Hotelszoba az erdőszélén – az élére állított mozdulatlanság luxusa

2023. június 06.
Már 24 óra is elegendőnek bizonyult a teljes feltöltődésre a vonyarcvashegyi Cabin Balatonban, ahol pillanatok alatt eggyé váltunk a természettel. A díjnyertes kabinház ízléses, jól felszerelt és minden igényt kielégített.
Hotelszoba az erdőszélén – az élére állított mozdulatlanság luxusa

Kreatív kisházak létjogosultsága

A visszavágyódás ösztönös reakció arra a felgyorsult világra, amiben élünk, épp ezért nem meglepő, hogy egyre többen szeretnének elvonulni a városi nyüzsgésből a természetbe akár csak néhány napra. Az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb építészeti és már-már életmóddal és életérzéssel is összefüggő trendje a kicsi, természetközeli faházak, kabinok iránti rajongás. Ezek a jobbára tóparti vagy erdei környezetben elhelyezett kis házak mindent tudnak, amit egy igényes szállóhelynek tudnia kell, viszont a szokásosnál jóval intimebb, természetközeli élményt nyújtanak. A kabinházak új szintje Vonyarcvashegyen egy eldugott kis utcában található, az élére állított díjnyertes kisház egyszerre otthonos, modern és lenyűgöző.

Cabin Balaton

A Cabin Balaton egy csodás, békés hely, ahol az ember tényleg pihenhet, és maga mögött tudhatja a rohanó hétköznapokat. Minden részlet odafigyeléssel van kitalálva, hogy igazi természetközeli luxusélmény legyen az itt töltött idő. Az egyszerű, de mégis meghökkentő geometriai forma könnyedén illeszkedik a tájba. Az élére állított kabinházat kívülről szemlélve az ember mégis picit zavarba jön és felteszi magában a kérdést: hogyan fog egy elfordított hasábban közlekedni? És a fény vajon hol tör utat magának?

Hotelszoba az erdőszélén – az élére állított mozdulatlanság luxusa

Belépve a kabinházba azonban mindez egy szempillantás alatt múlik el, ugyanis a 25 négyzetméter alapterületű ház térhasználata zseniális. A védett teraszról nyíló bejárat homlokzata hatalmas üvegfelületet kapott, így a sötétség kérdésköre egyből elillan. A kisházba lépve egy letisztult, modern és maximálisan felszerelt konyha-étkező-hall fogadott minket. A folyosón tovább haladva, bal kéz felé beépített tárolóhelyek, jobbra pedig a fürdő található. Az épület kétségtelenül legszebb része a hatalmas üvegfelülettel rendelkező háló, ahonnan a zalai erdő karnyújtásnyira kerül. A tervezők elképesztő ötletességgel, mesterien oldották meg a térkihasználást, a letisztult formák, a természetes anyagok használata pedig egyértelművé teszi a legstresszesebb vendégnek is, hogy itt minden a lecsendesedésről, a mozdulatlan luxusról szól. A kávézás is ehhez a lassuláshoz igazodik, itt nem találsz kapszulás kávégépet, hogy pillanatok alatt készítsd el forró italod, helyette gondosan válogatott eszközöket (kézi őrlőt, Bialetti Brikka espresso kávéfőzőt, tejhabosítót), szuper jól követhető leírást és elképesztően finom Roastopus szemes kávét. Hidd el, megéri a ráfordított időt a kávékészítés, mert olyan krémes és intenzív ízű kávéval ülhetsz ki a teraszra, amely a napi rutin helyett felejthetetlen élményt nyújt.

Hotelszoba az erdőszélén – az élére állított mozdulatlanság luxusa
7 fotó megtekintése

Vonyarcvashegy és környéke

Ha a hétköznapokból való kiszakadást egy aktívabb pihenéssel koronáznád, remek hírünk van, a környéken rengeteg túraútvonal, erdei út és kikapcsolódási lehetőség van. Vonyarcvashegy egy kitűnő adottságokkal rendelkező balatoni helyszín, Lido strandja méltán az egyik legnépszerűbb. De ha körpanorámában gyönyörködnél, akkor sem kell messzire menned, ugyanis Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Gyenesdiás látszólag egymással verseng azon, melyik település tud több kilátót felmutatni a Keszthelyi-hegységben. És ha a kilátók után további magaslatokra vágysz, akkor semmiképp se hagyd ki a Tapolca-medence tanúhegyeit, a mi kedvencünk a Guláccsal és Tóti-heggyel szemben lévő Csobánc vára.

Promóció