Vigyázz, kész, teszt: az érzékeny bőr ápolása

2023. november 17.
Mit tehetünk, ha érzékeny a bőrünk? Hogyan pótoljunk a nedvességét tartósan? A Bioderma Atoderm termékcsalád két termékét teszteltük.

A megfelelő bőrápolás nem csak azért fontos, hogy a bőrünk puha és üde legyen – a feladata ugyanis ennél jóval összetettebb. A bőr legfelső rétegéből és egy vízzáró rétegből álló barrier, azaz gát, ha egészséges, egyfelől csökkenti a hámon keresztüli vízvesztést, amely például az öregedésért is felel, másfelől véd a külső káros hatásoktól, amelyek aztán szárazságot, irritációt, kivörösödést, érzékenységet okozhatnak, de kialakulhatnak pattanások, ekcéma, rosacea is, illetve további bőrbetegségek. A száraz és ekcémára hajlamos bőr mindennapi ápolására ezért még több figyelmet kell fordítanunk. Különösen télen. A hideg idő ugyanis megviseli a bőrünket, ez pedig nem csupán esztétikai problémát jelenthet. Rontja a közérzetünket is, a szárazság okozta sebek pedig akár orvosi kezelést is igényelhetnek. De ha a megfelelő terméket használjuk, választjuk, amelynek használatát beépítjük a mindennapjainkba, nemcsak orvosolhatjuk a már kialakult problémát, de megelőzhetjük a kellemetlen tünetek kialakulását is.

Tudatos választás

A Bioderma Atoderm termékcsaládja egyedülálló megoldással állítja helyre a nagyon száraz és atópiás bőrt: biológiailag és tartósan pótolja a bőr nedvességét és helyreállítja a lipideket nélkülöző bőr természetes hidrolipidrétegét. Mindennapos használat esetén ráadásul nemcsak helyreállítja a bőr egészséges állapotát, hanem meg is előzi a későbbi problémák kialakulását.

Ultratápláló krém: Bioderma Atoderm Créme Ultra

A praktikus adagolófejnek köszönhetően kényelmes használni, gyorsan beszívódik, és valóban már öltözhetünk is. Az Atoderm tápláló és hidratáló kréme pontosan annyira professzionális, amelyre a napi használat során szükségünk van. Tökéletesen hidratál, és ultratápláló hatású a száraz és érzékeny bőr számár is. (De persze normál bőrtípus esetén is használhatjuk.) A krém megerősíti a bőr védőrétegét, azonnali hidratálást biztosít (tapasztalataink szerint valóban egész nap éreztük a hatását), és omega 3,6,9 zsírsavakkal táplálja a bőrt. Ez a krém is tartalmaz Skin Protect Komplexet, amely serkenti a hialuronsav természetes termelődését, niacinamidtartalma pedig erősíti a bőr védőrétegét. Akár naponta többször is érdemes használnunk, a krém textúrája valóban olyan lágy, hogy nem kell várnunk a krémezés után, már indulhatunk is tovább a dolgunkra.

Bőrerősítő balzsam: Bioderma Atoderm Intensive baume

Ha úgy érezzük, hogy a bőrünkön akár csak a bőrszárazság első jelei mutatkoznak, a legjobb megoldás az Atoderm Intensive baume balzsam. A balzsam egyébként a nagyon száraz, irritált, atópiás, ekcémás bőrre is kiváló, hiszen intenzíven nyugtat és viszketéscsillapító hatással is rendelkezik. Olyan növényi szteroidokat tartalmaz, amelyek viszketéscsillapító hatása nyugtatja a gyulladt bőrt, és védelmet is nyújt. Viszketéscsillapító, bőrgyógyászatilag aktív összetevőjének, a PEA-nak köszönhetően a hatása ráadásul azonnali, és így már a kényszert sem érezzük, hogy folyton vakaróznánk. Egyedülálló Lipigenium™ komplexet, azaz a bőrben természetesen megtalálható biolipideket tartalmaz. Amellett, hogy a balzsam azonnal segítséget nyújt, hosszú távon is számíthatunk rá, ugyanis tartósan visszaállítja a bőr természetes védekezőképességét. A szabadalmaztatott Skin Barrier Therapy™ a bőrszárazság kialakulásáért felelős allergének bejutását akadályozza meg, és gátolja a Staphylococcus aureus nevű baktérium megtapadását és elszaporodását a bőrön. Sokkal tisztábbnak és egészségesebbnek érezzük használata után a bőrünket. A jó hír, hogy ha már nagyobb a baj,  helyi kortikoszteroidokkal együtt vagy szteroidos kezelést követően is használhatjuk.

Fotó: Getty Images

Promóció