Szerelem, zene, varázslat a színpadon: hamarosan Szegedi Szabadtéri Játékok!

2024. május 16.
Ha nyár, akkor Szegedi Szabadtéri Játékok! A mediterrán életérzés hazai fővárosában idén parádés zenei élmények, lebilincselő történetek, grandiózus előadások várják a színház és a muzsika szerelmeseit!

A Dóm tér impozáns helyszínén, hazánk legnagyobb színpadán elsőként a világhírű zongoraművész, Péter Bence lép fel a Szegedi Szimfonikus Zenekarral, egy műfaji határokon átívelő, virtuóz live-koncerttel június 28-án. Július 5-től hat estére visszatér kicsik és nagyok kedvence, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka world musicale a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében, Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté főszereplésével. A több szálon futó, romantikus és kalandos keleti mesét követően az idei évad önálló Szabadtéri-bemutatójaként Béres Attila színpadra állítja Michael Kunze és Sylvester Lévay borzongatóan szép, szerelmes-gótikus musicaljét, A Manderley-ház asszonyát feldolgozó Rebeccát. Július 26-án, 27-én, 28-án, augusztus 2-án és 3-án olyan kiváló színművészek keltik életre a szenvedélyes történet emlékezetes alakjait, mint Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Udvaros Dorottya! Majd augusztus 10-én, 11-én, 18-án, 19-én és 20-án az István, a király tér vissza a Szabadtérire. Az ikonikus rockopera Novák Péter rendezésében, Koltai-Nagy Balázs főszereplésével kápráztatja el a nézőket, további szerepekben a jelmeztervért is felelős Horányi Juli, Baricz Gergő, Sena, Borbély Richárd, Köteles Leander és további nagyszerű énekesek és színművészek közreműködésével.

A világhírű zongoraművész, Péter Bence lép fel a Szegedi Szimfonikus Zenekarral

A belváros nyüzsgésétől csupán egy rövid sétára, hűvös lombok ölelésében bújik meg a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpada, ahol látványos és elgondolkodtató színházi produkciók és fergeteges koncertek várják a közönséget, az igényes könnyűzene legnevesebb fellépőivel. Itt elsőként a Tiszavirág Néptáncegyesület gálaestje, A mi mesénk hívja varázslatos utazásra a nézőket. Valódi kultuszelőadás is érkezik Szegedre: Az Őrült Nők Ketrece, Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével borzolja fel a kedélyeket. Hernádi Judit és Kern András is ellátogat az újszegedi fák közé: a Válaszfalak című, Szabó Máté-rendezte, keserédes vígjáték főszerepeiben örvendeztetik meg a közönséget. Történelmi musicallel folytatódik az izgalmas műsorfolyam: a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című nagyszabású előadása Árpád-házi Szent Erzsébet legendáját álmodja színpadra Cseke Péter rendezésében, címszerepben a bájos Bori Rékával.  Majd Szente Vajk fergeteges komédiája, az Aranylakodalom dolgozza meg a nevetőizmokat, a szerző-rendező és Nagy Sándor parádés kettősével a középpontban. Az operarajongók Gaetano Donizetti Szerelmi bájitalát egy különleges produkció keretében, a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek előadásában láthatják majd. Egy hamisítatlan Neoton-musical is vár a nézőkre: a Szép nyári nap című építőtábori Rómeó és Júlia-történet Böhm György rendezésében, a Veres1Színház előadásában biztosít lehetőséget a nosztalgiázásra és a féktelen bulira.

Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című nagyszabású előadás

Az exkluzív zenei produkciók között itt lesz a Nouvelle Vague francia bossa nova formáció; de sztárokat felvonultató Dixieland-gála, Csókkirály rock’n’roll show, Margaret Island-koncert és „Kálmán Imre – 120 perc a Föld körül” operett-show is vár a zenerajongókra. Koncz Zsuzsa és Halász Judit mellett fellép majd Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra a Találkozások című esttel; Hrutka Róbert pedig Szegezdi Róbert, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Cserhalmi György, Udvaros Dorottya, Für Anikó és Gubik Petra közreműködésével emlékezik Cseh Tamásra a „Csönded vagyok” című emlékkoncerten.

Színes koncertkínálat, elgondolkodtató, szórakoztató és magukkal ragadó előadások biztosítanak örömteli emlékeket a Szegedi Szabadtérin – ne maradj le a nyár legszebb pillanatairól!

Promóció