Jazz és bor hétvége: a magyar jazz és a magyar bor legnagyobbjai a Margitszigeten!

2024. május 29.
A Margitszigeti Színház életében fontos állomás az első Jazz hétvége a Margitszigeten. Hogy mi várható június 7-én és 8-án ezen a lenyűgöző helyszínen? Ünnep vagy fesztivál? Mindkettőre hívja közönségét a színház a magyar jazz kiválóságait felsorakoztató hétvége alkalmából. Neves zenészek, fiatal tehetségek, hazánk legfinomabb borai és számos meglepetésprogram is kíséri ezt a különleges hétvégét.

Fiatal tehetségek és neves sztárok hétvégéje

Jazz és bor hétvégére készül a Margitszigeti Színház június 7-8. között. Pénteken már délutántól tehetséges fiatal zenészek minikoncertjei, borkóstolás, szakmai beszélgetések és pincészetek bemutatkozása várja az érdeklődőket. A Kerengő fellépői között megtalálható az Orbay Lilla Quintet, az Olah Kálmán New Generation, a Kriszta La Vista, a Horváth Szabolcs Quartet, a Grace & Gravy, a Horváth Balázs trió, az Emingo és a Fehér Márió Fábió Quartet is. A szombati napon is a jazzé és a boré lesz a főszerep, napközben a kerengőben várják programok a kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat, este 20:00 órától pedig egy egyedülálló gálakoncert kerül megrendezésre a színpadon A csodálatos magyar jazz címmel.

A csodálatos magyar jazz gálakoncert

Június 8-án 20 órától a nagyszínpadon a hazai jazz-zene legnagyobbjai lépnek majd fel. Olyan neves zenekarokkal találkozhat a közönség, mint a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime Band, a BJC Big Band, az Art Blakey Tribute Band, Szakcsi Jr Trio, és a Jazz-Funk All Stars. Szólistaként színpadra áll majd Bolba Éva, Szőke Nikoletta, Oláh Kálmán, Berki Tamás, Tony Lakatos és Borlai Gergő is.

Bor-mámor: a legfinomabb borok egy helyen, egy időben

A fesztivál ideje alatt bemutatkoznak a nemzetközi ismertségnek örvendő magyar borrégiók, borvidékek borászatai. Lehetőség nyílik megkóstolni a Tokaji borvidékről a Majoros Birtok és a Borbár Espák Pincészet nedűit, a Mátrai borvidékről a Dubicz Borászat & Szőlőbirtok, a Gobri Pince és a Szőke Mátyás Pincészet különlegességeit, az Etyek–Budai borvidékről Orosz Gyula Családi Pincészetének és a Nyakas Pincének borait, a Pannonhalmi borvidékről a Babarczi Szőlőbirtok és Pince kínálatát, a Balatonfüred-Csopaki borvidékről a Tánczos Pince borait. Képviselteti magát a Szekszárdi borvidék a Pósta Borházzal, a Kunsági borvidék a Gedeon Birtokkal. A borok mellett finom borkorcsolyák és sajtkülönlegességek is várják majd a közönséget a Sajtangyal – Prémium sajtkereskedés jóvoltából.

Élje át a világ közös nyelvét játszó műfaj hétvégéjét a Margitszigeten!

Promóció