Ezért dobtam ki nemrég az összes tangámat (x)

2023. június 01.
Az elmúlt fél évben teljesen felborult az életem. Nem voltam jól. Szerettem volna újra magabiztos, vonzó nőnek érezni magam a szakítás után, de csak bajt okoztam magamnak…
Ezért dobtam ki nemrég az összes tangámat (x)

Eldöntöttem: nem leszek áldozat

A volt párommal tavaly karácsonykor szakítottunk, másfél év után. Szomorú voltam és megkönnyebbült, mert igazi mérgező kapcsolat volt a miénk. Sokat bántott érzelmileg, és hiába igyekeztem, soha nem éreztem magam elég jónak mellette. Miután közölte velem, hogy elhagy, újra jutott időm a barátnőimre, akik segítettek helyrejönni és objektíven látni önmagam. Eldöntöttem, hogy nem fogom sajnálni magam, nem leszek áldozat, hanem a kezembe veszem a sorsomat. Ennek első lépéseként életmódot váltottam, és sportolni kezdtem.

Ezt adta nekem az edzés

Arra vágytam, hogy nyárra darázsderekam és szép kerek, csupa izom fenekem legyen, amilyenre még a lányok is elismerően néznek. Minden jól is ment: találtam egy szuper, három hónapos edzéstervet, amelyben egyaránt voltak súlyzós, saját testsúlyos és gumiszalagos gyakorlatok, és a terhelés is úgy emelkedett, hogy folyamatos sikerélményt adott. Számomra a hét legjobb napjaivá az edzőnapok váltak. Hétről hétre több elismerő pillantást kaptam a teremben a formásodó combjaimra és a csupa izom fenekemre, és a derekam is látványosan karcsúbbá vált.

Meg akartam ünnepelni, amit elértem

Az edzős hónapok alatt az önbizalmam is sokat változott. A szürke kisegérből, akivé a volt pasim mellett váltam, egy vagány, szexi nő lettem. Jó érzés volt tükörbe nézni, büszke voltam arra, amit elértem. Eldöntöttem, hogy megünneplem az eredményeimet, és a világ legkisebb tangáiban fogom süttetni magam a tengerparton a barátnőimmel közös nyaraláson. Vettem magamnak új fürdőruhákat és fehérneműket is, amelyek még inkább fokozták az önbizalmamat.

Hirtelen jöttek a kellemetlen tünetek

A nyaralás szuperül indult, sokat napoztunk és buliztunk a lányokkal, de pár nap múlva olyasmi történt velem, amire egyáltalán nem számítottam. Kellemetlen, bőséges, halszagú folyásom lett, amit nem tudtam mire vélni. Semmi olyat nem tettem, amitől hüvelyfertőzésem alakulhatott volna ki. Nem bonyolódtam felelőtlen kapcsolatokba, még csak alkoholt sem ittam, nem szedtem antibiotikumot… Értetlenül álltam a probléma előtt.

Ez okozta nálam a bajt

Hazatérve felkerestem a nőgyógyászomat, aki elmagyarázta, hogy valószínűleg az állandó tangaviselés nem volt jó ötlet, és ez miatt jelenhettek meg nálam a bakteriális hüvelyfertőzés tünetei. Bevallom, korábban azt hittem, hogy prüdériából üldözik az orvosok a tangát. Már tudom, hogy a vékony textilcsíkon nagyon könnyen jutnak át a végbél környékéről a kórokozók a hüvelybe, ahol elszaporodva fertőzést okoznak. A bakteriális hüvelyfertőzés kellemetlen, és kezeletlenül még veszélyes is: hólyaghurutot vagy felszálló fertőzésként kismedencei gyulladást is okozhat.

Így segített a Vitagyn C

Kissé csüggedten kezdtem szedni az antibiotikumot, amely mellé a visszaesés megelőzésére a Vitagyn C hüvelykrémet használtam. Azt tudtam ugyanis, hogy a bakteriális vaginózist olyan gyógyszerrel kezelik, amely a hüvely egészségéért felelős, hasznos baktériumflórát is károsítja.

A Vitagyn C hüvelykrém használata kifejezetten ajánlott az antibiotikus kezelés kiegészítésére. A Vitagyn C tejsavtartalma révén helyreállítja a hüvely természetesen savas közegét, ezáltal gátolja a kórokozók szaporodását, prebiotikum-tartalma révén pedig táplálja a saját Lactobacillus-flórát. Ezzel egy időben váltam meg az összes tangámtól – az egészségünk érdekében néha el kell engedni embereket és dolgokat…

vitagyn

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció