3 kérdés, amit a hialuronsavas kezelések kapcsán meg akarsz kérdezni

2024. augusztus 07.
Ma már számos ponton, ráadásul meglepően sokat tehetünk a kortalanság érdekében, legalábbis, ha üde, friss bőrképre vágyunk. A bőr esztétikai megjelenésének javításában hosszú évek óta erős támaszt jelentenek a hilauronsavas töltőanyagos kezelések, ám nem mindig könnyű megtalálni szépségklinikafronton az igazit. Ebben segítünk most.
hialuronsavas-kezelesek

A hialuronsav igazi „buzzwordé” nőtte ki magát az utóbbi években, tökéletesen bebetonozva magát a fillerek, arc-, haj- és testápolási termékek egyik legnépszerűbb komponenseként. A hialuronsav nem véletlenül ilyen népszerű, fillerként különböző formákban és sűrűségekben alkalmazható, attól függően, hogy éppen milyen problémát szeretnénk a segítségével kezelni.

Amennyiben a célunk a bőr hidratálása, revitalizálása és szeretnénk a bőrünk szerkezetének javítását is elérni, akkor általában az alacsonyabb koncentrációjú hialuronsavat tartalmazó skinbooster kezelések adhatnak szó szerint ragyogó eredményt. Ha pedig az anti-aging frontján erőteljesebb, azonnali eredményt adó megoldást keresünk – fókuszáltan az arckontúrjaink javítására vagy az arcunk elveszett volumenének javítására –, a „sűrűbb”, és a bőr mélyebb rétegeiben alkalmazott hialuronsav-gél ad látványos eredményt, nagyon szépen formálva és emelve az arcunkat. Mindkét esetben gyönyörű eredményt érhetünk el, és persze (ha a maximumot szeretnénk kihozni a modern esztétikai orvoslásból) akár kombinálhatjuk is őket a látványosabb hatás érdekében. 

Személyes tényezők

hialuronsavas-kezelesek

Amennyiben eldöntöttük, hogy élni szeretnénk a hialuronsavas töltőanyagos kezelések előnyeivel, a fő kérdés az lehet, hogy milyen orvosesztétikai központot, szépségklinikát vagy orvost válasszunk. Mivel az arcunkról van szó, nem is kérdés, hogy a legjobbat szeretnénk magunknak. A megfelelő esztétikai szakember vagy klinika kiválasztása tényleg fontos döntés, amely számos szempont figyelembevételét igényli.

Természetesen a büdzsénk, az anyagi helyzetünk akár be is határolhatja a kiválasztást, és a döntést, hogy hol is végeztetjük el a beavatkozást, de a biztonságunk és az egészségünk érdekében érdemesebb ilyenkor nem elsősorban az ár alapján dönteni. Egy elsietett elhatározás vagy egy rosszul kiválasztott klinika végül akár sokkal többe is kerülhet, ha nem a várt végeredményt kapjuk.

Sokszor az is mérvadó lehet, hogy mennyire van közel az adott klinika, de érdemes ezt is inkább hátrébb sorolni a szempontok között. Ennél lényegesen fontosabb tényezők is vannak, legalábbis, ha a célunk a valóban a lehető legbiztonságosabb és legjobb szakértői kezekbe kerülni. Lássuk a 3 legfontosabb kérdéskört, amelyeknek mindenképp érdemes utánajárnunk, mielőtt döntünk.

1. Képesítés és komoly tapasztalat

Győződjünk meg arról, hogy az adott szakorvos valóban rendelkezik Magyarországon érvényes működési engedéllyel. Szánjunk időt arra, hogy végigböngésszük a weboldalát és a közösségi médiás felületeit az adott szakembernek, klinikának. Kifejezetten biztató jel lehet, ha régóta működő klinikát, praktizáló szakorvost néztünk ki, és ugyanígy számít az is, hogy milyen ajánlásokkal és visszajelzésekkel rendelkeznek. Olvassunk el minél több online véleményt és értékelést a különböző platformokon – legyen az a Google, Facebook vagy egyéb esztétikai fórum.

2. A szépségklinika felszereltsége és a minőségi alapanyagok

hialuronsavas-kezelesek

Nagyon sokat ígérő lehet egy tiszta, ízlésesen berendezett, exkluzív környezet. Önmagában persze nem garancia semmire, de sokat elárul a professzionális hozzáállásról, ahogyan az is, hogy milyen a rendelő felszereltsége. Merjünk rákérdezni az általunk kinézett kezeléshez használt alapanyagokra, pontos márkanevekre. Nagyon fontos, hogy milyen típusú hialuronsavat vagy más anyagokat használnak, hiszen a használt márka ismeretében már meg tudunk bizonyosodni arról, hogy ezek tényleg jó minőségű, engedélyezett és biztonságos termékek-e? A márkanévvel összekapcsolt keresőszavakkal már szélesebb körű saját kutatást tudunk végezni, de akkor is hasznos, ha csak szimplán beírjuk egy-egy esztétikai fórum vagy csoport keresőjébe a márkanevet.

3. Képek és referenciamunkák kérése

Ha úgy ítéljük meg, hogy az adott klinika vagy szakember online felületein kevés a referenciakép az adott kezeléshez kapcsolódóan, mindenképp érdemes kérni „előtte-utána” képeket a korábbi páciensekről. Sokan nem szeretnék viszontlátni magukat nagyobb nyilvánosság előtt, de azt nem bánják, ha a klinika egy-egy potenciális páciensnek megmutatja ezeket. Ezeken a képeken többnyire jól látható a kiszemelt szakember munkájának minősége, a felhasznált anyag hatása és a várható eredmény. Arra viszont mindenképp ügyeljünk, hogy ne dőljünk be a Photoshoppal manipulált képeknek és „eredményeknek”.

Szponzorált tartalom. A cikk megjelenését a Juvederm® támogatta.