Szeged, a négy évszakos úti cél

2023. december 04.
Szeged az a város, amely minden évszakra tartogat nekünk valami érdekességet.
Szeged, a négyévszakos úti cél

Szeged utcáin sétálva lépten-nyomon megállhatunk gyönyörködni annak egyedülálló épített örökségében. Legyen az wellnessélmény, egy természetközeli programlehetőség, vagy akár egy emlékezetes színházi előadás, ezek mind megtalálhatóak a város kínálatában. Évszakról évszakra érdemes megélni a város hangulatát a nyüzsgő teraszain ülve vagy gyönyörködve épületiben, elmerülve kulturális sokszínűségében.

Az nem is lehet kérdés, hogy a Szegedi Karácsonyi Hetek – mint minden évben – idén is kihagyhatatlan.

Szeged, a négyévszakos úti cél

Fények fel, induljon az ünnepi készülődés: a Szegedi Karácsonyi Hetek (2023. december 1. – december 24.) minden napja tartogat valamilyen kihagyhatatlan programot. A Dóm téren számtalan kiállító segít a tökéletes karácsonyi ajándékok megtalálásában, miközben megunhatatlan karácsonyi finomságokat és gasztronómiai különlegességeket próbálhatunk ki. Lesz itt óriáskerék, szalmalabirintus, kölyökkuckó, körhinta a gyermekek kedvére. Hétvégenként a zenés programok mellett látványos tűzzsonglőrshow várja majd a kilátogatókat és lesznek további meglepetések is. A vendégek a nézelődés és vásárlás mellett jókat ehetnek és ihatnak a megszokott karácsonyi gasztronómiai kínálatnak köszönhetően. Vasárnaponként szegedi közéleti személyiségek és az egyházak képviselői közösen gyújtják majd meg a gyertyákat a város adventi koszorúján.

Az egész belváros felölti ünnepi fényeit, a Dugonics téren az óriás rénszarvas és a mikulás-szán várja a kicsiket és nagyokat.

Szeged, a négyévszakos úti cél

Az összes helyszín felkeresése után is számtalan remek programot tartogat még számunkra a város.

Szeged kulturális intézményei gazdag zenei, színházi programkínálattal kedveskedik a helyi lakosoknak és a városba érkező látogatóknak. A Szegedi Nemzeti Színház nagy sikerű előadásai mellett, Demjén, Fenyő és egy amerikai gospelkórus koncertjén is részt vehetünk az ünnepi készülődés során. Az IH Rendezvényközpontban Lovasi András mellett Charlie, Kökény Attila & Rakonczai Viktor is fellép vagy Szulák Andrea Koós Rékával egy Cserháti emlékkoncerttel örvendezteti meg a közönséget. Gyermekekkel kihagyhatatlanok ebben az időszakban a Kövér Béla Bábszínház előadásai vagy a Szent-Györgyi Albert Agóra adventi koncertjei, programjai, mint például JaMese zenei adventi kalendáriuma vagy Rutkai Bori koncertjével az egész napos Városi Gyermekkarácsony.

Szeged, a négyévszakos úti cél

A Szegedi Tourinform iroda az adventi időszakban közös sétára invitálja a városba látogatókat. Szombat délutánonként egy városi séta keretében felfedezhetjük az ünnepi fényekbe öltözött város nevezetességeit.

www.szegedtourism.hu

Promóció