Felfázás nyáron: mutatjuk az okokat (x)

2023. augusztus 01.
Nyáron felfázni? Lehetetlen! – gondoltam egészen mostanáig. Mígnem megtapasztaltam, hogy ez a fránya betegség a legnagyobb hőségben is bármikor ledönthet a lábamról.
Felfázás nyáron: mutatjuk az okokat

A barátnőimmel hosszú heteken át terveztük az idei balatoni nyaralásunkat. Amikor végre eljött a várva várt augusztus, mindannyian kivettük a jól megérdemelt szabadságunkat, és útra keltünk Siófok felé. Egy teljes hetet töltöttünk édes semmittevéssel. Egész nap a parton heverészve olvastunk, beszélgettünk, koktélokat kortyolgattunk, és ha túl forróvá vált az idő, belevetettük magunkat a hűs vízbe. Minden tökéletes volt, most már tudom, hogy talán túl tökéletes…

Az utolsó előtti reggel egy hirtelen jött kellemetlen érzésre ébredtem. Állandó pisilési ingerem volt, de hiába rohangáltam minden öt percben a mosdóba, alig tudtam kipréselni magamból pár cseppet. Annyira zavaró volt az érzés, hogy aznap úgy döntöttem, inkább kihagyom a strandolást. Mivel korábban soha nem éreztem még hasonlót, bevallom, kicsit meg is ijedtem. Azonnal rákerestem az interneten a tüneteimre, és hamar kiderítettem, hogy mi lehet a baj: valószínűleg felfáztam. Először nem is akartam elhinni, amit olvastam – nem értettem, mégis mitől fázhattam volna fel ebben a nyári melegben? De aztán, ahogy egyre több cikket olvastam el, lassan összeállt a kép. Szinte mindegyikben felhívták a figyelmet arra, hogy nyáron fürdőzéskor vagy erős izzadásnál fontos rendszeresen lecserélni a nedves alsóneműt szárazra, mert a nedves fürdőbugyi lehűtheti a kismedencét, és ha nem fogyasztunk elég folyadékot, a húgyhólyagban pangó vizelet ideális táptalajt tud biztosítani a kórokozók szaporodásához… Én pedig az elmúlt egy hétben szinte mindig a nedves bikinimben flangáltam és spóroltam az ásványvízen is. Eszembe sem jutott, hogy ebből akár még bajom is lehet.

Mivel a kellemetlen érzés nem múlt el, elkezdtem kutatni a lehetséges gyógymódok után. Mindenhol azt olvastam, fontos sok folyadékot inni, hogy átmossuk a húgyhólyagunkat. Nekiálltam hát vizet és teát önteni magamba, a tünetek azonban délutánra sem enyhültek. Ekkor rájöttem, hogy nem marad más választásom, elárulom a barátnőimnek a problémámat, hátha tudnak segíteni. Chaten leírtam nekik minden részletet, amire válaszul egy fél óra múlva már ott kopogtattak a szobám ajtaján. Mint kiderült, mindkettőjüknek volt már felfázása korábban, és tudták, hogyan enyhíthetik a panaszaimat. A kezembe nyomtak egy doboz vény nélkül kapható készítményt, amit a strandról a szállásunk felé jövet, útközben egy patikában vettek, és azt mondták, azonnal szedjem be. Eleinte kicsit szkeptikus voltam, de hamar rájöttem, hogy felesleges volt. Másnap délutánra, amikor elkezdtük összepakolni a holminkat, már sokkal jobban éreztem magam, ami hatalmas megkönnyebbülés volt. Rettenetes lett volna két óra hosszat az autóban ülni azokkal a kínzó tünetekkel… Nagyon hálás voltam a barátnőimnek, és megfogadtam, hogy a jövőben sokkal óvatosabb leszek, és tanulok a hibámból. Hazafelé úton gyorsan online rendeltem is magamnak néhány új bikinit, hogy mindig legyen váltó fürdőruhám a következő nyaralásra.

Felfázás? Cselekedj időben!

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.

urzinol

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Fotó: Getty Images

Promóció