Sitcom a színpadon

2013. október 25.
Képzelj el egy esti műsort, ami olyan, mintha egy új szappanoperát néznél a tévében, csak itt a színészek közvetlenül a szemed előtt játszanak, és nincs lehetőség javításra. Ez a sitcom.

A Szakkör színészei izgalmas és újszerű ötletet álmodtak meg: igazi színházi sorozatot készítenek Művház címmel, amely havonta jelentkező részekkel szórakoztatja közönségét.

A Szakkör társulat nemes egyszerűséggel „gyorsreagálású formációnak” tekinti magát, amely máris sokat elmond a gárda színészethez fűződő viszonyáról. A Művház is egy ennek szellemében készülő, improvizációkra épülő előadássorozat olyan színészekkel, mint Szamosi Zsófia, akinek neve ismerősen csenghet a Terápia című sorozat rajongói számára. Színpadra lép még Mészáros Piroska, Vajda Milán és Tamási Zoltán is.

A páratlan színházi játék tehát adott, csupán az a kérdés, milyen történettel áll elő ez a bátor társulat. A Művház nem meglepő módon egy művelődési központ mindennapjaiba kalauzol bennünket, ahol bőven adódik komikum.

A zavartalan kisvárosi környezetet, amelyben már egy színes nyomtató érkezése vagy a gyöngyfűző klub is igazi örömöt okoz, felbolygatja egy kis horror: rejtélyes koponyák kerülnek ki a föld felszíne alól. Vajon hogyan reagál erre a szörnyű eseményre a Kopjási művház apraja-nagyja? A válasz hamarosan kiderül.

A színházi sorozat igazi olvasztótégelye a különböző műfajoknak: keveredik a valóság és a fantasztikum, melyet megspékelnek egy kis groteszkkel, szürrealizmussal és misztikummal.

A sitcomot Dömötör András és Kovács Dániel rendezők fémjelzik, első része pedig október 25-én kerül bemutatásra.
Ugye, milyen üde színfolt ez a program a sok tévéműsor után? Légy te is a részese, és látogass el a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházba a Szakkör produkciójára!