Üde kultúrkoktéllal vár a Szegedi Szabadtéri Játékok!

2023. május 30.
Közeledik a nyár, egyre forróbbak a nappalok és fülledtebbek az éjszakák, és sokszor feladja a leckét, milyen programot tervezzünk a meleg napokra. A Szegedi Szabadtéri Játékok felüdülést és színvonalas szórakozást nyújt a kultúrakedvelőknek, felpezsdítve a nyáresték hangulatát!
Üde kultúrkoktéllal vár a Szegedi Szabadtéri Játékok!

Két helyszín, tizenhat produkció, huszonnyolc estén át: Magyarország legnagyobb nyári színházi fesztiválja a színpadi műfajok és az igényes könnyűzene széles palettájával várja közönségét, hogy idén is mindenki megtalálhassa a kedvére való előadásokat.

A belváros szívében, a Dóm téri nagyszínpadon grandiózus előadásokat láthatunk a csillagok alatt. Július 7-én csodás operett-opera gála, a Holdvilágos éjszakán gondoskodik arról, hogy a klasszikus zenés színház rajongói meghallgathassák a legszebb operaáriákat, a legnépszerűbb operettslágereket. Három magával ragadó musicallel folytatódik a programsorozat: elsőként a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Elisabethje kápráztatja el a nézőket július 14-én, 14-én és 16-án, Szente Vajk rendezésében, a címszerepben Polyák Lillával. Visszatér a fergeteges Chicago is. A bűn és csillogás musicalében Ónodi Eszter, Czakó Julianna, Nagy Ervin, Janza Kata, Lakatos Márk és Mészáros Máté áll majd az igazságszolgáltatás és a Szabadtéri színpadán. A Dóm téri évadot pedig egy valódi egzotikum, az Ezeregy éjszaka world musical zárja. Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István ősbemutatójának főszerepeiben Trokán Nórát, Bányai Kelemen Barnát, Márkus Lucát, Tasnádi Bencét, Stohl Andrást és Mészáros Mátét láthatja a közönség. A keleti dallamok fűszerezte popdalok garantált dallamtapadást okoznak majd minden nézőnek, Az Ezeregyéjszaka meséinek legszebb történeteit megidéző és feje tetejére állító sztori pedig biztosan megszólít majd fiatalokat és örök fiatalokat egyaránt a musical hat előadásán, augusztus 11. és 20. között.

Üde kultúrkoktéllal vár a Szegedi Szabadtéri Játékok!

A zöldövezeti pihenés szerelmeseinek is tartogat izgalmakat a Szegedi Szabadtéri. Az újszegedi színpadon a szórakoztató előadások sorát a Játékszín Menopauzája nyitja Hernádi Judit, Falusi Mariann, Tóth Enikő és Szőlőskei Tímea főszereplésével. A dívákat békebeli szerelmi bonyodalmak követik, mert július 15-én érkezik a Szegedi Nemzeti Színházi idei évadának egyik legkedveltebb bemutatója, az Egy csók és más semmi zenés vígjáték. Az operarajongók Mozart egyik remekművének örülhetnek: a Csokonai Színház látványos A varázsfuvola-előadása teremt varázslatos atmoszférát a lombok ölelésében augusztus 4-én. Különleges hangulatú néptáncelőadás is érkezik: a Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház koprodukciójában a Héttorony az ősi magyar hitvilág misztikumát idézi. A Veres1Színház előadásában pedig a felső tízezer piszkos kis titkaira derül fény a Pletykafészek című, kacagtató bohózatban.

Üde kultúrkoktéllal vár a Szegedi Szabadtéri Játékok!
A zenerajongók is bátran ellátogathatnak a platánokkal körbevett újszegedi játszóhelyre. Az exkluzív koncertsorozatot Zorán és Demjén Ferenc estjei nyitják meg, akiket az utánozhatatlan Palya Bea követ LéleKzet című lemezének legújabb dalaival és legszebb slágereivel július 12-én. Al di Meola személyében valódi világsztár is fellép az újszegedi szabadtérin, majd augusztusban is zenei kuriózumoktól lesz hangos a Liget. 2-án az Omega „Naplemente” emlékkoncerten idézzük fel az emblematikus zenekar legkedveltebb slágereit és egyedülálló zenei világát Debreczeni Ferenc „Ciki”, az Omega Testamentum Zenekar és az Omega Szimfonik Zenekar mellett Király Linda, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus, Szabó Győző, Lepés Gábor „Lepe” és Feke Pál közreműködésével. 9-én Szabó Hunor dobossal és Babcsán Bence szaxofonossal kiegészülve Kispál és a Lovasi fogják újrahangolni a korai Kispál és a Borz-dalokat.  A „Zenére fel!” koncerten pedig a 100-Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót, míg Oszvald Marika, Fischl Mónika és Dolhai Attila énekel a Szabadtéri közönségének.

Frissülj fel te is a mediterrán életérzés hazai fővárosában – kapcsolódj ki a legszebb színházi előadások, legkiválóbb koncertek egyikén a Szegedi Szabadtéri Játékokon!

Promóció