A szenvedély ára – fájdalmas vége lett a romantikus hétvégénknek (x)

2024. február 02.
Az első perctől izzott köztünk a levegő, egyikünk számára sem volt kérdés, hogy bennünket a sors is egymásnak szánt. Eszünkbe sem jutott, hogy a szenvedélyes szerelmet túlzásba is lehet vinni…
Felfázás romantikus hétvége

Zoltán és én évek óta ugyanannál a cégnél dolgoztunk, ám csak fél évvel ezelőtt kerültünk egy osztályra. A szikra szinte az első pillanatban felgyúlt közöttünk – nem bírtuk levenni egymásról a szemünket, és minden nap arra vártunk, hogy végre beszélgethessünk néhány percet. A néhány perces beszélgetésekből hamarosan munka utáni kávézgatások, majd hétvégi vacsorák lettek, és mire feleszméltünk, már fülig szerelmesek voltunk egymásba. Szerencsére a kapcsolatunkat a munkahelyünkön sem kellett titkolni, bátran felvállalhattuk a szerelmünket.

Miután hivatalosan is egy pár lettünk, próbáltunk minél több időt együtt lenni, ám az éjszakákat hétköznaponként eleinte csak ritkán tudtuk együtt tölteni. Elhatároztuk hát, hogy a harmadik hófordulónk megünneplése gyanánt elmegyünk egy romantikus hosszú hétvégére.

Zoltán mindent leszervezett: egy Balaton-parti luxusszállodát választott, és három éjszakát foglalt le all inclusive ellátással. Minden tökéletes volt. Nem volt más feladatunk, csak élvezni a luxust, és néha kikelni az ágyból, hogy elfogyasszuk az étteremben a finom vacsorát. Ám ezt az utolsó feladatot csak nagy nehézségek árán tudtuk teljesíteni…

Mivel korábban nem sok lehetőségünk volt együtt tölteni az éjszakát, itt volt az alkalom, hogy bepótoljuk az elmaradásunkat. Nem tudtunk betelni egymással, a három napot szinte szünet nélkül az ágyban töltöttük… A féktelen szenvedélyünknek azonban sajnos ára volt. Hazamenetelünk reggelén ugyanis sürgető vizelési ingerre ébredtem. Rohantam a vécére, de hiába erőlködtem, alig tudtam kipréselni magamból pár cseppet, ami egyáltalán nem hozott megkönnyebbülést. A kínzó tünetek sajnos már nem voltak ismeretlenek a számomra. Azonnal belém hasított a tudat, hogy nagy valószínűséggel felfázhattam. Azt viszont ekkor még nem is sejtettem, hogy mégis mi okozhatta a bajt.

Korábban a tengerparti nyaralásaim alkalmával találkoztam a hólyaghurut kellemetlen tüneteivel, amikor elfelejtettem úszás után lecserélni a nedves fürdőruhámat. Most azonban még a wellness részlegre sem jutottunk el, hiszen ki sem keltünk az ágyból… Mégis mitől alakulhatott ki? Egy kis netes keresgélés után megvilágosodtam – pontosan attól, hogy egy kicsit túlzásba vittük a hancúrozást.

A felfázást, vagy hivatalos nevén hólyaghurutot gyakran „honeymoon cystitis”, azaz nászutas betegségként szokták emlegetni, mivel a túlzásba vitt és intenzív szexuális együttlét is okozhatja. Az aktus közben végzett testmozgás nagymértékben növelheti annak esélyét, hogy baktériumok kerüljenek a húgycsőbe, majd onnan a hólyagba, és ott gyulladást okozzanak. Nagyon fontos ilyenkor az együttlét utáni mosdóhasználat, annak érdekében, hogy a vizelettel a kórokozó baktériumok is ki tudjanak ürülni az alsó húgyutakból.

Tudtam, hogy egy ilyen helyzetben az idő fontos tényező. Amellett, hogy próbáltam minél több folyadékot fogyasztani, hazafelé utazva beugrottunk egy patikába, és megvettem azt a vény nélkül kapható készítményt, amely segítségével már korábban is sikerült kigyógyítani magamat a kórból.

Zoltán nagyon együttérző volt, szegény kicsit el is szégyellte magát, mondván, hogy az ő hibájából alakult ki a felfázás. A készítmény hatására aztán néhány nap után szerencsésen elmúltak a tüneteim. Bár nem könnyű magunkat azóta sem visszafogni, a leckét egy életre megtanultuk: továbbra is szeretjük egymást, és miután összebújtunk, én mindig elmegyek a mellékhelyiségbe pisilni.

Felfázás? Cselekedj időben!

urzinol

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő hatásának köszönhető.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Fotó: Getty Images

Promóció