Itt a piros, hol a piros – a vörös rúzsról szakszerűen

2023. november 27.
Ha a téli, ünnepi időszak neked is a karakteresebb, vörös rúzst juttatja eszedbe, viszont eddig még nem igazán merted vállalni, akkor van egy jó hírünk – a piros rúzs mindenkinek jól áll, sosem megy ki a divatból. Ha megtalálod az igazit, nagy eséllyel életre szóló szerelem lesz belőle.

Miért érdemes piros rúzst választani?

A válasz nagyon egyszerű – klasszikus, elegáns és nőies. A finoman felvitt, gyengéden eldolgozott árnyalatok tökéletesen megfelelnek hétköznapi sminkként, míg a mélyebb árnyalatok az elegánsabb sminkeket koronázzák meg. Mindig trendi, sosem megy ki a divatból – a piros rúzs igazi must-have!

Hogyan válaszd ki a hozzád legjobban illő árnyalatot?

Ha hiszed, ha nem, piros árnyalatokból is számtalan létezik. Ha világosabb bőröd van, akkor a hűvös árnyalatok felé vedd az irányt. Olyat keress, melyben egy kis kék pigment is van, így a csillogása hűvösebb árnyalatú. Ha kreol, melegebb árnyalatú vagy szeplős bőröd van, érdemes a melegebb árnyalatok közül válogatni, melyekben egy csipet narancssárga is megtalálható. Sötétebb bőr esetén egy mélybordó is remek választás. A pirosnak van egy univerzális árnyalata is, amely mindenkinek jól áll.

Két árnyalat, számtalan lehetőség

Kényelmes és praktikus megoldásként szeretettel ajánljuk figyelmedbe az Annabelle Minerals két időtlen és univerzális árnyalatát, ajakceruza formájában.

DAHLIA – friss, üde piros árnyalat, optikailag fehérebbé teszi a fogakat. Univerzális választás, szinte mindenkinek jól áll. Ez az a piros, melyet mindig is kerestél.

MAROON – mély, sötét, akár egy testes vörösbor. Tökéletes választás alkalmi sminkhez – karakteres, gyönyörűen kihangsúlyozza az ajkakat.

Az ajakceruzák krémesen puha hegye lágyan csusszan az ajkakon. Értékes természetes olajokkal gazdagított formulájuknak köszönhetően nemcsak intenzív, finoman ragyogó színt kölcsönöznek ajkaidnak, de finoman ápolják is azokat. Emellett 2 az 1-ben típusú kozmetikumról van szó, rúzsként és ajakkontúrként is nyugodtan használhatod őket. Pigmentált, bőrbarát sminkek, melyek hűséges társaid lesznek a hétköznapokban.

Hogyan érdemes fixálni az ajakceruzával sminkelt ajkakat?

A kérdés jogos, hiszen nincs is annál rosszabb érzés, mikor a gyönyörűen kifestett ajkak egy kis evés-ivás után csúnyán kopnak. Hogy elkerüljük ezt, érdemes okosan hozzáfogni a sminkeléshez.

A rúzst matt hatású púderrel fixáld. Elég, ha az első réteg felvitele után letakarod az ajkakat egy nagyon vékony zsebkendővel, majd azon keresztül finoman beleütögeted az ajkakba az áttetsző púdert egy ecset segítségével. Ezután távolítsd el a zsebkendőt, majd vigyél fel még egy réteg színt a ceruzával. Ügyelj rá, hogy az ajkak festése előtt mindig megfelelően hidratáld őket – ez is nagyban javíthat a smink tartósságán.

Milyen sminket érdemes készíteni piros rúzs mellé?

A piros, vörös és bordó árnyalatok nem szeretik a konkurenciát. Ha sminkről van szó, egyértelműen az ajkak lesznek a középpontban, így a smink további része inkább visszafogott, egészségesen ragyogó legyen, minimalista szemsminkkel. Ha nagyon modern lookot szeretnél létrehozni, elég, ha kiegyenlíted a bőrt egy könnyed, fényes hatású alapozóval, kifested ajkaidat és voilá! Kész is vagy.

Promóció