A legjobb vegán sminktermékek állatvédőknek

2022. augusztus 10.
A veganizmus túlmutat a növényi étrenden, egy egész életmódbeli irányzatot, filozófiát takar, így aki ezt az utat választja, minden bizonnyal a sminktermékek között is tudatosan keresgélni. Szerencsére bőven akadnak olyan minőségi dekorkozmetikumok, amelyeket beépíthetünk a vegán sminkrutinunkba.

Kókuszcsók

A Physicians Formula Murumuru Butter kókuszillatú bronzosítójának állaga fantasztikus: alapvetően por, mégis kicsit krémes, így könnyű felvinni, viszont a színe nagyon élénk marad. Esszenciális zsírsavakban és provitaminokban gazdag, így egyszerre kondicionálja és hidratálja a bőrt, miközben elérhetjük vele a bronzos, ragyogó hatást. Hipoallergén, a hozzácsomagolt szivacsos applikátorral könnyen felvihető.

bronzosító

Ász az alapozásban

Tökéletes fedést biztosít az Annabelle Minerals új, ásványi alapú poralapozója. Nem feltűnő, szépen egybeolvad a bőrünk színével, érzetre is pillekönnyű. A tégelyt úgy alakították ki, hogy mindig éppen akkora adaghoz férjünk hozzá, amennyire szükségünk van – csupán egy ecset kell hozzá. Egy, de akár két rétegben is nagyon természetes. Ráadásul tizenegy árnyalatban elérhető.

alapozó

Formabontó vonalvezetés

Bizony, egy szemöldökceruza is lehet vegán, sőt az Ere Perez ausztrál márkáról azt is elmondhatjuk, hogy állatkísérlet-mentes, és termékei tele vannak természetes összetevőkkel. Abszolút a tudatos szépségápolás híveinek való! A ceruza formulájában találunk édesmandula-olajat is, amely mind a bőrt, mind a szemöldökszálakat védi és táplálja. A kupakján található kefe pedig nem csak az átfésülést segíti, a festéket is jobban eloszlathatjuk vele.

Színvariációk

Néha olyan nehéz kiszúrni a termékeken az apró kis vegán logót, pedig rengeteg kozmetikum és smink kiérdemelte már a tanúsítványt. A Revolution változatos szemhéjpalettái között is akad olyan, amely egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, és egyébként állatkísérlet-mentes is. Az álomszép Forever Flawless Affinity palettába többféle textúrát is rejtettek (matt, csillogó, márványos), és megannyi színnel alkothatunk.

szemhéjpúder

A cikk a Marie Claire egy korábbi számában jelent meg!

Olvasd el ezt is!