Mely városokban van a legnagyobb munkaerőpiaci potenciál?

2023. június 28.
Manapság egyre többen gondolkodnak abban, hogy akár ideiglenesen is, de kipróbálják magukat külföldön. Ez a lehetőség nem csak arra jó, hogy rendkívüli élet- és munkatapasztalatot nyerjünk, de egészen jövedelmező módon félre is tudunk tenni az ottani keresetünkből. Hová érdemes utazni dolgozni manapság, és melyik az a hely, amit nem biztos hogy érdemes már felkeresnünk?
Mely városokban van a legnagyobb munkaerőpiaci potenciál?

Amszterdam – ahol magas a minimálbér és olcsó a megélhetés

Hollandia azon kívül, hogy egy csodálatos ország, nagyon jó lehetőségeket kínál még a kezdő külföldi munkavállalóknak is. Egyrészt szinte mindenki beszél angolul, másrészt rendkívül nagy a kínálat a szakképzettséget nem igénylő munkalehetőségekből. Ezen kívül a jó közbiztonság mellett még egyéb olyan juttatásokra is minden gond nélkül számíthatunk, ami megillet egy munkavállalót. Egyedül a lakásárak lehetnek magasabbak a megszokottnál, ugyanakkor az olcsóbb élelmiszer és a fizetés ezt könnyedén kompenzálja.

Róma – remek lehetőségek mediterrán övezetben

Sokan leginkább a hűvösebb vagy épp a mérsékelt éghajlatú országok felé veszik az irányt. Viszont ha mi kifejezetten melegebb éghajlaton szeretnénk dolgozni, akkor Olaszország jó választás lehet. Az olaszok vendégszeretőek, ráadásul gyakran egy Róma repjegy sem került többe, mint egy vonatjegy. Ezen kívül az olyan repülőjegy-kereső portálokon, mint az eSky, könnyedén találunk szállást, sőt a helyi látványosságokhoz belépőket is vásárolhatunk, ha a munka mellett szeretnénk megcsodálni ennek a városnak a legendás szépségeit. Mediterrán jellege miatt Róma olyan, mintha kicsit nyaralni indulnánk. A minimálbérre és a megfizethető árakra pedig abszolút nem lehet panasz. Az idegen nyelv tekintetében, mivel Róma igazi turistaváros, könnyedén találunk angolul beszélő munkaadókat, azonban ez leginkább a centrumterületekre igaz, hiszen Hollandiával ellentétben angolul főleg a turistaövezetekben beszélnek jól.

Mely városokban van a legnagyobb munkaerőpiaci potenciál?

Mely városokban van a legnagyobb munkaerőpiaci potenciál?

Városok Németországban – a megbízhatóság forrásai

Hazai berkekben külön transzferek indulnak Németországba, hogy a magyar munkavállalók könnyedén oda-vissza ingázhassanak. Németország városai úgy, mint Berlin, Frankfurt vagy München, régóta népszerű úti cél a külföldön dolgozni vágyóknak. Előnye, hogy könnyen megközelíthető, sok a honfitárs és alap német nyelvtudással is találunk állást. Ugyanakkor angolul jóval kevesebben beszélnek, mint más országokban. A fizetések jók, viszont főleg gyári munkákra keresnek munkavállalókat.

Dublin, Letterkenny, Limerick – azaz Írország, munka szempontjából

Írország igazi kuriózum lehet az angolul beszélő munkakeresőknek. Egyrészt csodaszép ország, másrészt a rendkívül egyedi kultúra miatt kifejezetten izgalmas utazás lehet számunkra. Leginkább gyárakban, hotelekben találhatunk kezdetben állásokat, ugyanakkor a munkanélküliség szintje magasabb némileg, mint az eddig bemutatott országok esetén. Viszont ha jól beszélünk angolul és szakképzettségünk is van, tárt karokkal várnak minket. Írországban a fővárost leszámítva igazán barátságos árakon kaphatunk lakást. Az élelmiszer is abszolút megfizethető, ugyanakkor az ország meglehetősen messze van. Autóval sok idő eljutni, ezért kiutazás előtt érdemes az olcsó repülőjegy listát is átnézni Írország felé.

Mely városokban van a legnagyobb munkaerőpiaci potenciál?

Mely városokban van a legnagyobb munkaerőpiaci potenciál?

…és hol nem érdemes mindenáron manapság munkát vállalni?

Vannak bizonyos városok, amelyek már bőven kitehetik a „megtelt” táblát, amennyiben munkakeresésről van szó. Az ilyen városok közé tartozik London is. London ugyan rendkívül előnyös több szempontból, viszont pontosan emiatt hatalmas számban özönlötték el a külföldi munkavállalók. Emiatt igencsak jelentőssé vált a munkákért való verseny is, ami persze nem azt jelenti, hogy nem érdemes megpróbálkoznunk ezzel a várossal.

Promóció