Női egészség – így hat a ciklusod a bőrödre

2023. június 09.
A menstruáció alatt nemcsak görcsök és hangulatingadozások gyötörnek minket, de az arcbőrünkön is nyomot hagynak a nehezebb napok, hiszen az szárazabb lesz, és pattanások jelennek meg rajta. Szerencsére azonban tehetünk azért, hogy ezek a nyomok minél kevésbé látszódjanak.

Nekünk, nőknek a ciklusunk nagyban befolyásolja az életünket. A hormonjaink felszabadulása nemcsak a már  mindannyiunk által ismert tüneteket okozzák, de az arcbőrünk is megváltozik ebben az időszakban. A jó hír, hogy tehetünk ellene, és enyhíthetjük a megjelenő tüneteket.

Réteges hidratálás

Mindig fontos, hogy a bőrünk kellően hidratált legyen, vagyis, hogy ellássuk folyamatos nedvességgel. Ez a menstruáció idején különösen indokolt. Mit tehetünk ennek érdekében? Ha például rétegesen visszük fel a hidratáló krémünket, ahelyett, hogy vastagon kenjük fel, máris sokat tettünk a bőrünk megfelelő állapotáért.  Ne feledkezzünk meg róla, hogy bőrápolás előtt mindig végezzünk alapos tisztítást: következő lépésben használjunk hidratáló tonikot, majd egy hialuronos szérumot, szemkörnyékápolót és végül egy jó hidratálókrémet. A Balea Aqua hidratáló arckrémzselé a vízhiányos bőrt intenzíven tölti fel nedvességgel, illetve B5-provitamintartalmával nyugtatja is. A svájci termálvízzel gazdagított formula gyorsan beszívódik és érezhetően friss bőrérzetet nyújt. A hialuronsavnak köszönhetően aktívan, belülről tölti fel a bőrt, ezáltal csökkennek a száraz bőr okozta ráncocskák, a bőr pedig simábbnak tűnik.

Arcmasszázs

A menstruáció ideje alatt észrevetted már, hogy az arcod valahogy püffedtebb lett? Ennek az az oka, hogy ilyenkor megnő a só- és cukorbevitelünk. Ahelyett azonban, hogy megvonnánk magunktól bármit, iktassunk be reggelente a rutinunkba egy arcmasszázst. De akár a jegelés is jó megoldás lehet, különösen nyáron.

Smink nélkül

A menzesz idején viseljünk minél ritkábban sminket! Lehet, hogy ez nem megoldható minden egyes nap, mert a programod épp nem olyan. Ilyenkor legalább arra figyelj, hogy amint hazaérsz, mosd le alaposan a sminked. Miért fontos mindez? A menstruáció idején a bőrünk sokkal érzékenyebb, mint máskor!

Óvatosan a radírozással

Fő az óvatosság, az arcápolás terén mindig, de ilyenkor különösen. Nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy amikor pattanásos az arcunk, túlzásba visszük az arcradírozást. A különösen érzékeny arcbőrt ilyenkor kíméletesen kezeljük, hiszen csak még szárazabb lehet. Használjunk inkább olyan terméket, ami helyileg kezeli a pattanásokat. A Balea Hautrein lehúzható arcmaszk például mélyrehatóan tisztítja a bőrt, szalicilsavval, aktív szénnel és cinkkel száll szembe a pattanásokkal. Mivel a maszk a pórusok mélyéig tisztítja a bőrt, így segít megakadályozni az újabb pattanások kialakulását. Speciális formulája a maszk lehúzásakor eltávolítja az elhalt hámsejteket és a szennyeződést az arcbőrről.

Egy másik szuper megoldás a Balea Hautrein pattanás leszárító tapasz, amelynek aktív hatóanyagai tökéletesek problémás bőrre és a pattanások és mitesszerek ellen is. Aktív hatóanyagai hosszabb időn keresztül fejtik ki hatásukat. Áttetsző, így útközben is használhatjuk, és már az első használat után látható lesz az eredmény. Szalicilsav-tartalmának köszönhetően gyorsan leszárítja a pattanásokat.

A zöld tea ereje

Nemcsak az isteni íze miatt a kedvencünk, de rendkívül egészséges is.  Tele van antioxidánsokkal, ráadásul még fogyhatunk és szépülhetünk is vele. A dmBio zöld tea az erjesztetlen tealeveleknek köszönhetően megőrizte friss és enyhén fanyar ízét. A zsenge, frissen szüretelt tealevelek gyömbérrel és citrommirtusszal finom, kissé csípős ízélménnyel ajándékozzák meg. Ízesítés nélkül vagy egy kevés citrommal, nádcukorral, mézzel ízesítve is fogyaszthatjuk. Ideális kellemes teázáshoz minden évszakban, nyáron lehűtve frissítő ital. A hosszabb áztatási idő intenzívebb ízt eredményez.

Együnk egészségesen!

A szakértők szerint a táplálkozásunkkal is javíthatunk a tüneteinken. A ciklus első hetében érdemes több omega-3 zsírsavban gazdag ételt, például olajos halakat, antioxidánsokban gazdag fogásokat és fűszereket (gyömbért, kurkumát, rozmaringot) fogyasztani, mert ezek segíthetnek enyhíteni a görcsöket. Ezenkívül fokozottan kell ügyelni a vasbevitelre is: együnk több vörös húst, csirkét, kagyló- és rákfélét, de a vasat növényi forrásból is pótolhatjuk. Ilyenek a leveles zöldségek (spenót, kelkáposzta) vagy a tofu és a lencse. A lágyabb ízvilágú, vegán dmBio natúr tofut Ausztriában termesztett, ökológiai gazdálkodásból származó szójababból készítik. Különösen finom jól átsütve zöldséges ételekhez, salátákhoz, levesekbe vagy édesen elkészítve desszertnek.

Hatékony nedvszívó

A menstruáció közepes napjaira kiváló választás a Jessa normál szárnyas egészségügyi betét, amelynek hatékony nedvszívó magja gyorsan elvezeti és a belső rétegbe zárja a folyadékot. Ráadásul hatékonyan megköti a kellemetlen szagokat is, így egész nap gondoskodik, hogy friss érzésünk maradjon. Bőrazonos pH-értékének és a benne található tejsavnak köszönhetően különösen kíméletes a bőrünkhöz, de a puha borítású szárnyak és a széles ragasztócsíkok megfelelő tapadást biztosítanak.

A dm Online Shop oldalán megvásárolhatod a termékeket!

Promóció