Ékszerre álmodott műalkotások, művészetről mesélő selymek több mint 70 éve

2024. április 17.
Az osztrák FREYWILLE ékszermanufaktúra színes, művészet inspirálta ékszereiről vált híressé szerte a világban.

Kezdetben művészeti korszakokat, mint egyiptomi, görög és római, illetve népi motívumokat dolgozott fel, de a hetvenes években már az Hermès divatmárkának is készített tűzzománc ékszereket. Az elmúlt 30 évben főként ismert, híres alkotók munkái előtt tisztelegve hozott létre új műalkotásokat. Az első híres művész ihletésű kollekcióját Claude Monet festményei alapján alkotta meg a Monet Alapítvány felkérésére. A nagy népszerűségre való tekintettel a kollekció időszakonként megújul, friss színekben vagy újabb témákat feldolgozva népszerűsíti a francia festő varázslatos, örök érvényű világát.

A The Bridge szett Monet kertjeinek virágait a híres japán híddal jeleníti meg. A kollekció egyik izgalmas „színfoltja”, amely új formákkal is gazdagodott.

Hommage à Claude Monet, The Bridge – Donna, Ultra és Ballerina karkötők

Az Iris Rose egy korábbi Iris szett megújulása – az íriszek a liláskék szín helyett a rózsaszín különleges árnyalataiban pompáznak. A Monet kollekció egyedülálló selymeiről se feledkezzünk meg, melyek még mindig a legnépszerűbb kiegészítők az ékszerek mellett.

Hommage à Claude Monet, Iris Rose – Pebble medál, Carré selyemkendő, Miss karkötő

Mivel minden náció szerelmese Monet festményeinek, ezért a szetteket 18 karátos aranyban gyémántokkal is elkészítették.

Hommage à Claude Monet, Iris Rose – 18 karátos Aurora karlánc, Miss és Ultra karperec

Gustav Klimt szimbolista festő, a bécsi szecesszió vezéralakja, aki csodás portrékat festett hölgyekről. Festményeinek minden részlete dekorációs elemként is funkcionál, és aki rápillant valamelyikre, olyan érzete támad, mintha a rajtuk szereplő hölgyek halhatatlanok lennének. Klimt szuggesztív festményei a FREYWILLE művészeit is megigézik évről évre – a bonyolult klimti ornamentikák és szimbólumok a tűzzománcon igazi kuriózumokká váltak. Az egyik legnépszerűbb és legismertebb az Adele Bloch-Bauer portré alapján készült szett, ami Klimt aranykorszakából született. Az ékszerek aranydíszítése itt érvényesül a legjobban, a tűzzománc felület több mint 50%-át egybefüggő aranyfelületek és minták váltogatják.

Hommage à Gustav Klimt, Adele Bloch-Bauer Portré – 18 karátos Luna Piccolissima fülbevaló, Victoria gyűrű

A Dreams szettben újra megjelenő csigavonalak egy impulzív színkombinációban élednek újra. A legfrissebb Klimt-kollekció a színek ragyogásáról, az élet intenzív körforgásáról szól. A festmény, ami ihlette, Klimt A szüzek című alkotása.

Hommage à Gustav Klimt, Dreams – 18 karátos Heart medál és Tango gyűrű

A FREYWILLE egyik legújabb kollekcióját a reneszánsz korszakból Sandro Botticelli Vénusz születése című festménye ihlette – a szépség és szerelem római istennőjét ábrázoló festmény ikonná vált női alakja. A festmény díszítő képi elemei, mint Vénusz lágyan leomló, lobogó hajfonata, a nőalak körül a szélben repkedő, üde rózsák, a tenger habjai és az ég romantikus kékje lettek a tűzzománc kompozíció alapelemei. Az abszolút nőiesség mesés kollekciója, melynek minden egyes darabja figyelmet érdemel, egy csodálatos időutazás a reneszánsz világában – kellemes forma- és színvilág, mely nagyszerűen ábrázolja a nőiesség lenyűgöző erejét.

Hommage à Sandro Botticelli, The Birth of Venus – 18 karátos Little Aurora nyaklánc, Saint Tropez fülbevaló

A FREYWILLE ékszerek szabad szellemben híres művészek műveiből merítve ihletet, intuitív állapotban születnek, ezzel megélve az alkotás boldogságát, ami elvezet az egységélményéhez, hisz a szépség, a harmonikus művészi kompozíciók, a tiszta gondolatiság mindenki öröme és igénye. A FREYWILLE sikerét egyben az emberek művészet iránti érzékenysége és az európai kultúra iránti szeretete is meghatározza, mindez motivációt ad művészeinek, akik a legnagyobb szenvedéllyel állnak hozzá egy-egy kollekció megalkotásához.

www.freywille.com

Promóció