Így őrizheted meg hajad egészségét nyáron is – 5 szakértői tanács, amit érdemes megfogadni

2023. július 24.
A nyári napsütés és az erős UV sugárzás nem csak a bőrünket, hanem a hajunkat is károsítja, ha pedig ehhez hozzávesszük a külföldi nyaralás során a tincseinket érő sós tengervizet, vagy egy laza medencés hétvégén a klórosat, az eredmény adja magát: nagymértékben roncsolt tincsek. A felfokozott környezeti hatások mellett pedig ott vannak a minden évszakban rutin dolgok: hajmosás, hajszárítás, hajvasalás és hajformázás. Csupa olyan tevékenység, amit, ha nem kellő körültekintéssel végzünk, akkor azt a hajunk bánja, a károsodást kezelni pedig mindig időigényesebb munka, mint a haj egészségének megőrzése.
Így őrizheted meg hajad egészségét nyáron is – 5 szakértői tanács, amit érdemes megfogadni

A Dyson szakértői és hairstylistjai több évtizedes tapasztalatuk és szakértői kutatások eredményeit felhasználva adnak tippeket, hogyan védekezhetünk hatékonyan a nyári, hajkoronánk szempontjából nem feltétlen ideális körülményekkel szemben. A következőkben megosztják azt a néhány praktikus tanácsot, amelyet betartva könnyedén elérhetjük, hogy hajunk fényes és egészséges és persze csodásan formázott maradjon egész nyáron.

  1. Egy kis vágás biztosan nem árt, sőt

Ha szereted a hajad jelenlegi hosszát, őrizd meg! Mivel az egyre forróbb nyarak mind inkább igénybe veszik a hajad, szükséged lehet egy szezonközi vágásra is. Az igazítás kifejezetten jót tesz – csak arra figyelj, hogy a fodrászod kezében ne szaladjon meg az olló. Egy kis vágással megszabadulhatsz a töredezett hajvégektől és felfrissítheted a frizurád. A Dyson hajápolási szakértői szerint nem kell aggódnod a veszteség miatt, mert nyáron a haj tényleg gyorsabban nő. Ez azért van, mert késő tavasszal és nyáron több hajszál van az anagén, vagyis a növekedési szakaszban, mint télen.

  1. Védd a hajad a naptól

Nem csak bőrünket, de hajunkat is óvni kell az UV sugárzástól! Váljon napi szokásoddá az UV-szűrőket tartalmazó hajápoló termékek alkalmazása. Ezek lehetnek spray, gél vagy krém formulák, tejesen mindegy, a lényeg, hogy használd valamelyiket. Így megvédheted a hajad a napsugárzás okozta károsodástól és megakadályozhatod hajszíned kifakulását. Ha sok időt töltesz a szabadban, mindenképp viselj valamilyen fejfedőt: baseball sapkát, kendőt, széles karimájú kalapot. Ezzel nem csak a hajadat óvod meg, hanem a fejbőrödet is véded.

Így őrizheted meg hajad egészségét nyáron is – 5 szakértői tanács, amit érdemes megfogadni

  1. Csobbanás előtt balzsamozás

Ha a hajad tiszta vízzel vagy hajbalzsammal van átitatva, akkor nem szívja fel annyira a sós vizet vagy a medencében lévő vegyszereket. Az is segít, ha úszás után mielőbb kiöblíted, átmosod a hajad, ezzel csökkentve a károsodás kockázatát.

  1. Győzd le a szénaboglya-hatást!

Az egészséges és ápolt haj a legjobb védekezés a töredezettségtől, károsodástól szerteszét szálló szénakazal-frizura ellen. A rendszeres vágás és kondicionálás mellett egy-két csepp olaj vagy szérum segíthet kisimítani a hajat és fényt kölcsönözni neki. Figyelj rá, hogy kevés olajat használj, különben elnehezülnek a hajszálak, különösen érvényes ez a finomszálú vagy tartás nélküli hajra.

Így őrizheted meg hajad egészségét nyáron is – 5 szakértői tanács, amit érdemes megfogadni

  1. Extrém hőhatás helyett extrém hatékonyság

Sokan nem szárítják, formázzák hajukat a nyári időszakban, különösen nyaralások alkalmával hagyják el szívesen ezt a fázist. Ilyenkor a haj rengeteg káros hatásnak van kitéve, plusz nincs kedvünk a hosszadalmas frizurakészítő procedúrához. A jó hír, hogy a Dyson hajápolási mérnökeinek köszönhetően nyáron sem kell lemondani a csodásan formázott, pompás hajkoronáról. Bármelyik Dyson hajformázó eszközt választva, biztosak lehetünk benne, hogy villámgyorsan, könnyedén és extrém hőhatás nélkül varázsolhatunk magunknak mesterfodrászokat is megihlető frizurát! Ezek az eszközök – legyen szó hajszárítóról, hajvasalóról vagy multifunkcionális hajformázóról – úgy vannak kialakítva, hogy még egy kezdő is profi fodrásznak érezze magát. A számos kiegészítő, ergonomikus kialakítás és könnyű kezelés lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt elkészüljön az álomfrizura a nyáresti kiruccanáshoz. A Dyson hajformázók a repülőgépeknél is alkalmazott légáramlási folyamatokat használják, intelligens hőszabályozó technológia ellenőrzi percenként több százszor a hőmérsékletet, hajtípustól függően lehet beállítani a hőfokot és a légáramlás intenzitást, emellett számos tartozék gondoskodik arról, hogy kényelmesen, extrém gyorsan és extrém hőhatás nélkül készüljön el frizuránk nyáron is.

Promóció