz, kész, teszt: regeneráld és méregtelenítsd a hajad is

2023. március 23.
Az arcápolásnál már megtanultuk, hogy a tökéletes rutin csodákra képes a bőrünkkel. A hajunkat miért ne kényeztethetnénk? Kipróbáltuk az Yves Rocher új méregtelenítő és regeneráló termékcsaládját.
Hajápolás

Már rég nem elég, ha a hajunkat megmossuk, balzsammal ápoljuk és megszárítjuk. A hajkoronánk is jóval többre vágyik ennél. És tényleg megéri időt áldozni egy sokat ígérő hajápolási rutin beiktatására. Mivel nagyon érzékeny a bőröm, a hajam is olyan termékeket szeret, amelyek szulfát- és szilikonmentesek, és természetes összetevőket tartalmaznak. Az Yves Rocher hajápoló termékei több mint 94%-ban természetes összetevőket tartalmaznak, és 100%-ban vegán összetételűek.

Regeneráljunk a jojoba erejével!

Az Yves Rocher Regeneráló termékcsaládja szerencsére antiallergén bio jojobaolajjal dúsított, így a jojoba minden ősi erejét képes bevetni: már az indiánok is gyógyszerként használták bőr- és hajápolásra, napfény elleni védekezésre, sebek fertőtlenítésére. Az Omega-6 és Omega-9 zsírsavakban gazdag jojoba összetétele az emberi haj természetes olajaiéhoz hasonlít, így nem csoda, hogy valóban intenzív ápolásra képes – nemcsak a száraz, sérült hajat és töredezett hajvégeket teszi rendbe, de a fejbőrünknek is a legjobb választás. Első lépésben mossuk meg hajunkat a Regeneráló samponnal. Azt fontos itt megjegyeznünk, hogy a sampont, hogy kellően kifejtse hatását, érdemes legalább 2-3 percen át a hajunkon hagyni és csak utána kiöblíteni. Így képes eltávolítani a felesleges fattyút, a port és a fejbőrünkről az izzadságot. Mivel a hajmosás megnyitja a haj szerkezetét, második lépésünk legyen a Regeneráló balzsam (érdemes 3-5 percig a hajunkon hagyni), amely lezárja a szerkezetet és kisimítja a haj felszínét. Emellé érdemes hetente többször Regeneráló hajpakolást is alkalmaznunk, amely akár egy jó maszk, még hatékonyabban táplálja, erősíti és helyreállítja a hajszálakat. Mielőtt azonban megszárítanánk a hajunkat, még egy lépést érdemes beiktatnunk: a Hővédő szérum hajtöredezés ellen bio jojobával egy olyan erősítő szérum, amely megvédi a hajunkat a károsodástól és a hőtől akár 230°C-ig. Ennek a növényi hajápolási rutinnak köszönhetően a végeredmény egy fényes, dús és könnyű haj.

Méregteleníteni kell a hajunkat is!

A regenerálás azonban nem minden, bár a hétköznapokon szuper választás. A hajunkat a napfény, a szmog, a sok hajformázó, amelyet naponta használunk, ugyanúgy károsítja, akár az arcbőrünket. Az Yves Rocher Pure Detox termékcsalád egyik legizgalmasabb terméke a Pure Detox fejbőrradír és pakolás bio algával. Ahogy az arcápolási rutinunknak is fontos része a radírozás, úgy a hajunk, fejbőrünk esetében is fontos, hogy bevessük a teljes tisztulás érdekében. Ne felejtsük el, hogy a fehér agyagnak és az alga pornak köszönhetően ez a pakolás gyengéden mélytisztítja és radírozza a fejbőrt, eltávolítja az elhalt hámsejteket, a szennyeződéseket és csökkenti a faggyúképzést is. Még samponozás előtt, száraz fejbőrre vigyük fel, és hagyjuk hatni 3-5 percig. Olyan érzés, mintha a fejbőrünk fellélegezne.

A Pure Detox család másik terméke, amely a sietős reggeleken lehet a segítségünkre, a Tisztító száraz sampon bio algával. Gyorsan bevethető, ha nincs időnk reggel hajat mosni, fújjuk ezt a természetes eredetű port a hajtövekre, masszírozzuk be és fésüljük ki. Az alga ereje itt is csodákra képes: beszívja a faggyút, de a hajunk könnyű marad, és nem nehezíti el a szárazsampon.

+2 must have termék

Hallottál már hajleöblítő ecetről? Bár a mindenre jó ecetről már a nagymamán is mesélt, de inkább a háztartásban lestem el tőle az ecetes trükköket. Az Yves Rocher Fényt adó hajleöblítő ecet málnával minden túlzás nélkül a fényes haj titkának birtokában van. Ne aggódj, nem leszel ecetszagú, inkább a málnaillat leng majd körül. A termék azt ígéri, hogy eltávolítja a hajat elnehezítő, fényét gyengítő részecskéket, az biztos, hogy tényleg fényesebb lett a hajam tőle.

A márka másik izgalmas terméke az Univerzális növényi balzsam bio jojobaolajjal. Ha még többet szeretnénk tenni a hajunkért, akkor érdemes bizonyos időközönként ezt is bevetnünk. Lefekvés előtt érdemes feltenni, hogy egész éjszaka dolgozni tudjon. Az eredmény pedig nemcsak tapintható, de látható is lesz: a hajunk rugalmasabb, puhább lesz, és biztos, hogy megköszöni a gondoskodást.

Fotó: Unsplash

Promóció