ASUS Zenbook S 13 OLED: Tökéletes mobilitás, kisebb környezeti hatás

2023. május 02.
Általános használat esetében a laptopvásárlásnak nem a processzorok órajeléről és a grafikus kártya teljesítményéről kell szólnia, sokkal inkább keressük azt a modellt, amelyik valamivel ki tud tűnni, legyen az a színe, az anyaghasználata, a mérnöki munka vagy éppen a fenntarthatósági törekvése. A vadonatúj ASUS Zenbook S 13 OLED minden téren kiemelkedő, hiszen mindössze 1 cm vékony és alig 1 kg, mégis lenyűgöző OLED kijelzővel, modern hardverrel és igen komoly fenntarthatósági megoldásokkal érkezik Magyarországra.

Fenntartható tökéletesség

Az ASUS elkötelezett egy fenntartható jövő mellett, a zászlóshajó Zenbook modellek tervezésénél pedig egy ideje már a legfontosabb kritériumok között szerepel ez a téma. A Zenbook S 13 OLED esetében számos ponton sikerült ezt bizonyítani, hiszen a fedlap egy különleges eljárásnak köszönhetően kapja meg egyedi színeit, a laptop többi eleme rengeteg újrahasznosított anyagot használ és a csomagolásnál is figyeltek annak múltjára és jövőjére. A korábbi Zenbook modellekből már ismert éjkék (Ponder Blue) mellett bazaltszürke (Basalt Gray) színben lesz elérhető a laptop, ezeket a különleges színeket pedig egy olyan eljárással készítik, mely nem igényli nehézfémek, erős savak vagy szerves vegyületeket használatát. Ráadásul az ASUS exkluzív eljárásának köszönhetően minden egyes gép egyedi színben pompázik, pontosan ugyanolyan modell nem fog szembe jönni a kávézóban.

Ahol műanyagra volt szükség, ott fogyasztóktól már begyűjtött és újrahasznosított, illetve Ocean-bound minősítésű műanyagot használtak a mérnökök, az alumínium elemeknél pedig szintén újrahasznosított forrásokról beszélhetünk. Sok más komponens mellett a csomagolás is teljesen újrahasznosítható, hiszen felelősségteljesen kezelt erdőkből származó, ellenőrzött forrásból és már egyszer újrahasznosított papírból készült, ráadásul praktikusan egy laptopállvánnyá is alakítható. Mindezek után nem meglepő, hogy a Zenbook S 13 OLED a valaha készült legkörnyezetbarátabb Zenbook és a fenntartható technológia ékes példája. Ez azonban az anyaghasználatban és minőségben nem jelent kompromisszumot, amit az is bizonyít, hogy megfelel a számos komoly követelmény teljesítésével elérhető amerikai MIL-STD-810H katonai szabványnak.

Határtalan szórakozás

A Zenbook S 13 OLED sokoldalúságát nem csak a vékony és könnyű kialakítás szolgálja, hiszen ezt kiegészítik a legmodernebb hardverek és a lenyűgöző OLED kijelző. A 13. generációs Intel® Core™ i7-es processzor hatékonyabb és erősebb, mint elődei és könnyedén megbirkózik minden irodai vagy általános feladattal. Persze a képek szerkesztése és a könnyedebb játékmenetek sem okoznak neki gondot, így a Zenbook S 13 OLED egy igazán sokoldalú társ. A lenyűgöző fedlapot felnyitva a vadonatúj ASUS Lumina OLED kijelző tárul elénk, mely a rendkívül vékony káváknak köszönhetően lehengerlő képélményt nyújt.

A 14 órás üzemidő mellett bőven jut idő a munkára és a szórakozásra is, a gyorstöltés funkció pedig 49 perc alatt 70%-ig tölti a laptopot, így újabb hosszú órákig élvezhetjük a lenyűgöző kijelzőt. A csatlakozók terén sem jelent kompromisszumot a mindössze 1 cm vékony készülékház, hiszen a sokoldalú Thunderbolt 4-es USB-C mellett klasszikus jack, HDMI és USB-A portokat is találunk a gépen. A könnyű és biztonságos bejelentkezésről a Windows Hellót támogató Full HD-s webkamera gondoskodik, a magyar nyelvű háttérvilágításos billentyűzeten pedig a nap bármely szakaszában kényelmes gépelni.

Az ultravékony és szuperkönnyű Zenbook S 13 OLED nem csupán megkönnyíti, de szebbé is teszi a mindennapokat.

Promóció