A nyár nem lehet teljes Szeged nélkül!

2024. június 12.
Szabadtéri és kulturális programokkal vár a Napfény városa idén nyáron is! Szeged parkjai és zöldterületei teljes pompájukban tündökölnek, melyekben élmény az eltöltött idő. Vegyél részt túrákon, szabadtéri sétákon és fedezd fel a várost úgy, ahogy te szeretnéd!

Kihagyhatatlan szegedi látnivalók

Szegedre érkezve látnivalók széles tárházával találkozhatsz. Érdemes sétálva bejárni a várost, hiszen így lehet igazán átérezni a belváros egyedülálló hangulatát. A mindenki által jól ismert szegedi Dóm megtekintése kihagyhatatlan program. A csodaszép, aprólékosan kidolgozott Fogadalmi templom élő látványa mindenkit ámulatba ejt.

Belvárosi sétád során a szegedi szecessziós építészet világszinten ismert képviselőivel is találkozhatsz. Közülük a legismertebb Magyar Ede elbűvölő munkája, a Reök-palota. A kék vízililiomokkal és növényekkel díszített épület ma Regionális Összművészeti Központként funkcionál, érdemes betérni ide egy kiállításra vagy egy finom kávéra. A szecessziós stíluselemeket is tartalmazó eklektikus stílusú Új Zsinagóga a szegedi zsidó kulturális örökség jeles képviselője. A monumentális építményt a világ negyedik legnagyobb zsinagógájaként tartják számon. Elképesztő méretei mellett szépsége kívül-belül lélegzetelállító. Érdemes megnézni a frissen felújított Móra Ferenc Múzeumot és környékét is. A múzeum több kiállító épületben kínál állandó és időszakos kiállításokat. A főépület tetején lévő kilátóról, a várost a magasból is megtekintheted.

Az állatok kedvelőinek sem kell messzire menniük. A központtól csupán pár kilométerre lévő Szegedi Vadaspark egész évben várja a látogatókat. Az állatpark lakói a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek, így pár óra alatt akár az egész Földet „körbejárhatod”. Sokszínű növényvilággal találkozhatsz a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertben. A hatalmas területen elhelyezkedő kertben naphosszat sétálhatsz több száz éves fák társaságában. Sőt akár pálma- vagy lepkeházba is betérhetsz, ahol izgalmas új növényfajokkal ismerkedhetsz meg.

Töltsd aktívan Szegeden a szabadidőd!

Szeged hangulatát a nyüzsgő nagyváros és a természetközeli vidék párosa jellemzi. A várost kettészelő „szőke” Tiszának köszönhetően varázslatos növény- és állatvilág alakult ki a partok mentén. A természetes zöldterületek mellett gondosan kiépített parkok szolgáltatják a nyugalmat a belváros szívében. A felújított Stefánia tökéletes pihenőpontja lehet városnéző sétáknak. Az újszegedi oldalon járva ellátogathatsz az Erzsébet-ligetbe, a Gergő-ligetbe vagy esetleg a Holt-Maroshoz, ahol a természet csendje vár rád.

Két kerékre is pattanhatsz és akár egyénileg, akár szervezett túra keretein belül bejárhatod a környéket és megismerkedhetsz az Alföld csodáival. A Tisza nyújtotta lehetőségeket is kihasználhatod, sétahajókázással a vízről is megnézheted a belváros szépségét. Ha inkább együtt ringatóznál a folyó hullámaival, kajaktúrán is részt vehetsz. A szegedi Fehér-tó nyüzsgő madárvilágát gyalogos túrák keretein belül tekintheted meg, amelyek bevezetnek a Kiskunsági Nemzeti Park rejtelmeibe.

Igazi kulturális csemegék az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon

A város egyik legnagyobb turisztikai attrakciója, a Szegedi Szabadtéri Játékok évről évre látványos prózai és zenés sikerprodukciókkal tölti meg a Dóm teret. Idén a kultúra szerelmesei olyan előadásokat láthatnak, mint: Péter Bence zongora-előadása, az Ezeregy éjszaka musical, Rebecca musical, István, a király rockopera. Ez még nem minden, hiszen a Szegedi Szabadtéri Újszegedi Színpada is megtelik élettel, ide az Őrült nők ketrece, Szerelmi bájital, Válaszfalak, a Mi mesénk című darabok érkeznek, de vérpezsdítő koncertek is várnak itt rád.

A szabadtéri mellett idén nyáron számos egyéb rendezvénnyel is találkozhatsz, ha Szegedre érkezel. A Móra Ferenc Múzeum számtalan új kiállítással rukkolt elő idén is. A Szegedi Ifjúsági Napok újra fergeteges koncertekkel, izgalmas programokkal és hajnalig tartó bulival várja a Szegedre érkező fiatalokat. A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertben nyáron a virágoké a főszerep. Levendula és Rózsa Napok, valamint Lótusznapok alkalmával megtelik az egész kert virágillattal és izgalmas programokkal. Augusztus 20-án egy emberként ünnepel az egész ország. Az Államalapítás ünnepéből Szeged sem marad ki, minden évben zenés és kulturális programokkal, finomabbnál finomabb ételekkel és természetesen az elmaradhatatlan tűzijátékkal csalogatja a környékre érkezőket.

Ne hagyd ki egy fergeteges nyár lehetőségét, várunk idén is Szegeden!

Promóció