Lengyel Tamás – színházban, tévében, moziban

2013. október 17.
A nézők és a rendezők körében is egyre népszerűbb Lengyel Tamással olvashattok interjút a novemberi lapszámban. De milyen filmekben, színdarabokban látható mostanság a Vígszínház vezető színésze?

Az utóbbi egy év meghozta Lengyel Tamásnak, amire mindig is vágyott színészként. A Vígszínházban két főszerepet játszott olyan előadásokban, amelyeknek messze szállt a híre: az Átutazókban (amiben Törőcsik Marival lépett egy színpadra), és a Jóembert keresünkben (ami megnyerte a Pécsi Országos Színházi Találkozó fődíját). Azonnal felfigyeltek rá a filmesek is.

Október 23-án láthatjuk a tévében a Szabadság különjárat című tévéfilmben, ami egy megtörtént eseten alapul: 1956 nyarán néhány fiatal egy repülőgép eltérítése révén próbált disszidálni az országból – Lengyel az egyiküket alakítja, egy profi boxolót. Aztán zsinórban jöttek a további fimszerepek: a Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékban, a Kossuthkifli című minisorozatban, majd a Víkend című thrillerben – ezek mind most készülnek, jövő évig várnunk kell rájuk.

A 36 éves Lengyel külön élvezi, hogy mindegyikben olyan figurát alakíthat, amelyik jelentősen eltér korábbi szerepeitől, de még a saját személyiségétől is. Van köztük hipszter csajozógép, szabadságharcos huszártiszt, és öntelt vállalkozó.

Úgyhogy aki nem tudta eddig, kicsoda Lengyel Tamás – mert korábban lemaradt a Jóban-rosszban első évéről, nem járt se a Radnóti, se a Budapesti Kamarszínházban, vagy nem látta Gárdos Péter Tréfa című filmjét – most ha akarja, sem fogja tudni elkerülni. És ez így van jól!

Ha szeretnéd nagyobb felbontásban is megnézni Tamás képeit, kattints ide!

Lengyel Tamással készült interjúnkat a novemberi Marie Claire-ben olvashatjátok.